Alarmsysteem

Opzoek naar de beste alarmsysteem? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste alarmsystemen. Zo zijn er beste alarmsystemen voor in huis, draadloze alarmsystemen, beste beveiligingssystemen voor in huis, gsm alarm systemen, systemen voor in woningen en ga zo maar door. Hieronder vergelijken we de beste alarmsystemen zowel draadloos als overige alarmsystemen.

Laatste check op januari 2021

Gigaset Smart Home Alarmsysteem

KlikAanKlikUit Draadloos Beveiligingssysteem

eTIGER S4 COMBO SECUAL

Tegenwoordig is een alarmsysteem of alarm installatie onmisbaar. Middels een alarmsysteem worden bezittingen beschermd tegen brand, diefstal en inbraak. Een alarm is een waarschuwing voor wanneer er iets ongewoons plaatsvindt, dus een gevaarlijke gebeurtenis. Het plaatsen van alarmsystemen is handig, omdat je precies weet welke handelingen je moet plegen, waar, wanneer en hoe. Er zijn verschillende alarmsystemen op de markt verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld een draadloos alarmsysteem. Je kan er dus gewoon eentje uitkiezen die voldoet aan jou voorkeuren. Zo heb je alarmsystemen die geactiveerd worden door een cijfercode, vingerafdruk, badge, oog herkenning etc. Ben je opzoek naar een geschikte alarmsysteem? Een alarmsysteem die voldoet aan jouw eisen en behoeften? Of wil je gewoon meer weten over de verschillende soorten alarmsystemen? Bekijk dan deze koopgids waar we een top 5 van de beste alarmsysteem van 2021 hebben samengesteld. Ook kun je het alarm in huis installeren, of via je gsm of mobiele telefoon bekijken.

Beste Alarmysteem 2021 | Draadloos Alarmsysteem & Bekabeld Alarmsysteem

NaamBereik Met display Alarmering viaMeer informatie
Gigaset Smart Home Alarmsysteem50 meter NeeApp | E-mail | Geluidssignaal
KlikAanKlikUit Draadloos Beveiligingssysteem70 meter NeeGeluidssignaal
Draadloos alarmsysteem eTIGER80 meter JaSMS | Telefonisch
Blaupunkt SA2900-R Smart GSM Draadloos Alarm Systeem300 meter JaSMS | Geluidssignaal | Telefonisch
Anti inbraak-inbraak Alarmsysteem25 meter NeeGeluidssignaal

Gigaset Smart Home Draadloos Alarmsysteem

Tot de selectie van de top 5 beste alarmsystemen behoort, de Gigaset Smart Home. Dit alarmsysteem is goed te gebruiken voor in uw huis. Beschikt u over persoonlijke spullen of goederen en wilt u deze zo goed mogelijk beveiligen? Dan is de alarmsysteem van Gigaset een goed alternatief. Met dit alarmsysteem kunt u uw hele huis beveiligen en hoeft u niet te vrezen dat u uw eigendommen kwijtraakt. Bij gevaar wordt er gelijk alarm geslagen. Het is één van de beste alarmsystemen voor alarminstallatie in huis.

Over het product

Voor een uitstekende beveiliging van uw huis kies je voor de Gigaset Smart Home alarmsysteem. Dit alarmsysteem werkt draadloos. Door hem op je mobiel of gsm aan te sluiten (middels een beschikbare applicatie) kun je vanaf een afstand zien en weten wat er zich in huis afspeelt. Middels een applicatie stuurt dit alarmsysteem meldingen naar jou toe. Dus via je mobiele telefoon bekijk je wat er allemaal thuis gebeurt. Wil je de video beelden opnemen dan, kan dat met of zonder een abonnement. Opnemen zonder abonnement kan maximaal tot 30 seconden. Met een abonnement kun je onbeperkt opnemen.

Omdat het alarmsysteem draadloos is, heb je overal een overzicht van wat er zich thuis afspeelt. Bij de installatie heb je geen contract, abonnement of additionele kosten die bijkomen. Besluit je om nog meer beveiliging te plaatsen,  dan kun je met dit merk gemakkelijk gaan uitbreiden. Immers kan je dit alarmsysteem zodanig instellen dat het contact heeft met andere beveiligingsapparaten in de buurt. Een soort van samenwerking dus. Het is daarom het ideale beveiligingssysteem voor in huis.

