Kluis

Opzoek naar de beste kluis? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste kluizen.

Laatste check op mei 2020

MasterLock sleutelkluis 5401EURD

Digitale kluis TRESOR

MasterLock Kluis L1200 

Je hebt er zeker van gehoord: een kluis. Mensen die over waardevolle spullen beschikken, willen deze spullen op en zo veilig mogelijke plek opslaan. Dit kan op verschillende manieren, maar een van de meest bekende is met een kluis. Een kluis is een soort opbergplaats waar je geld, sieraden of andere spullen kunt bewaren. Kluizen zijn meestal gemaakt van een soort metaalring en worden behandeld om eventuele schade die veroorzaakt kan worden door brand, te overleven. Ze worden daarom ook wel brandkasten genoemd. Kluizen zijn er in verschillende modellen en grootte, allemaal afgestemd op een ander doel. Bent u opzoek naar een kluis om uw waardevolle spullen te beveiligen en wilt u graag een kluis kopen of brandkast kopen? Neem dan een kijkje in onze top 5 van de beste kluizen van het moment.

Kluis Kopen? Vind Hier De Beste Kluis 2019 & 2020

NaamTypeBrandbeschermingKleurMeer informatie
MasterLock 5401D sleutelkluisSleutelkluisGeen brandbeschermingAntraciet
Digitale kluis TRESORElektronische kluisGeen brandbeschermingZwart
MasterLock L1200Kluis met sleutelslot30 minutenZwart
Kreator KRT692010Elektronische kluisGeen brandbeschermingZwart
Geheime Boekkluis GeldkistGeheime kluis-Zwart | Metalen Black

MasterLock sleutelkluis 5401EURD

Tot de top 5 beste kluizen behoort de MasterLock sleutelkluis 5401EURD. Dit product is een centraal opbergplaats voor degene die zijn of haar sleutels wilt bewaren. Ben jij altijd iemand geweest die de sleutels zodanig verschuilt dat je ze niet snel meer kan terugvinden? Of misschien schuil je jouw sleutels onder de vloer mat of in de bloemenbak. Dit hoeft gelukkig niet meer. Met de komst van de Masterlock sleutelkluis kun jij je sleutels nu op een veilige plek bewaren.

Over het product

De  Masterlock sleutelkluis heeft een afmeting van 118 x83x34 mm. Koop je voor het eerst dit product dat wilt u ook natuurlijk weten hoe deze werkt. De Masterlock sleutelkluis moet u aan de muur vastmaken. Zoek een onopvallend plek uit en maak dan de sleutelkluis aan vast. Kies dan vervolgens een 4 cijferig pincode die u allen kent en plaatst u die code voor het apparaat.   Hierdoor is het gemakkelijker voor u om uw sleutels snel voor de hand t nemen. Een belangrijk regel die u wel moet vaker moet doen is het veranderen van de code.

Kenmerken

Het materiaal waarvan dit product is gemaakt is metaal. Het is niet elektrisch en je kunt er maar maximaal 5 huissleutels in bewaren. Verder kun je dit product ook gemakkelijk aan de muur vastmaken via de achterwand. Bij aankoop krijg je de sleutelkluis en de bevestigingsmaterialen mee.

Ook te koop via:

Digitale kluis TRESOR

Tot de selectie van de top 5 beste kluizen behoort de Digitale kluis TRESOR. Dit product is de beste elektrische kluis op de markt en een van de beste als het gaat om het bewaren van waardevolle spullen. Zo kun je sieraden, documenten, geld en andere middelen in bewaren.

Over het product

De digitale kluis is een mini kluis die beveiligd wordt middels een code. Mocht het zijn dat u de code van de kluis bent vergeten, dan is er altijd nog een reserve sleutel beschikbaar waarmee u deze kunt openen. Ook is de Tresor kluis elektrisch maar om het in werking te stellen heb je 4a batterijen voor nodig. Het materiaal waarvan dit product gemaakt is, is ijzer en het is niet brand weerhoudend. Dat wilt zeggen, de kluis is niet brandbestendig dus bij een brand kunnen jou spullen beschadigd raken. De montage van dit product kan zelf gedaan worden.

