Bewakingscamera

Opzoek naar de beste bewakingscamera? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste bewakingscamera’s. Zo kun je informatie vinden over camera beveiliging voor thuis, camerasystemen voor thuis, camerasysteem voor buiten, cctv beveiligingssystemen, beste beveiligingscamera en beste bewakingscamera.

Laatste check op januari 2021

  SEC24 CAM360 IP

  Smartwares C730IP

       CCTV Aprica

Er gaat veel zitten in de aankoop of bouw van je eigen huis. Natuurlijk wil je het dan zo goed als mogelijk beveiligen tegen alle mogelijke gevaren en risico’s met bijvoorbeeld beveiligingscamera’s of cctv beveiligingssystemen. Afhankelijk van het gevaar, kan dat op verschillende manieren, maar waar de meeste mensen gelijk aan denken, is het plaatsen van bewakingscamera’s. Bewakingscamera’s kom je deze dagen in bijna alle huishoudens tegen, voornamelijk omdat het een makkelijke en betaalbare manier is om je gezin en huis te beschermen tegen inbraak. Het lastige is, dat er enorm veel soorten bewakingscamera’s worden verkocht, allemaal met ingewikkelde termen en aanwijzingen. Daarom hebben we hier een koopgids samengesteld, waarin we de informatie over bewakingscamera’s en het gebruik ervan op een duidelijke manier uitleggen. Ook lees je over de beste 5 bewakingscamera’s van het moment, zodat het zoekwerk je bespaard blijft en je makkelijker een keuze kan maken tussen de verschillende beste bewakingscamera’s.

Beste Ip Camera 2021 & Beste Bewakingscamera

NaamResolutie Beeldhoek Voor binnen of buitenMeer informatie
SEC24 CAM360 IP1920 x 1080 pixels 360°Beide
Smartwares C730IP720 x 576 pixels 75°Voor binnen
CCTV aprica1280 x 1024 pixels 60°Voor binnen & buiten
Cleverdog IP720 x 576 pixels 60°Voor binnen
Sinji IP Camera1280 x 960 pixels 90°Voor buiten

SEC24 CAM360 IP bewakings camera

Eén van de eerste producten uit onze top 5 van bewakingscamera’s is van het merk SEC24. De SEC24 CAM360 IP is een bewakingscamera met tweezijdige toepassing, met andere woorden, de beveiligingscamera is voor zowel indoor als outdoor te gebruiken. Dit is mogelijk dankzij de vele features aan deze bewakingscamera.

Het eerste dat je moet weten over de SEC24 CAM360 IP bewakingscamera is, dat het pas beeldopnames begint te maken wanneer er beweging wordt waargenomen. Hierdoor zit je niet onnodig beelmateriaal van een aantal uren of dagen, maar krijg je gelijk datgene te zien waar je naar opzoek bent, bijvoorbeeld in geval van een inbraak. Deze beeldopnames worden automatisch opgeslagen wanneer er een micro SD kaart in de camera zit. Verder heeft deze bewakingscamera een lens van 3600, waardoor je een behoorlijk groot gebied kan bekijken. Hiervoor hoef je alleen met je vingers over het scherm van je tablet of smartphone te schuiven.

Dat geeft ons gelijk de volgende feature: de SEC24 CAM360 IP bewakingscamera is te koppelen aan je WiFi en werkt met een gratis te downloaden PANO360S. Dankzij deze app is het mogelijk om beeldopnames (live) van de beveiligingscamera te bekijken vanuit je tablet of smartphone. Ook kan je de camera met deze app vanaf een afstand bedienen, bijvoorbeeld als je de bewakingscamera van richting wilt veranderen.

De SEC24 CAM360 IP beveiligingscamera is verder voorzien van 12 infrarood LEDs, waardoor behalve overdag, de camera ook in het donker duidelijke beeldopnames maakt. De beelden van de bewakingscamera zijn van HD beeldkwaliteit en je kunt tot minstens 15 m verder zien, ook in het donker. De beveiligingscamera wordt met schroefjes, plugs en een montagesteun geinstalleerd, waarna de stekker in een stopcontact gaat.