Specificaties

De Gigaset Smart Home heeft een basis station. Deze heeft als functie om informatie van de omgeving te verzamelen en te versturen naar je smartphone. Is er beweging in de buurt geconstateerd, dan is het de taak van de bewegingsmelder om deze te registreren. Verder heeft dit beveiligingsapparaat ook nog een smart HD camera en een universele sensor. De camera moet beelden vastleggen en live streamen, waardoor u deze ook kunt bekijken op uw smartphone. De universele sensor dient om de luchtdruk in uw huis te controleren. Ook werkt dit beveiligingssysteem op batterijen, je hebt tot op 50 meters afstand bereik, heeft een ingebouwde microfoon maar geen simkaartslot en wil je uitbreiden dan kan je tot 48 melders aan dit alarmsysteem voor in huis koppelen.

Ook te koop via:

KlikAanKlikUit Draadloos Beveiligingssysteem

Een ander, goed verkopend alarmsysteem is het KlikAanKlikUit draadloos beveiligingssysteem. Zoals de titel al voor zich zelf spreekt: dit alarmsysteem kun je bedienen met een app. Het is dus een draadloos verbindingssysteem. Wanneer er gevaar dreigt krijg je een geluidsignaal van de smartphone, vanwaar het alarmsysteem wordt bediend.

Over het product

KlikAanKlikUit alarmsysteem is goed te gebruiken voor wanneer jij je huis tegen inbraak wilt beveiligen. Middels de luide sirene van dit beveiligingssysteem weet je gelijk dat er gevaar dreigt. Omdat dit beveiligingssysteem ook draadloos in te stellen is, krijg je meldingen van het gebeuren in of rondom uw huis gelijk via je smartphone of gsm. Als een inbreker alleen de deurknop aanraakt, gaat het alarm in huis al af en de nabije omgeving kan dan ook ingrijpen door de politie te bellen. Dit alarmsysteem bevat namelijk ook een afstandsbediening waarmee je het alarm in en uit kan schakelen. Het maximaal aantal melders dat je op dit beveiligingssysteem kan aansluiten is 16.

De bereikafstand van dit alarmsysteem is 70 meters. Het heeft geen ingebouwde microfoon, geen simkaartslot, werkt niet via wifi en het heeft ook geen display. Je kunt hem wel bedienen via een app, welke gebruikt kan worden op Android en IOS toestellen. Bij aanschaf van dit alarmsysteem krijg je mee: een sirene met afstandsbediening + wandhouder, een 3V CR2477-batterij voor de afstandsbediening, een indoor bewegingssensor, een magnetische deur-/raamsensor, een gebruikershandleiding in de Nederlandse taal en enkele bevestigingsmaterialen.

Kenmerken

De KlikAanKlikUit draadloos beveiligingssysteem heeft een lange batterijduur en indicator die aangeven dat de batterij bijna leeg is.  Met de tijdige melding houd je het apparaat werkende. De sirene kan op elke locatie van het huis geplaatst worden en is waterbestendig. Je betaalt geen maandelijkse kosten bij installatie van dit beveiligingssysteem en als laatst heeft het nog een anti-sabotage-systeem die de sirene laat luiden als de sensor geopend of verwijderd wordt.

Ook te koop via:

eTIGER S4 COMBO SECUAL

De eTIGER S4 is een ander alarmsysteem, dat het momenteel ook erg goed doet. Dit alarmsysteem werkt draadloos, dus er zijn geen kabels die u moet aansluiten op het elektriciteitsnet. U heeft enkel een adapter nodig om het beveiligingssysteem in werking te stellen.

Over het product

De eTIGER S4 heeft een draadloze verbinding met een bereik afstand van 80 meter. Heeft u dit alarmsysteem geïnstalleerd in het huis en wilt u over gaan tot uitbreiding? Dat kan! U kunt tot maximaal 50 andere melders koppelen aan dit beveiligingssysteem. Een compleet overzicht van dit apparaat: de eTIGER S4 draadloos alarmsysteem bestaat uit een basisstation, bewegingsmelders voor raam-/deurcontact en een afstandsbediening. Verder beschikt dit alarmsysteem over een cijferslot, een display, handmatige bediening, ingebouwde microfoon + simkaartslot en enkele montage materialen.

Bij aankoop van dit alarmsysteem voor in huis krijgt u mee: de basis unit S4, 2 bewegingsmelders, 2 magneet contacten, 2 afstandsbedieningen, 2 RFID tags, batterijen en een handleiding.