Specificaties

De grote van de digitale kluis is 17 x 23x 17cm. Het is een elektrische kluis die met batterijen werkt en is tevens ook te beveiligen middels een 3-8 cijferig code. Ook heeft dit product bevestigingsmaterialen te samen met 2x vergrendelbouten.

Ook te koop via:

MasterLock Kluis L1200 – Brandwerende Kluis

Tot de top 5 beste kluizen behoort de MasterLock L1200 – Brandwerende documentenkluis. Dit product kan best gebruikt worden voor het bewaren van waardevolle documenten. Zo raken jou documenten niet beschadigd of gaan ze niet verloren. Een goede brandkluis kopen draagt bij aan het gevoel van veiligheid binnenshuis.

Over het product

De masterlock brandwerende kluis is een kluis waarin je waardevolle documenten kunt bewaren. Jou documenten zijn in deze kluis veilig omdat het brandbestendig is. Wanneer je al eenmaal jou documenten in de kluis hebt geplaatst dan rest het jou nog om de kluis te dichten. Het dichtmaken van de Masterlock kluis geschied middels zijn bijbehorende sleutels. Niemand zit te wachten op een brand maar om alle voorzorg maatregelen te treffen dan haal je de brandwerende kluis in huis. Hierin kun je dan al jou belangrijke documenten bewaren. Bij een brand gaan deze niet verloren of ze raken niet beschadigd. Alleen mag deze kluis maar 30 minuten in de hete hitte blijven anders raakt het na 30 minuten toch beschadigd. Wanneer er eenmaal brand is sluit de hitte hermetisch de kluis automatisch af waardoor je na de brand deze moet openbreken omdat het  met zijn eigen sleutels niet meer open te krijgen is.

Specificaties

Het materiaal waarvan dit product gemaakt is, is staal. Verder wordt de kluis vergrendeld met zijn eigen slot/sleutel en de grote van deze kluis is 15.6cm x 36,5 cm x 28.4 cm.  de inwendige grote is 8,9 cmx30,5 cnx19,1 cm. de maximale inhoudt van dit product is 5 liter en het heeft een gewicht van 6kg. . Het is niet elektrisch en het bied brandbescherming voor 30 minuten. Bij aankoop krijgt u ook de handleiding mee.

Eigenschappen

Enkele eigenschappen van de Masterlock kluis zijn: je kunt eigenlijk meer dan allee documenten in bewaren. Je kunt bijvoorbeeld ook foto’s of usb sticks en harddrive in bewaren. Dit product is verder ook nog UL/ETL-gecertificeerd en gemakkelijk verplaatsbaar.

Ook te koop via:

Kreator KRT692010 Elektronische kluis

Tot de top 5 beste kluizen behoort de Kreator elektronische kluis. Voor een veilige bescherming van uw persoonlijke spullen kunt u deze kluis gebruiken. U hoeft niet te vrezen dat u uw spullen kwijt gaat raken. Met de elektrische mogelijkheid tot het instellen van de lock kan niemand uw kluis binnen gaan.

Over het product

De kreator kluis is een elektrische kluis die je gewoon moet vastmaken op een onopvallende plek aan de muur van uw huis. Met zijn elektrische optie voor het instellen van een code kan jij alleen de kluis openen. Iemand die jou code niet kent gaat jou kluis niet in. Hierdoor kun je waardevolle spullen zoals geld en sieraden in bergen. De kluis heeft een inwendige afmeting van 240 x 340 x 240 mm. Het is dus mogelijk om een complete juwelenkistje in de kluis te plaatsen. Om deze kluis werkende de houden zal je de oude batterijen moeten verwisselen als deze leeg gelopen zijn. De batterijen zijn wel niet inbegrepen bij aankoop van dit product. Verder is dit product van staal gemaakt en het is niet brandbestendig.