Gezien de vele handige eigenschappen en het feit dat je de SEC24 CAM360 IP bewakingscamera zowel binnen als buitenshuis kan gebruiken, is dit een behoorlijke goede deal wanneer het aankomt op aanschaffen van bewakingscamera’s.

Ook te koop via:

Smartwares C730IP Baby IP camera

Soms hebben we behalve outdoor bewaking, ook camerabewaking in huis nodig. Dan is het niet zozeer voor inbraak, maar meer om toezicht te kunnen houden op je geliefde baby of huisdier. Speciaal voor deze doeleinden heeft het merk Smartwares de C730IP babycamera ontwikkeld. Vanwege haar uitstekende features, staat deze beveiligingscamera op de 2e plaats binnen onze top 5.

De C730IP camera valt in de categorie van bewakingscamera’s, is gemaakt van kunststof en wordt veelal gebruikt in de babykamer of elders in huis, waar je baby of huisdier zich bevinden. Maar wat is precies de bedoeling van deze camerabewaking thuis? In de eerste plaats kan je steeds toezicht houden op je baby terwijl die slaapt of speelt, zonder constant in de kamer te hoeven zijn. Dit kan dankzij de smart functie, vanaf je smartphone of tablet. Hiervoor verbind je de C730IP beveiligingscamera met WiFi en download je de bijbehorende app.

Het bereik van de bewakingscamera van de C730IP gaat tot zeker 25 m en de camera is voorzien van infraroodsensor, zodat je je lieveling nog steeds goed ziet, ook al zijn de lichten in de kamer uit. Een andere, leuke eigenschap aan deze babycamera is, dat het een interne microfoon met geintegreerde speakers en recorder heeft. Deze features maken het mogelijk dat je vanaf een afstand slaapliedjes voor je baby kan afspelen of kan luisteren naar de geluiden die de baby maakt. De communicatie gaat dus beide kanten op, wat natuurlijk heel voordelig en super handig is!

Voor de bezorgde ouder of eigenaar van een huisdier is deze C730IP babycamera een redelijke uitkomst, vooral omdat de camera een goede prijs – kwaliteit verhouding heeft.

Ook te koop via:

CCTV Aprica camerasysteem

Bij het plaatsen van bewakingscamera’s voor binnen en buiten moet je er rekening mee houden, dat je behalve de camera, andere ondersteunende equipments nodig gaat hebben. In sommige gevallen kan het dan handiger zijn om een compleet pakket aan te schaffen. Speciaal voor die gevallen, hebben we hier zo een compleet pakket van het merk Aprica.

Dit pakket bevat 4 CCTV camera’s van het merk Aprica, een DVR, een muis en een afstandsbediening. Natuurlijk krijg je ook de items die nodig zijn voor installatie van de beveiligingscamera’s mee. Denk maar aan kabels, stands en schroeven, een power adapter, enz. Beveiliging van je huis of andere locatie is met dit pakket helemaal in orde, je hoeft er eigenlijk weinig extra dingen bij te kopen.

Zoals de SEC24 camera, is ook dit camerasysteem van Aprica gemaakt van weerbestendig material. Je kan de camera’s dus zowel binnen als buitenshuis plaatsen. De camera’s zijn verder voorzien van een bewegingssensor. Zodra 1 van de camera’s ergens beweging waarneemt, wordt dit doorgegeven. Je krijgt dus een melding en kan de beelden via je smartphone of tablet bekijken. Dat betekent dus ook dat deze bewakingscamera’s, aangesloten zijn op een internetverbinding, vanaf een afstand bediend kunnen worden. Voor deze functies is er een speciale app beschikbaar, die je gratis kan downloaden.

Voor wat betreft beeldopnames, hebben deze Aprica camera’s een bereik van 15 m. Dit geldt ook in het donker, het systeem is namelijk voorzien van infrarood sensoren. Maar wat is in dit alles, de functie van de DVR? In feite is het niets anders dan een equipment om de beeldopnames in op te slaan. Hiervoor heb je wel een harde schijf of SD card nodig.

