Last Updated: 19:19PM 6/28/2022

Brandladder

Opzoek naar de beste brandladder? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste brandladders. Zo kun je een brandladder kopen of een touwladder, vluchtladder, brandtrap, een brandladder voor het balkon, first alert brandladder en bijvoorbeeld een noodladder voor het raam. Er zijn verschillende brandladder prijzen het verschilt bijvoorbeeld door het type brandladder dat je wilt kopen.

Laatste check op januari 2021

Er zijn maar weinig andere situaties als bij een brand, waarbij bij de evacuatie geen seconde verloren mag gaan en komt een brandladder of vluchtladder daarbij altijd wel van te pas. Dankzij deze verassend eenvoudige “constructie” kan vanuit elk raam of balkon gelijk de begane grond worden bereikt en hoeft men niet speciaal naar de nooduitgang. Die kan in sommige gevallen al geblokkeerd zijn. Een brandladder is bovendien bijna kinderlijk eenvoudig in het gebruik van de brandladder en zelfs in paniek of bij een slecht zicht alsgevolg van sterke rookontwikkeling toch te plaatsen. Dat is nu echt wel een sterk punt van zo’n brandladder en dient het altijd binnen handbereik geplaatst te worden. Speciaal daartoe, zorgen de fabrikanten er wel voor, dat ingeklapt, de ladder niet veel ruimte inneemt en onopvallend in elke ruimte wel een plek zal vinden voor de brandladder.

Beste Vluchtladder 2021

NaamType gebruik Uitgeschoven lengte Aantal sporten (per deel) Meer informatie
Vluchtladder First AlertParticulier en professioneel gebruik 4 meter23
Smartwares BBVLParticulier gebruik5 meter20
ATV VluchtladderParticulier en professioneel gebruik 5 meter14
ALECTO Escape LadderParticulier gebruik4,5 meter16
KLETTER-FIX KF-N8Particulier en professioneel gebruik 8 meter-

Vluchtladder First Alert (Brandladder) – Metaal/Nylon – 4,3 Meter

In geval van nood, is het belangrijk dat de vluchtroute wel voorzien is van de juiste midellen om een vlotte evacuatie mogelijk te maken. Een brandladder vervult in de meeste gevallen daarbij een primaire rol en mag de Vluchtladder First Alert (Brandladder) – Metaal/Nylon – 4,3 Meter zeker gerekend worden tot één van de beste brandladders die er op de markt te vinden is. De lengte van 4.3m is voldoende om al vanuit de doorsnee woning veilig buiten te belanden. Omdat zo een vluchtladder in het geval van nood zonder problemen door iedereen gebruikt moeten kunnen worden, zijn de treden bedekt met een anti-slip materiaal en zorgen stabilisators er voor dat de ladder geen zwenkende bewegingen zal maken. Voor het snel en muurvast bevestigen, zijn de bovenste haken geschikt voor vensterbanken met een breedte van 15 tot 33cm breed.  De Vluchtladder First Alert (Brandladder) is bovendien licht (ongeveer 6kg) en neemt dichtgeklapt weinig ruimte in beslag. Zo kan de brandtrap ladder ongemerkt in een hoekje opgeborgen liggen en in het geval van nood binnen enkele seconden al worden losgegooid en bevestigd.  Het stevig materiaal maakt dat de brandladder tot wel 510kg aankan qua gewicht en dus onder alle omstandigheden door iedereen gebruikt kan worden.

Ook te koop via:

Smartwares BBVL Vluchtladder – 4.5 meter – 1×20 sporten – Tot 450kg

Met ingeklapt een hoogte van 50cm, is de Smartwares BBVL Vluchtladder – 4.5 meter – 1×20 sporten – Tot 450kg een ware levensredder in noodgevallen. Het kleine formaat zorgt dat de vluchtladder keurig op een eenvoudig bereikbare plek opgeslagen kan liggen om gelijk gereed te zijn voor gebruik. Met 4.4kg is de vluchtladder ook licht genoeg om gehanteerd te worden door kinderen of ouderen en zorgen de forse universele bevestigingsbeugels dat het bevestigen ook veilig plaats kan vinden. De beugels van de vluchtladder bieden ook voldoende steun om vanuit de bovenzijde de eerste stappen naar beneden te doen. De stalen treden zitten op 30cm afstand van elkaar waardoor het afdalen ook voor kinderen geen problemen op zal leveren. De totale lengte is 4.5m en vanuit elke eerste verdieping de brandladder tot aan de grond reiken. Ook handig is het maximaal toelaatbaar gewicht van 450kg  waardoor niet iedereen één voor één hoeft af te dalen, maar meerdere personen tegelijk. De speciale constructie van de Smartwares BBVL Vluchtladder, voorkomt dat er knopen zullen ontstaan bij het uitrollen en zal de vluchtladder elke keer weer zonder problemen gebruikt kunnen worden.