Pluspunten van dit beveiligingssysteem
Met dit alarmsysteem kun je op een eenvoudige wijze je huis beveiligen, er is uitbreiding mogelijk met dit beveiligingssysteem, meldingen krijg je telefonisch middels een sms. Het is aan te sluiten op een telefoonlijn, waardoor het nog voordeliger is, voor het systeem en bij stroomuitval is dit apparaat nog werkende.

Specificaties

Voor dit beveiligingssysteem is mogelijk: een aansluiting voor SIM kaart, maar de simkaart krijg je niet meegeleverd, die moet je apart kopen. Verder is er een digitaal bedieningspaneel mogelijk, een GSM frequentie met 850/900/1800/1900MHz, een radio frequentie van 433MHz. Ook onthoud dit apparaat tot 50 draadloze accessoires, het heeft een ingebouwde sirene van 100dB, een belfunctie vanaf het paneel en een interferentiebeveiliging. Het alarm of sirene wordt door de RFID tage methode geactiveerd, ook is er een audio bewaking op afstand, het kan tot maximaal 5 telefoonnummers onthouden en ook krijgt u een SMS alert bij stroomonderbreking of fout en een lage batterijspanning bij dit beveiligingssysteem.

Ook te koop via:

Blaupunkt SA2900-R Smart GSM Alarm Systeem Draadloos Alarm Systeem

Ook in de top 5 “beste alarmsysteem” is de de Blaupunkt SA2900-R Smart, een draadloos alarmsysteem. Voor een optimale beveiliging van uw persoonlijke spullen, is dit alarmsysteem een echte aanrader.

Over het product

De Blaupunk SA2900-R  is een draadloos beveiligingssysteem, welke je kan bedienen middels de voorgestelde applicatie. Met de verschillende updates die de SA2900-R heeft ondergaan, is het nog veiliger om dit alarmsysteem voor in huis te gebruiken. Dankzij de eenvoudigheid van het alarmsysteem, kan de montage, installatie en de bediening thuis zelf gedaan worden. Dit beveiligingssysteem heeft verder nog een taalkeuze optie waarbij u zelf de taal kunt instellen. Er zijn ook nog batterijen aanwezig waardoor u geen gebruik hoeft te maken van het stroomnet en zelf bij een stroomuitval is uw huis nog beveiligd door dit draadloze alarmsysteem.

Meer informatie

Het Blaupunk alarmsysteem werkt met Android en Apple smartphones. Ook is het uit te breiden. Er bestaat verder de mogelijkheid om meldkamerprotocollen te hanteren via dit beveiligingssysteem. Deze zijn meldingen die via de meldkamer verlopen. Met de verbeterde GSM methode bent u er nog meer van verzekerd dat het bereik naar uw alarmsysteem toe stabiel is.

Specificaties

Blaupunk alarmsysteem voor in huis heeft een draadloze verbinding, waarbij alarmmeldingen via de telefoon worden gegeven. Er is dus geen luid en hoorbaar alarmsignaal. Het bereik van dit beveiligingssysteem is 300 meter. Wilt u ook nog uitbreiden met dit alarmsysteem dan kunt u dan tot maximaal 30 andere melders koppelen aan dit alarmsysteem. Bij aankoop van dit beveiligingssysteem krijgt u ook 4 batterijen mee. Verder heeft dit beveiligingssysteem een elektrische bediening en een applicatie bedieningssysteem, een simkaartslot, een ingebouwde microfoon en een display. Wat u wel moet weten over dit beveiligingssysteem is, dat het niet met WiFi werkt en geen demotica platform heeft. Bij aankoop van dit beveiligingssysteem krijgt u mee: A2900 GSM alarm paneel met LCD display, 1x bewegingsmelder (IR-S1L),1x deur-/raamcontact (DC-S1), 1x afstandsbediening (RC-S3), alle benodigde montage materialen, voedingsadapter voor panel , beveiligingsstickers en een handleiding.

Ook te koop via:

KK-Moon alarmsysteem

Tot de selectie van de top 5 beste alarmsystemen behoort ook het KK-Moon alarmsysteem anti inbraak alarmsysteem. Ga je een weekendje stappen en blijft jouw huis onbeheerd achter, dan wil je alle maatregelen treffen om deze te beschermen, wat kan via dit beste draadloze alarmsysteem. Het beschermen geschied middels het plaatsen van een beveiligingssysteem. Gaat u nu opzoek naar een beveiliging systeem, dan hoeft u niet verder te zoeken. Met de KK-Moon van het merk Room Security Protector blijft uw huis 24/7 onder beveiliging.