Goed beeld, groot bereik en uitstekende camerakwaliteit, dat is waar dit compleet systeem van Aprica CCTV camera’s voor staat. Toezicht houden op je kostbare bezittingen doe je nu met Aprica bewakingscamera’s. Daarom is dit draadloze bewakingssysteem ideaal voor bewaking, ook kan deze bewakingscamera opnemen en is het daarmee één van de beste bewakingscamera’s.

Ook te koop via:

Cleverdog IP Camera Beveiligingscamera

De vierde bewakingscamera is van het merk Clever Dog, een opvallende naam met eveneens opvallende features. Dat is ook precies de reden waarom de Cleverdog IP Camera is onze top 5 van bewakingscamera’s zit. Vond je de Smartwares C730IP bewakingscamera een interessant model, meer heeft het net te weinig features? Dan is de Cleverdog IP wellicht een betere keus!

De reden waarom we deze beveiligingscamera thuis hebben vergeleken met de Smartwares C730IP is, omdat ze behoorlijk wat overeenkomsten vertonen met elkaar. Echter heeft de Cleverdog IP enkele features en toepassingen extra. Op zich is deze bewakingscamera nogal compact, waardoor je het echt overal kan plaatsen. Houd er wel rekening mee, dat de bewakingscamera op electriciteit werkt en aangesloten moet zijn op WiFi. Het gevolg is dat je je camera ook vanuit je smartphone of tablet kan bedienen.

De Cleverdog IP heeft verder bewegingssensoren, beeldopnames zijn in HD kwaliteit en opnames kunnen in Cloud worden opgeslagen. Verder heeft de camera een kijkhoek van 900 en wordt het geleverd met een USB kabel & adapter. Onverwacht, maar toch aanwezig is de infrarood feature, waarmee je ook in het donker tot wel 10 meter verder kan zien. Ook heb je de optie van twee richting audiocommunicatie, je kan dus in de microfoon praten en van de andere kant geluiden opvangen. Dit is handig wanneer je de Cleverdog IP gebruikt als babyfoon.

Een compacte bewakingscamera die je zowel voor beveiliging als toezicht op je baby of huisdier kan gebruiken, dat is waar de Cleverdog IP voor staat. Met de extra’s zoals cloudopslag en infrarood wordt beveiliging makkelijker dan gedacht! Het is dus een ideale beveiligingscamera voor binnen. 

Ook te koop via:

Sinji Smart Outdoor Camera

Outdoorbewaking is deze dagen een must en heel vaak heb je al genoeg aan een bewakingscamera met alle basics. Zo een camera is de Sinji Smart Outdoor Camera, een model waar je alleen lovende opmerkingen over zult horen!

Zoals de naam het al zegt, is deze bewakingscamera speciaal voor bewaking buitenshuis, de camera is namelijk van weerbestendig materiaal gemaakt. Verder werkt de Sinji met draadloze verbinding, je kan de camerabeelden dus vanuit elke mogelijke plek bekijken, zolang je toegang hebt tot internet en een tablet of smartphone, daarmee is het één van de beste draadloze beveiligingscamera’s . Wat je doet, is de camera eerst installeren. Hiervoor krijg je de benodige schroeven en plugs mee. Daarna download je de gratis app die bij de Sinji hoort en verbind je het met de bewakingscamera. Wil je dus een Sinji bewakingscamera kopen dan is dit een goede keuze omdat het een draadloze bewakingscamera is die goed werkt.

De Sinji beschikt over bewegingssensoren, waarbij je de instellingen zodanig kan regelen, dat je bij elke beweging een melding krijgt via de app. Vervolgens kan je de beelden van de bewakingscamera in HD kwaliteit bekijken op het moment dat de beweging waargenomen was. Zo is het mogelijk om al heel snel na een inbraak, beelden te zien en de dieven eventueel te identificeren. Opgenomen beelden kun je tenslotte opslaan in de cloud of op een SD card. Deze moet wel apart gekocht worden.