Specificaties

De kreator kluis is een elektrische kluis. Om het in werking te stellen moet je 4 AA batterijen aanschaffen omdat deze niet inbegrepen zijn bij het product. Verder heeft de kluis een gewicht van 8.65 kg met een  buiten afmeting van 250 x 350 x 250 mm en een inwendige afmeting van 240 x 340 x 240 mm.  bij aankoop krijgt u mee:  de elektronische kluis, 2 Noodsleutels voor het geval u de pincode vergeten bent, 2 bevestigingsbouten om het aan uw muur vast te zetten en 1 handleiding.

 

Ook te koop via:

Geheime Boekkluis Geldkist

Tot de top 5 beste kluizen behoort ook de Geheime Boekkluis Geldkist. Zoals de naam het al zegt: je kunt belangrijke spullen in plaatsen. Deze kluis heeft de vorm van een boek, dus je kan hem gewoon schuilen. Niemand weet dat het daar is.

Over het product

De boekkluis zoals het genoemd wordt is in de vorm van een boek. Omdat deze op een boek lijkt kun je hem gemakkelijk verbergen. Aan de omslag ervan zou je niet eens denken dat het een kluis is. Wanneer je deze dus plaats tussen andere boeken dan valt het helemaal niet op. Het is echt een uniek product en is tevens ook niet zo zwaar dus je kan het overal meenemen. Naast voor het huis kun je deze ook voor de kantoor gebruiken.

De grote van de boekkluis is 24x16x5.5cm en het is ook nog voorzien van een slot aan de midden kant die de bladzijden moet voorstellen. Met de sleutels die je krijgt bij aankoop van dit product is deze kluis eenvoudig te openen en te sluiten.  Het materiaal van dit product is staal en het is niet brandbestendig.

Tips voor het gebruiken van een boekkluis

Het gebruiken van een boekkluis is super handig maar u moet toch bepaalde dingen weten over de gebruik van een boekkluis. Gebruik je een boekkluis dan

Moet je deze zo onopvallend mogelijk verbergen. Plaats deze tussen de grote woordenboeken. Hierdoor wordt het minder zichtbaar.

Maak geen kluis open in publiek. Dit om diefstal te voorkomen.

Heb altijd de reserve sleutel bij de hand. Scheid deze wel af van de originele sleutel.

Ook te koop via:

Meer informatie

Een kluis is een veilige opslagruimte voor waardevolle spullen. Ze worden het meest gebruikt om om geld, waarde papieren, sieraden en andere spullen te bewaren. Een kluis koop je echter niet zomaar. Voordat je een kluis gaat gebruiken moet die aan bepaalde eisen voldoen. Deze zijn onder andere, dat het niet gemakkelijk mee te nemen moet zijn, het moet moeilijk opengaan( voor inbrekers) en het moet bestendig zijn tegen brand.

Een brandkast is moeilijk mee te nemen als het vastgemetseld is aan de grond (vloer) of als het verzwaard wordt. Zodoende zijn de brandkasten van gebouwen als een bank helemaal geïntegreerd. Een inbreker komt er niet gemakkelijk bij en het is ook niet mee te nemen.  Een kluis valt moeilijk te openen als het een tijdslot, cijferslot, deurslot of een combinatie van alle 3 heeft.

Kluis kopen

Wat je wilt bewaren in een kluis bepaalt ook, welke beschermende eigenschappen de kluis moet hebben en aan welke eisen ze moeten voldoen. Deze beschermende eigenschappen kunnen ingedeeld worden naar een kluis die bescherming bied tegen inbraak, brand of een combinatie van beiden. Bij het kopen van een kluis is het daarom belangrijk dat u de juiste soort zoekt voor het doel dat u heeft. Er zijn kluizen in verschillende grootte en typen. Hieronder zullen we 2 verschillende kluizen bespreken.