Over het product

Dit anti inbraak beveiligingssysteem is zodanig ontworpen, dat je sensoren gewoon aan de deur kunt zetten. Sensoren hebben als taak de nabije omgeving van uw huis onder controle te houden. Bij een beweging wordt er alarm geslagen. Voor een betere detectie kun je deze zo dichtbij mogelijk in het huis plaatsen, meestal op plaatsen die de inbreker als eerst zou aandoen, bijvoorbeeld de deuren of de ramen. Met het luide alarm signaal van 105db kan de omgeving ook alert zijn.

Specificaties

De KK-Moon is een draadloos alarmsysteem dat op batterijen werkt. Deze batterijen krijg je echter niet mee, deze moeten apart gekocht worden. De bediening van dit alarmsysteem geschied handmatig, je kunt dit alarmsysteem ook niet met WiFi aanschakelen, het heeft geen display, geen ingebouwde simkaartslot en microfoon, bediening via een applicatie is ook niet mogelijk. Het  bereik is ongeveer 25 meters. Verder is dit alarmsysteem wel uitbreidbaar, echter met slechts 1 melder. Het beschikt tenslotte over 2 afstandsbedieningen.

Ook te koop via:

Meer informatie alarmsystemen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem, die een bepaald alarmerend geluid afgeeft, wanneer er sprake is van een gevaarlijke of ongewone situatie. Afhankelijk van het soort beveiligingssysteem, gaat het alarm bijvoorbeeld af bij detectie van beweging, kapotslaan van een raam, deurslot, enz.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Een alarmsysteem werkt met sensoren, waarbij de omgeving in de gaten wordt gehouden. Om een alarmsysteem te laten werken, moet deze aangesloten worden op een particuliere alarmcentrale(PAC). Middels aansluiting op de PAC kan bij ongeval, de politie er snel bijgehaald worden. Een professioneel alarmsysteem bestaat uit drie belangrijke onderdelen: de detectie, centrale unit en signalisatie. Hieronder vertellen we kort wat deze drie onderdelen inhouden.

Detectie of detectoren

Detectoren hebben als functie de omgeving in de gaten houden en een eventuele storing door te geven. Deze storingen kunnen beweging van personen of voorwerpen zijn of detectie van rook of gas. Er zijn verschillende detectoren, in verschillende merken en modellen. Enkele van de detectoren zijn trildetectoren, branddetectoren, bewegingsdetectoren en bewakingscamera’s. Al de bovengenoemde detectoren moeten geluiden en of beelden vastleggen op het alarmsysteem en ze daarna analoog of digitaal versturen naar de PAC. De PAC besluit dan of de verzamelde data wel interessant is of niet.

Centrale unit

Detectoren sturen alle verzamelde informatie tijdig door naar de centrale unit. De centrale unit is het centrale meldpunt van een alarmsysteem die alle informatie toegestuurd krijgt. Aan de hand van de informatie wordt er een melding gegeven.

Signalisatie

De signalisatie is de melding die je te horen krijgt bij ontdekking van een storing op het beveiligingssysteem. De signalisatie kan middels een luide, stille sirene of flits alarm waargenomen worden.

Alarm systemen vergelijken

We hebben verschillende soorten alarm meldingen. We kennen een stil en een luid alarm. Wanneer er een luid alarmsysteem geplaatst is in een gebouw, zullen mensen in de nabije omgeving het horen en eventueel actie ondernemen. Ook kan een luid alarm signaal een inbreker afschrikken, waardoor hij niet meer probeert in te breken. Een stil alarm daarentegen geeft geen luide melding. De bedoeling van dit systeem is meestal om inbrekers op heterdaad te betrappen en oppakken.

Draadloos alarmsysteem

Met de komst van de draadloze alarmsystemen, kun je tijdig handelen bij een gebeurtenis. Voor het beschermen van persoonlijke bezittingen of een huis zijn er verschillende soorten alarmsystemen mogelijk. Hieronder zullen we de 2 bekende alarmsystemen bespreken: draadloos en bekabeld.