Een andere reden waarom de Sinji een uitstekende bewakingscamera is, is omdat het beschikt over infrarood lampen, zodat ook in het donker, beeldopnames duidelijk zichtbaar zijn. Al met al is de Sinji Smart Outdoor een prima oplossing voor kwaliteitscamerabewaking.

Ook te koop via:

Meer informatie over Bewakingscamera’s

Tot een aantal jaren geleden, kwam het nauwelijks voor dat je bij een normale gezinswoning, een één of ander systeem van bewakingscamera’s tegenkwam. Daar waren die camera’s gewoon te duur voor! Gelukkig heeft de technologie een handje geholpen en zijn bewakingscamera’s, cctv camera systemen en beveiligingscamera’s nu ook toegangkelijk voor de gemiddelde burger. Het is gezien de toename in criminaliteit, zelfs noodzakelijk geworden dat je een goed beveiligingssysteem opzet en daar zijn bewakingscamera’s een belangrijk onderdeel van.

Verschillende soorten camera systeem

De term bewakingscamera’s is erg breed, er zitten echt een heleboel camera systemen in, die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Maar als we een eenvoudige uitleg moeten geven, dan komt het erop neer dat een bewakingscamera een bepaald gebied of ruimte monitort, video – opnames opslaat en eventueel melding maakt van ongeregeldheden. Meestal moet zo een bewakingscamera een afschrikkend effect hebben op inbrekers, maar mochten ze toch binnenkomen, dan heb je beelden waarmee ze eventueel herkend en opgespoord kunnen worden. Het is dus een win – win situatie.

Behalve inbraakbeveiliging, kan een bewakingscamera ook gebruikt worden om toezicht te houden op je lieveling. Het komt nu steeds vaker voor, dat ouders een camera laten installeren in de babykamer, zodat ze ten alle tijde kunnen zien of de baby nog veilig in bed ligt, zonder constant in de kamer te hoeven zijn.

Bewakingscamera’s kunnen dus op verschillende manieren worden ingezet. Aan de hand daarvan, heb je een onderscheid in:

  • Indoor camera’s: bedoeld voor installatie binnenshuis. Heel bekend zijn de zogenaamde dome camera’s, die een 360 graden beeld geven.
  • Outdoor camera’s: deze camera’s zijn beter bestand tegen weersomstandigheden en kunnen vaak een groter gebied monitoren.
  • Bewegingsdetector camera’s: detecteren beweging en beginnen pas op dat moment met opname. Handig aan dit type camera is, dat je bij verdachte bewegingen gelijk een melding daarvan krijgt.

Voordelen camerabewaking thuis

Het belang van een bewakingscamera voor je eigen huis, moet inmiddels al duidelijk zijn. Toch zetten we de voordelen van het hebben van een goed systeem van bewakingscamera’s hier op rij:

Afschrik – effect

Het allereerste dat je met een bewakingscamera bereikt, is een soort afschrik – effect voor dieven. Het zien van een geavanceerd camerasysteem is vaak al voldoende om inbrekers weg te houden en voorkomt een groot deel van de inbraken. Zitten er toch durfallen tussen en wordt er ingebroken, dan heb je in ieder geval nog de camerabeelden. Dit is gelijk een tweede voordeel van een bewakingscamera.

Helpt bij opsporing

Is er ondanks de bewakingscamera toch bij je ingebroken, dan kun je gebruik maken van de camerabeelden om de inbrekers op te sporen. Meestal worden deze beelden overgedragen aan de politie, waarna er een officieel opsporingsbericht volgt. Heb je een relatief goed systeem, dan zijn de beeldopnames vaak in duidelijke, HD kwaliteit. Dit maakt opsporen makkelijker en de kans de je je spullen terug krijgt, wordt ook groter.

 

 

Verzekeringsvoordelen

Afhankelijk van de verzekering die je afgesloten hebt, moet bij schade door inbraak geclaimd worden. Met een bewakingscamera wordt het hele process veel makkelijker, omdat je voldoende bewijs hebt voor de verzekeringsmaatschappij. Een ander pluspunt is, dat je bij het afsluiten van een verzekering, vaak tot wel 20% korting op de premie krijgt, als het huis over bewakingscamera’s beschikt.

