Last Updated: 19:19PM 6/28/2022

Garagedeuropener

Opzoek naar de beste garagedeuropener? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer. Zo is er een automatische garagdeuropener, elektrische garagedeuropener, een garagedeuropener op accu en een afstandbediening garagedeuropener.

Laatste check op januari 2021

HJBR Opener

De Rooij garagedeur opener

Hormann HSM4

Een garagedeuropener is een extra functie die je kunt plaatsen om het openen en sluiten van je garagedeur te vergemakkelijken. Het is een makkelijke manier voor jou want je hoeft niet uit de auto te stappen. Met een afstandsbediening voor je garagedeur gaat dan je kanteldeur omhoog. En als je twee openslaande deuren hebt, gaan die met een druk op de knop allebei openstaan. Kan je zo naar binnen rijden met je auto of fiets. Verder is de garagedeuropener makkelijk te installeren en geschikt voor meerdere modellen garagedeuren. Opzoek naar een nieuwe garagedeuropener? Deze koopgids zet voor jou de vijf beste op een rij.

Top 5 Beste Garagedeuropener 2021

NaamMateriaal BereikAfstandsbedieningMeer informatie
Garagedeuropener HBJRKunststof | Staal 40 meterJa
De Rooij GaragedeuropenerStaal | Kunststof25 meterJa
Hormann HSM4Kunststof30 meterJa
Garagedeuropener HBJR met Extra Sterke MotorKunststof | Staal 40 meterJa
Handzender TormaticKunststof 200 meter Ja

Garagedeuropener HBJR tot 8m² – Incl. 2 zenders

Deze garagedeuropener krijg je met twee handzenders erbij. Hiermee kun je voortaan je deur gewoon met één druk op de knop openen. De elektrische garagedeuropener van HBopeners is geschikt voor naar buiten draaiende kanteldeuren en horizontale segmentdeuren. Het is  eenvoudig zelf te monteren. Het handige is dat het grotendeels vooraf gemonteerd is. Dat maakt het voor jou dus makkelijker. Ook kunnen ze automatisch sluiten met een tijd instelling. De handzenders zijn direct ingeleerd door de zelflerende ontvanger met beveiliging. Ook beschikt het over automatische LED verlichting. In geval van nood kan je de garagedeur handmatig openen. Het beschikt over een handzender garagedeur vergrendel optie, dit voorkomt het per ongeluk openen van de garagedeur. De garagedeuropener opent en sluit automatisch De lengte van de rails is 3 meter. Hiermee kun je een garagedeur tot ongeveer 2,4m hoog openen. Ook is het geruisloos wat heel prettig is.

Een garagedeuropener is eigenlijk een extra toepassing die je aan elke garagedeur toe kunt voegen. Ook als je je garagedeuren zelf hebt gemaakt. De garagedeuropener is een makkelijk te installeren toepassing die voor meerdere garagedeuren geschikt is. Als het hard regent of als je haast hebt dan hoef je niet telkens in- en uit te stappen. Met een druk op de knop rijd je zo in of uit je garage. Als je niet al te technisch bent, is het wellicht verstandig om een garagedeuropener te laten installeren door iemand die vakkundig is. Daarmee ben je verzekerd van het optimale resultaat en heb je zelf geen omkijken naar de installatie van je garagedeuropener.

Ook te koop via:

Garagedeuropener met 2 handzenders en stille tandriemaandrijving

Maak jouw bestaande garagedeur elektrisch met deze handige garagedeuropener. Met één druk op de knop kun je de deur openen en sluiten terwijl je lekker in de auto blijft zitten. Deze garagedeuropeners kun je zowel plaatsen op kanteldeuren als op sectionale garagedeuren. De maximale afmeting van de deur is 8m2. Het wordt standaard geleverd met een tandriemaandrijving van 3,30 meter en is geschikt voor een maximale deurhoogte van 2,60m.  Deze aandrijving wordt standaard geleverd met 2 afstandsbedieningen die je kunt plaatsen met je autosleutels. Ook wordt het geleverd met een onderhoudsvrije tandriemaandrijving met een uiterst laag geluidsniveau. Een groot voordeel van de tandriem is dat deze niet na gespannen hoeft te worden en daarmee onderhoudsvrij is. Je hebt na de installatie van de garagedeuropener geen omkijken meer naar.

De aandrijving beschikt over een LED-verlichting welke 3 minuten brand bij het openen of sluiten van de garagedeur. De garagedeur motor heeft een soft-start en soft-stop wat een langere levensduur van de garagedeur garandeert. Het voordeel van de motor is dat het is voorzien van een speciale code die je niet op afstand kunt uitlezen. Daarnaast is de motor beveiligd met een zogenoemde ‘onderloopbeveiliging’. Mocht er per ongeluk iets onder de deur staan, dan gaat de deur weer omhoog zodat er geen schade ontstaat.  Zowel de motor als de handzenders zijn eenvoudig digitaal instelbaar. Het is een plug and play systeem, dat wil zeggen je kan het meteen aansluiten op het stopcontact. De aandrijving is energie efficiënt met een verbruik van slechts 0,8W in stand-by modus.