Alarmsysteem draadloos

Zoals de naam het al aangeeft wordt dit systeem niet met draden geactiveerd. De componenten van zo’n alarmsysteem draadloos worden met batterijen in werking gesteld. Het handige van een draadloos alarmsystemen is, dat ze op de mobiele telefoon geactiveerd kunnen worden. Een alarmsysteem kan meerdere nummers opslaan, waaronder dat van je mobiel. Wanneer het systeem eenmaal geactiveerd is, krijg je een melding op je mobiel als er sprake is van gevaar zoals brand of inbraak.

Voordelen van draadloze alarmsystemen

  • Bij stroomuitval is de werking nog steeds gegarandeerd.
  • Er zijn geen draden die dieven kunnen doorsnijden
  • Een draadloze aansluiting is goedkoop

Nadelen

  • Ingebouwde batterijen kunnen niet verwisseld worden

 

Bekabeld alarmsysteem

Naast de draadloze alarmsystemen, bestaan er ook bekabelde systemen. Dit alarmsysteem wordt in werking gesteld middels elektriciteit. Zo zijn er enkele draden die aan elkaar gekoppeld moeten worden. Bij het bekabelde alarmsysteem worden de componenten van het alarm aangesloten op een netwerk.

Voordelen van een bekabelde alarmsysteem

  • Je vervangt nooit batterijen
  • De componenten hoef je niet van plaats te veranderen.

Nadelen

  • Bij stroomuitval werkt de beveiliging niet
  • De draden zijn makkelijk door te snijden.

Waarom is een alarmsysteem thuis aangeraden?

Beveiliging werkt afschrikkend, waardoor inbrekers wegblijven. Met een goed functionerend alarmsysteem ben je 24/7 beveiligd: je hoeft niet te vrezen dat iemand onverwacht een overval pleegt. Verder is uitbreiding van een alarmsysteem  altijd mogelijk: hoe professioneler, hoe efficiënter en de kwaliteit is ook gegarandeerd: elk beveiligingssysteem functioneert op top niveau.

Beste alarmsysteem huis

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem, dat een bepaald alarmsignaal afgeeft wanneer er een gevaarlijke situatie is gedetecteert. Tegenwoordig is het installeren van een alarmsysteem geen luxe meer, eerder een noodzaak. Het verhoogt het veiligheidsgevoel, voorkomt inbraken en houdt je gezin en bezittingen veilig. Opzoek naar het beste alarmsysteem huis? Bekijk dan onze top 5 met beste alarmsysteem thuis.

Hogere veiligheidsgevoel

Een alarmsysteem zorgt voor een veiliger gevoel in huis, vooral wanneer je kleine kinderen hebt, die vaker alleen thuis zijn. Alarmsystemen duiden middels een melding, gevaarlijke situaties aan. Hierdoor is het mogelijk vroegtijdig maatregelen te treffen.

Reactieve werking

Het  moment er een alarmsysteem aanwezig is in uw bedrijf of huis, gaat er direct een melding af voor wanneer er iets ongewoons plaatsvindt. Al bij de eerste poging wordt u gewaarschuwd, dit maakt dan inbrekers in sommige gevallen weglopen in plaats van over te gaan tot inbraak. In feite werken alarmsystemen als een afschrikmiddel.

Goedkope bescherming

Een alarmsysteem is een goedkope manier om uw bezittingen te beschermen, het werkt automatisch en is in tegenstelling tot menselijke beveiliging, fail – proof. Vaak kost het ook minder om een alarmsysteem te installeren en onderhouden, dan wanneer je een securitybedrijf in de hand neemt. Heeft de systeem ook een rookmelder functie, dan is het nog voordeliger.

Preventieve werking

Een alarmsysteem kan een inbreker afschrikken. Wanneer de inbreker weet dat er een alarmsysteem geïnstalleerd is in een gebouw, durft hij het gebouw niet meer in te gaan. Daarom is het verstandig om een alarmsysteem in huis te halen.

Bekende alarmsysteem merken

Een alarmsysteem is verkrijgbaar bij verschillende winkels en webshops. Zo kun je al een draadloos alarmsysteem halen voor in huis van het merk ajax, ring, verisure, nest, ABUS, honeywell, hikvision elro en jablotron. Het beste alarmsysteem met meldkamer, voor in huis, je bedrijf, voor in de auto en voor ouderen koop je hier. Woonveilig door een draadloos alarmsysteem voor je woning te halen. Je kunt ook een goed alarmsysteem zonder abonnement halen, een professioneel alarmsysteem voor in huis en een alarmsysteem voor in huis die getest is door de consumentenbond.