Ook te koop via:

ATV Vluchtladder 5 meter

Een korte en krachtige naam, vluchtladder 5 meter, maar is met een lengte van 5m de ATV Vluchtladder voor geen kleintje vervaard. De constructie van de vluchtladder is robuust genoeg om deze brandladder geschikt te maken voor zowel particulier als professioneel gebruik. Ingeklapt bedraagt de hoogte van de brandladder 25cm en kan het pakket zonder noemenswaardige ruimte in te nemen, duidelijk zichtbaar worden geplaatst in de nabijheid van een venster.  Voor het gebruik dienen beide beugels opgeklapt te worden, bevestigd aan de vensterbank en rolt de vluchtladder zelf knooploos uit. Dit allemaal vindt plaats binnen een paar tellen en zorgt de lengte van 5m er voor dat de onderste tree nooit hoog boven de grond zal rondzwaaien. Omlaag klimmen zal dus onder alle omstandigheden op een stabiele ladder plaatsvinden en kan dat zonder assistentie plaats vinden. De treden zijn allemaal voorzien van een extra grip en wordt wegslippen zo voorkomen. Het kan er bij noodsituaties soms wat chaotisch aan toe gaan en zorgt de draagcapaciteit van 450kg zodat meerdere personen tegelijk kunnen afdalen. Standaard wordt er ook een stabiliteitsbalk meegeleverd en heeft het merk ATV er dus alles aangedaan om in noodsituaties een vluchtladder te bieden die voor iedereen een veilige uitweg zal betekenen.

Ook te koop via:

ALECTO Escape Ladder Aluminium – EL450 – Lengte 4,5 m – Belastbaar tot 200 kg – Lichtgewicht – Rood

Het is voor elke vluchtladder belangijk dat die binnen een handomdraai gereed moet zijn en vormt de ALECTO Escape Ladder Aluminium – EL450 – Lengte 4,5 m – Belastbaar tot 200 kg – Lichtgewicht – Rood daar geen uitzondering op. De rode kleur zorgt er trouwens voor dat de zichtbaarheid van de vluchtladder altijd gegarandeerd is en zijn de ruime beugels groot genoeg om een stevige bevestiging aan alle gangbare breedtes vensterbanken mogelijk te maken. Dankzij de beugels hoeven er ook geen speciale voorzieningen voor het bevestigen van de brandladder worden getroffen en kan zelfs in panieksituaties de ladder altijd snel stevig worden bevestigd. De lengte van de brandladder bedraagt 4.5m en kan er vanuit één hoog dus zonder moeite ermee worden afgedaald. De treden zijn vervaardigd van stevig aluminium en worden die bij elkaar gehouden met behulp van stevig nylon. Om het afdalen te vergemakkelijken, zijn er voldoende treden (13) aanwezig. Het gewicht is laag te noemen met 4.94kg en mag er maximaal 200kg op de ALECTO Escape Ladder Aluminium.

Ook te koop via:

Vluchtladder KLETTER FIX-FIX KF-N8 8 meter voor drie verdiepingen

Uigevoerd met stalen kabels en aluminium treden, is het duidelijk dat de Vluchtladder KLETTER-FIX KF-N8 8 meter voor drie verdiepingen berekend is voor de zwaarste taken en daarom met gemak ook totaal 300kg aan gewicht kan dragen. Dat is zeker niet overbodig omdat met een lengte van 8m de kans groot is dat het afdalen door meerdere personen tegelijk plaats zal vinden. De lengte van de brandladder zorgt er ook voor, dat de ladder geschikt is voor een afdaling tot 3 hoog en wordt de Vluchtladder KLETTER-FIX KF-N8 daarom ook veel gebruikt in bedrijfspanden. Met behulp van het handvat en een gewicht van maar 4.5kg, is de vluchtladder snel in te zetten. De stevige beugels zijn universeel en passen dus op alle gangbare vensterbanken of balustrades. Wanneer de beugels al bevestigd zijn, laat je de brand ladder gewoon vanzelf naar onderen uitrollen en zorgen de treden op een afstand van 30cm voor een veilige afdaling, ook van driehoog.  Dankzij het gebruik van stevige materialen, kan de vluchtladder herhaaldelijk gebruikt worden en is het geschikt voor onbeperkte opslag. In het geval van nood is het dus altijd gelijk ter beschikking en wordt het inclusief stabiliteitsbalk geleverd.