Soorten kluizen

Zoals eerder is aangegeven, kunnen kluizen onderverdeeld worden op basis van de bescherming die ze te bieden hebben. Er zijn kluizen die beschermen tegen diefstal van waardevolle documenten en goederen. Zulke kluizen worden inbraak werende kluizen genoemd. Ook zijn er andere kluizen die bescherming bieden tegen datadragers voor wanneer er brand uitbreekt. Een derde vorm van brandkluizen zijn een combinatie van brand en inbraak werende kluizen.

Indicatie waarde-berging

Deze vorm van kluis is belangrijk omdat het bedrag van deze indicatie bepaalt, wat de maximaal toegestane waarde is, van de op te bergen goederen of financiële middelen. Een kluis met een hoge indicatie waarde-berging is een kluis die niet meegenomen nog opengemaakt kan worden door inbrekers. De indicatie waarde-berging wordt meestal door verzekeraars als richtlijn gebruikt.

Nadelen voor een kluis

Zoals je ziet, heeft een kluis heel wat voordelen, vooral als je goed zicht wilt hebben van je waardevolle spullen en deze dus niet bij de bank in bewaring wilt geven. Helaas zitten er ook enkele kleine minpuntjes aan het gebruik van een kluis. Belangrijk is dat je hiervan op de hoogte bent, zodat je zelf kan bepalen of een kluis geschikt is in jouw situatie.

 

 

 

Geen spaarrente

Wanneer geld wordt bewaard in een kluis, krijg je er geen rente op, zoals dat bij de bank wel het geval is. Dit is een klein nadeel, maar je zult dan zelf moeten bepalen wat belangrijker is: beheer over je geld of de rente die je erover zou kunnen krijgen, als het op de bank wordt gezet.

Risico op inbraak

De bedoeling van een kluis is, dat je je waardevolle spullen beschermd tegen inbraak of brand. Wat je echter niet moet vergeten, is dat het risico op diefstal nog steeds aanwezig is. Dieven kunnen er met de hele kluis vandoor gaan, waardoor je in 1 keer een heleboel waardevolle spullen kwijt bent. Dat moet echter geen reden zijn, om geen kluis in huis te hebben; dit risico is eenvoudig te verkleinen door de kluis vast te zetten aan de muur of de vloer, een geintegreerde kluis.

Geldkluis kopen

Kluizen kunnen door een ieder gebruikt worden om waardevolle spullen te bewaren. Denk maar aan sieraden, geld of belangrijke documenten. Om aan vereisten van alle gebruikers te kunnen voldoen, zijn er thans een heleboel verschillende modellen kluizen te vinden, elk met hun voor – en nadelen. Belangrijk is, dat je bij het aanschaffen van een kluis nagaat waarvoor het gebruikt zal worden en welke bescherming je dus nodig hebt. Onze top 5 geeft je alvast een beeld van de beschikbare beste kluizen van het moment.

Voordelen van kluizen kopen

Financiële middelen zijn in eigen hand

Het voordeel van brandkast kopen, is dat je je geld en andere financiele middelen, gewoon in huis of op een andere plek dan de bank kan houden. Hierdoor kan je op elk moment beschikken over je geld en krijg je geen problemen, zoals wanneer je bank failliet zou raken.

Geen sprake van beleggingsrisico
Met een brandkast heb je geen kans op beleggingsrisico’s. Als jij je geld belegt bij de bank, weet je niet wat er verder gebeurt met dat geld. Met een kluis heb je een beter overzicht op jouw financiële middelen.

Bewaring voor diverse spullen

Naast financiële middelen kun je ook belangrijke documenten of sieraden in een kluis bewaren. m.a.w elk belangrijk spul kan in de kluis gedaan worden. Ze blijven altijd veilig en onbeschadigd.

Brandbestendig

De meeste kluizen worden  met een soort van metalen ring gemaakt en bewerkt, zodat het extreme situaties zoals brand en overstroming kan weerstaan. Zo blijven je geld en belangrijke documenten altijd veilig.