Ook te koop via:

Hormann Garagedeur opener Afstandsbediening Handzender

Het bereik van een handzender kan beïnvloed worden door wanden of muren van beton, stroomkabels en zenders. Maar de Hörmann Handsender HSE2 heeft een zelflerend codeersysteem. De programmering hiervan is heel eenvoudig en snel. Als er een identieke Hörmann handzender  beschikbaar is, is er zelfs een coderingstransmissie van handzender naar de handzender mogelijk. De blauwe kleur van de drukknoppen geeft aan dat dit toestel op 868 MHz werkt. Belangrijk is dat Garagedeur Opener Hormann niet compatibel met andere handzenders werken. Een  Hörmann handzender werkt dus alleen op  Hörmann garagedeuraandrijvingen of externe ontvangers van Hörmann. Ze moeten dus van hetzelfde merk zijn.

Wil je makkelijk toegang tot je garagedeur? Dan kun je eenvoudig een garagedeuropener aanschaffen. Dit is handig want je hoeft niet telkens in- of uit te stappen. Dit is vooral handig bij koud weer, regen of wanneer je moe bent of haast hebt. Met een Horman garagedeur opener kun je je garagedeur openen met behulp van een afstandsbediening garagedeuropenener. Op afstand kun je de deur dus openmaken. Met een druk op de knop rijd je zo in of uit je garage. Als je niet al te technisch bent, is het wellicht verstandig om een garagedeuropener te laten installeren door iemand die vakkundig is. Daarmee ben je verzekerd van het optimale resultaat en heb je zelf geen omkijken naar de installatie van de garagedeuropener. Een garage is meer dan een plek om jouw auto te parkeren, zeker wanneer de garage direct verbonden is met de woning. Omdat de garage een belangrijk deel van het wooncomfort zal bepalen, wil je ook dat deze ruimte eenvoudig toegankelijk is.

Ook te koop via:

Garagedeuropener HBJR met Extra Sterke Motor

De garagedeuropener van dit pakket bestaat uit twee handzenders. Hiermee kun je je garagedeur motor met afstandbediening door één druk op de knop openen. De elektrische garagedeuropener van HBopeners is geschikt voor naar buiten draaiende kanteldeuren en horizontale sectionaaldeuren. Ook is het makkelijk om zelf te monteren. De garagedeuropener is sterk en is geschikt voor grote houten of geisoleerde garagedeuren. Het wordt geleverd met twee handzenders met  wisselende frequentiecode. Door de Nederlandstalige handleiding is de garagedeuropener eenvoudig om te installeren. Ook is het van tevoren gemonteerd. De garagedeuren kunnen automatisch sluiten door een tijd instelling van tevoren te bepalen. De handzenders zijn direct ingeleerd door de zelflerende ontvanger met beveiliging.

De handzender beschikt over een automatische LED verlichting. Moet je de garagedeur handmatig openen in geval van nood dan kun je gebruik maken van de noodontgrendeling. De ketting is beschermd over de volledige lengte. Ook beschikt het over een obstructiebeveiliging met gevoeligheid instelling. De handzender vergrendel functie kan ervoor zorgen dat een kind de garagedeur per ongeluk openmaakt. Het is een plug and play systeem en is direct aan te sluiten op een stopcontact. De garagedeur afstandbediening opent en sluit 15cm per seconde. Een garage is meer dan een plek om jouw auto te parkeren, zeker wanneer de garage direct verbonden is met de woning. Soms wordt de garage zelfs gebruikt als een opslagruimte of als speelruimte voor kinderen. Een garage is een belangrijk deel van je woonhuis en is daarom belangrijk dat het ook makkelijk toegankelijk is. Met een garagedeur afstandsbediening kun je de garage vanaf een afstand openen en sluiten.

Ook te koop via:

Handzender Tormatic / Novoferm MIX 43-2 2 kanaals

Het klinkt allemaal leuk en aardig zo een handige automatische garagedeuropener. Maar je vraagt je misschien af wat je eraan hebt in de praktijk. Je kunt namelijk de garagedeur openen zonder dat je daarvoor kracht hoeft te zetten. Uit de auto stappen en de garagedeur openen en sluiten kan soms wat tijd in beslag van je nemen. Vooral als het regent of als je heel moe bent. Kom je thuis in de stromende regen? Voortaan kun je gewoon lekker droog in de auto zitten en met één druk op de knop ben je binnen door de garagedeuropener.

Deze handzender is extra klein en is geschikt voor garagedeurmotoren. Een garage is een belangrijk onderdeel van je woonhuis. Natuurlijk wil je dat het makkelijk toegankelijk is voor jou en de rest van je familie. Bespaar jezelf de moeite om elke keer uit de auto te stappen om de garagedeur te openen en kies voor een elektrische garagedeuropener.  Zodra je de garagedeur sluit met een automatische garagedeuropener dan zal de deur automatisch vergrendeld worden. Dit is een effectieve beveiliging gebleken tegen het open wrikken van de garagedeur. Dit systeem voor de garagedeuropener werkt ook zonder stroom.