Toezicht houden

Een ander groot voordeel aan bewakingscamera’s is, dat je vanuit elke mogelijke plek toezicht kan houden op je huis, kinderen of huisdieren, zonder zelf op de plek aanwezig te zijn. Dit omdat de meeste systemen het mogelijk maken om beeldopnames via je smartphone of laptop te kunnen bekijken. Handig wanneer de kinderen of huisdieren alleen in huis zijn.

Bewakingscamera aanschaffen

Het zou dus geen onnodige investering zijn om een bewakingscamera aan te schaffen, vooral gezien de voordelen. Toch is het niet de bedoeling dat je de eerste, de beste camera neemt. Voordat je besluit een bepaald model of merk te kopen, is het belangrijk enkele dingen te overwegen.

In de eerste plaats ga je na, waar de bewakingscamera precies komt te staan: binnen of buitenshuis. Beide typen zullen dezelfde functies hebben, maar wanneer je specifiek eentje nodig hebt voor bijvoorbeeld de tuin, dan is het van belang dat je camera bestand is tegen het weer.

Een andere factor waar je rekening mee moet houden, is de bandbreedte van je internetverbinding thuis. Om beelden van goede resolutie te krijgen en tijdig meldingen naar je te sturen, in geval er bijvoorbeeld inbrekers op het terrein zijn, is een goede internetverbinding nodig. Voor jezelf moet je nagaan of de bandbreedte genoeg is voor deze camerabeelden.

Bewakingscamera thuis wetgeving

Het plaatsen van bewakingscamera’s thuis is heel normaal geworden. Echter zijn vele mensen er niet van op de hoogte dat er een heleboel wetten bestaan op het gebied van camerabewaking, ook voor de particulier.

Deze wetten hebben veelal te maken met privacy van anderen en zijn nogal ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je als particulier in feite zonder probleem camerabewaking thuis mag installeren. Hiervoor is geen aangifte of toestemming van de Privacycommisie nodig, maar er gelden wel voorwaarden. Zo mag je beeldopnames niet zomaar openbaar maken. Dit gebeurd vaak bij een inbraak, waar de eigenaar de beelden van de bewakingscamera op Facebook zet, zodat de dieven eerder gepakt worden. Wettelijk mag dit niet.

Een andere regel is, dat je met jouw bewakingscamera alleen je eigen priveterrein of woning in beeld mag hebben. Opnames maken van de openbare weg of het huis/terrein van de buren, is verboden. Is dit technisch onmogelijk en komen ze toch in beeld, dan is er de optie om die gedeelten te “verpixelen”, het wordt als het ware minder goed zichtbaar.

Voordelen van een bewakingscamera set

De markt van bewakingscamera’s is enorm en wordt met de dag alleen maar groter. Met de vele modellen en gebruikseigenschappen vind je nu voor elk doeleinde een bewakingscamera: of dat nu de tuin, de inrit of de babykamer is, het kan echt allemaal. Belangrijk is dat je voor het kopen nagaat wat je precies met de bewakingscamera wilt bereiken. Hulp nodig bij het zoeken van een geschikt model? Kijk dan naar onze top 5 bewakingscamera’s!

Verschillende bewakingscamera’s

De markt van bewakingscamera’s is enorm en er zijn dus een heel aantal verschillende bewakingscamera’s om uit te kiezen. Zo kun je een bewakingscamera voor buiten aanschaffen of een beste ip camera, beveiligingscamera thuis, beste bewakingscamera, beveiligingscamera buiten, camerasysteem thuis, beveiligingscamera voor buiten, cctv camera systeem, cctv beveiligingssysteem, analoge bewakingscamera’s, bewakingscamera wifi, camera installatie thuis, bewakingscamera set of camerabewaking kopen. Ook zijn er verschillende merken bewakingscamera’s zoals sinji smart outdoor camera of bewakingscamera’s ari en assen.