Ook te koop via:

Conclusie Brandladders kopen

Er hoeft dus geen betoog worden geschreven om een brandladder te kopen, het mag niet ontbreken in het huis en er kan een keuze worden gemaakt uit een aantal modellen van verschillende beste brandladders. Alle brandladders zijn eenvoudig in gebruik en is de Vluchtladder KLETTER-FIX KF-N8 8 meter voor drie verdiepingen wel niet alleen één van de lichtste, maar ook gelijk de langste vluchtladder. Voor hogere gebouwen is deze brandladder dus de juiste kandidaat. Echter zijn ook de overige brandladders goed en zijn ze allemaal geschikt om vanuit één hoog naar beneden te klimmen. De stevige beugels van de ALECTO Escape Ladder Aluminium en de Smartwares BBVL Vluchtladder bieden bij het betreden van de ladder voldoende steun. Genoeg capaciteit om tegelijk een aantal personen af te laten dalen heeft de Vluchtladder First Alert (Brandladder) met 510 kg aan capaciteit, maar laten ook de overige modellen brandladders zich niet onbetuigd op dit gebied. Dichtgeklapt nemen de brandladders weinig ruimte in en daardoor in zelfs de kleinste kamer te plaatsen. Het is bij alle modellen brandladders altijd belangrijk om de specificaties in detail te bekijken voor het maken van een keuze en eenmaal in huis ook de instructies goed door te nemen.

Er is keuze uit verschillende lengtes vluchtladders

Bij de aanschaf van een brandladder is het belangrijk te letten op de lengte van de noodladder. De meeste zijn geschikt voor evacuatie vanuit de eerste verdieping of een brandladder geschikt voor het raam, maar zijn er ook brandladders te verkrijgen die veel langer zijn. De beugels waarmee elk zo een brandladder wordt gelevert, zijn speciaal vormgegeven om wegslippen te voorkomen en houden ze de ladder ook stevig genoeg vast om het slingeren te voorkomen. Dit maakt een veilige afdaling mogelijk, ook voor kinderen en ouderen. Ook zijn er vluchtladders voor het balkon of een brandtrap die geschikt is voor het balkon. Verschillende brandladders kunnen een uitkomst bieden voor uw problemen. Zo zijn er ook touwladders, brandladders en vluchtladders verkrijgbaar in verschillende lengtes.

 

Om een vlotte evacuatie mogelijk te maken, is het bij zo een brandladder mogelijk om met meerdere personen tegelijk (natuurlijk wel altijd van te voren het toelaatbaar gewicht bekijken) af te dalen. In alle haast die men heeft om naar beneden te komen, is het belangrijk dat men daarbij kan rekenen op extra steun en bevatten de voetsteunen altijd voldoende grip. Zo’n brandladder is daardoor onder alle weersomstandigheden te gebruiken, ook zijn er brandladders te gebruiken vanuit een raam of balkon.

Zo een brand ladder gaat lang mee

De aanschaf van een brandladder mag niet achterwege blijven en gaat het hier om een duurzame investering. Het materiaal waaruit zo een vluchtladder bevestigd is, gaat namelijk wel lang mee en wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van aluminium, nylon en staalkabels voor de vluchtladders. Geen materialen die dus snel in kwaliteit achteruitgaan. Daar komt nog bij kijken dat de aanschafprijs van een brandladder kopen verrassend laag is en je voor zo een klein bedrag verzekert bent van een veilige vluchtroute. Bij de aanschaf van een brandladder is het altijd goed om iedereen die er van gebruik van zal maken, de nodige instructies te geven en duidelijk aan te geven waar de ladder zich bevindt. Er zijn verschillende brandladder prijzen, het ligt allemaal aan de materialen en lengte van de brandladders. Zo zijn er touwladders, noodladders voor het raam, first alert brandladders, brandtrap ladders en vluchtladders voor het balkon,

De beste brandladders zijn allemaal licht in gewicht en in noodgevallen ook door kinderen zelf te gebruiken. Neem altijd de instructies eerst gezamelijk door zodat in het geval van calamiteiten iedereen precies weet wat er gedaan dient te worden.

Soorten brandladders

Er zijn verschillende soorten brandladders die je kunt aanschaffen. Zo kun je verschillende lengte brandladders kopen, zoals 7 meter brandladders maar ook kortere brandladders. Ook zijn er opvouwbare brandladders voor in je appartement die makkelijk op te bergen zijn. Deze brandladder is ook ideaal voor je balkon. Deze brandladders worden verkocht bij de aldi, hornbach, gamma, karwei en praxis. Je kunt ook brandladders voor het raam op bijvoorbeeld de 3e verdieping van je appartement kopen. Er zijn ook mobiele brandladders, uitklapbare brandladders, brandladders oprolbaar, brandladders 10 meter, first alert brandladders en brandladders voor het dakraam.