Als er zich plotseling een hindernis onder of voor de sluitende garagedeur bevindt dan zal het intelligente uitschakel automaat dit detecteren en stoppen met het sluiten en weer open gaan. Denk maar aan huisdieren of kinderen hun speelgoed, die zullen dan niet beklemd raken. Een garagedeuropener heeft dus verschillende voordelen. Het is niet alleen handig maar ook veilig. Ook zijn ze vaak vooraf gemonteerd zodat installatie makkelijk is.

Ook te koop via:

Garagedeur opener kopen

Een garage is meer dan een plek om jouw auto te parkeren, zeker wanneer de garage direct verbonden is met de woning. Soms wordt de garage ook gebruikt als een opslagruimte of als speelruimte voor kinderen. Omdat de garage een belangrijk deel van je huis is zal, wil je ook dat deze ruimte eenvoudig toegankelijk is. Met een handige automatische garagedeuropener kun je de deur op afstand openen en sluiten. Dat is praktisch en ook veilig. Je hoeft je garage niet eens om te bouwen want je kunt het installeren op je huidige garagedeur.

Bespaar jezelf de moeite om elke keer uit de auto te stappen om de garagedeur te openen en kies voor een elektrische garagedeuropener. Zodra je je garagedeur sluit dan zal de deur automatisch vergrendeld worden. Een handige automatische garagedeur, dat wil iedereen wel natuurlijk. Maar je vraagt je misschien af of het ook mogelijk is bij jouw garage? De meeste garagedeuren worden geopend en gesloten met een ketting of riem. Bij een handmatige bediening moet je zelf deze handeling uitvoeren. Bedienen met een afstandsbediening doe je dus met een eenvoudige klikker. Dit werkt met een radiosignaal, je hoeft niet precies te “mikken”. De afstandsbediening garagedeur wordt gekoppeld aan de ontvanger, het is een veilig en eenvoudig te gebruiken methode om de deur te openen.

Wat kun je met een automatische garagedeuropener?

De deur openen zonder kracht te zetten: Wanneer je  niet zo sterk bent kan je de garagedeur openen en sluiten door middel van één klik op de knop.

Blijf veilig en droog in de auto zitten: Je komt thuis in de stromende regen en hoeft dan niet eruit om je garagedeur open te maken. Blijf lekker droog in je auto.

Geen gevaar voor je auto of gezinsleden: Wanneer er meer gezinsleden zijn dan kun je kiezen voor een systeem met een beveiliging die stopt wanneer er iets of iemand de garageopening blokkeert. Denk aan een fiets of een spelend kind.

Sluiten met een timer: Zorgeloos wegrijden zonder erbij stil te staan of je wel het knopje hebt ingedrukt. Dat kan met een eenvoudige timer die de deur vanzelf sluit.

Ook automatisch openen zonder stroom: Wanneer de stroom mocht uitvallen zijn er twee manieren om toch gebruik te maken van de garagedeur van buitenaf.

Kan je zelf een garagedeuropener installeren?

Een elektrische garagedeuropener installeren is niet moeilijk. Er zit wel een handleiding bij en meestal is het ook voor een groot deel vooraf gemonteerd. De exacte werkwijze voor het installeren van een garagedeuropener verschilt per variant. Deze garagedeuropeners hebben allemaal hun eigen werking, waardoor de installatie ook verschillend kan zijn. De manier van installatie wordt ook bepaald door de aandrijving van de garagedeuropener. Heb je gekozen voor een garagedeuropener die door een tandriem aangedreven wordt? Of door een garagedeuropener die door een ketting aangedreven wordt? Beide varianten hebben een eigen manier van installatie. Het is aan te raden om de meegeleverde gebruiksaanwijzing van de garagedeuropener strikt op te volgen. Ben je niet technische aangelegd of twijfel je? Vraag dan iemand om je mee te helpen om de garagedeuropener te installeren of huur een vakman in. Daarmee ben je verzekerd van het optimale resultaat en heb je zelf geen omkijken naar de installatie van de garagedeuropener.

Verschillende soorten garagedeuropeners

Er zijn verschillende soorten garagedeuropeners, garagedeur motor, handzender garagedeur, elektrische kanteldeur met opener, garagedeur afstandsbediening, elektrische garagedeur, automatische garagedeuropener of elektrische garagedeur opener. Ook kun je elektrische garagedeuropener laten instaleren. Verder zijn er verschillende merken garagedeuropener, hormann garagedeur opener, novoferm garagedeur opener, chamberlain garagedeuropener, somfy garagedeuropener, einhell garagedeuropener, hbjr garagedeuropener, elektrische garagedeuropener gamma, stanley garagedeuropener of parkside garagedeuropener.