Last Updated: 19:19PM 6/28/2022

Ledikant

Opzoek naar de beste baby ledikant? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste baby ledikanten. Zo heb je een inklapbaar ledikant, babybed, babyledikant, babybedje en bijvoorbeeld opklapbaar babybedje.

Laatste check op januari 2021

    Gulliver babybedje

 

  Bebies First Ledikant

  Bopita My First House

 

Elke toekomstige ouder wil zich goed voorbereiden op de komst van hun baby. Zo is het inrichten van de baby kamer een super geweldig moment. Voor een baby is het passend als je verschillende spullen, figuurtjes of lichtjes in de kamer plaatst, maar het allerbelangrijkste is een veilige slaapplek creëren voor de baby. Een veilige slaapplek start bij het babybedje of ledikant. Vandaar dat één van de belangrijkste inkopen een babyledikant is. Een baby ledikantje is eigenlijk onderdeel van een bed, alleen is de constructie zonder matras en beddengoed. De meeste ledikanten hebben een houten frame en een bodem, en die bodem moet dan opgevuld worden met een matras en beddengoed. Bent u opzoek naar een geschikte ledikant baby voor uw baby? bekijk dan de top 5 beste baby ledikanten van het moment.

Top 5 Beste Ledikanten Baby 2021

NaamAfmetingenBodem in hoogte verstelbaar KleurMeer informatie
Gulliver babybedje55 x 112 cm JaWit
Bebies First Ledikant Pim60 x 120 cm JaWit
Bopita - My First House60 x 120 cmJaZand
Geuther - Inklapledikant Mayla60 x 120 cm -Naturel
Cabino - Babykamer Noel60 x 120 cmJaWit

Gulliver babybedje 55×112

Tot de top 5 beste ledikanten behoort het Gulliver babybedje. Dit product is in bodem en hoogte verstelbaar. Doordat dit babybedje verstelbaar is kun je je baby op een bepaalde hoogte zetten, waardoor je hem later gemakkelijk er weer uit kan halen zonder dat je diep in de bodem van het ledikantje moet gaan bukken.

Over het product

Het eerste wat toekomstige ouders doen is het inrichten van de baby kamer. Een babyledikant is daarom onmisbaar in vele gezinnen. Het zorgt voor een veilige slaapplek, zo ook het Gulliver babybedje. Dit babybed is verstelbaar in de hoogte en ook de bodem is verstelbaar. Zo kun je de baby van slaapstand verwisselen. Wanneer je het ledikantje naar boven versteld, is het gemakkelijker om de baby uit het ledikantje te halen. Je hoeft niet diep in het ledikant te buigen. Het handige van dit baby bed is dat het gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt met een natte doek de randen gemakkelijk afstoffen. Dit ledikantje behoort tot één van de beste babybedjes.

Ook te koop via:

Bebies First Ledikant Pim

Ook de Bebies First Ledikant Pim behoort tot de top 5 beste baby ledikanten. Het merk bebies is een zeer bekend merk ledikantjes. Het staat bekend om de kwaliteitsproducten zoals ledikanten, babybedjes en nog veel meer die er geleverd worden. Zo worden de meubels en accessoires gemaakt van sterke materialen. Materialen die lang meegaan, zo ook de Bebies First Ledikant Pim.

Over het product

Het bebies ledikant is verstelbaar in twee standen. Je kunt het babybedje zowel aan de onder als de bovenkant verstellen. De matrasbodem van het ledikant heeft ventilatie opties, dit zie je aan de spleten van de te verstellen bodem. Om te zorgen voor de groei baby plaats je een matras met een rechte houding in de ledikant. Baby’s zijn gevoelig en een recht matras zorgt dat de baby in een rechte houding slaapt. Daarmee wordt de ruggengraad ondersteund. De dikte van de matras dat wordt aangeraden mag ongeveer 10 cm zijn.

specificaties

Het ledikant van Bebies heeft een afmeting van 60 x 120 cm. Ook heeft het een rechthoekige vorm en spijlen die voor de bescherming van de baby moeten zorgen. Het materiaal waarvan dit ledikant gemaakt is, is hout. Verder is dit ledikant geschikt voor baby’s vanaf 0 tot 6 maanden.

Ook te koop via:

Bopita My First House Bed Houten ledikant

Tot de top 5 beste babyledikanten behoort de Bopita My First House Bed. Dit ledikant verschilt met de normale ledikanten die wij kennen. Het is compleet en in een heel nieuw jasje gestoken. Super handig als je dit product aanschaft voor jouw baby. Met deze baby ledikant is jouw baby extra beveiligd en tevens kun je zelf de vorm van dit babybedje bepalen.

Over het product

Het Bopita My First House Bed ombouw bed met een dak frame is één van de beste ledikantjes. Op dit dak frame kun je een kleed plaatsen zodat het erop lijkt dat de baby een eigen huisje heeft. Het leuke van dit product is dat het te verstellen is van baby bed naar zitbankje. Dus meer reden om het product aan te schaffen. Naast het zitbankje kun je de ledikant ook in de bodem en hoogte verstellen. Hoe hoger je baby ligt hoe sneller je hem kan oppakken. Dus deze ledikant beschikt over 3 verstelbare mogelijkheden, het zitbankje en de matrasbodem in 2 standen.

Specificaties

De Bopita ledikant is in hoogte en bodem verstelbaar. Maar naast die 2 opties kan de ledikant ook verstelt worden tot een zitbankje. De grote van dit product is 60×120 cm en het materiaal waarvan het product gemaakt is, is hout. Verder voldoet dit ledikant aan de Europese veiligheidsnormen en is het geschikt voor baby’s van 0-6 maanden. Matrassen en beddengoed worden niet meegeleverd bij dit babybedje.

Ook te koop via:

Geuther – Inklapbaar Ledikant Mayla

Tot de top 5 beste baby ledikanten behoort de Geuther Leditkant – Inklapbaar ledikant Mayla. Producten van Geuther zijn enorm populair omdat het bedrijf voor kwaliteit staat. Toekomstige ouders die kwaliteit willen hebben kopen graag de baby artikelen van Geuther, want naast kwaliteit kunnen de producten van Geuther ook met de natuur gekoppeld worden. Dat wil zeggen dat de producten van Geuther biologische grondstoffen bevatten die geen kwaad doen.

Over het product

Het eerste wat een baby nodig heeft is bescherming. Ze hebben een veilig plekje nodig om te slapen. Die veilige plek wordt door de Geuther ledikant gegarandeerd. De ledikant is een bed met een frame en een bodem, en is tevens ook inklapbaar. Doordat deze ledikant opklapbaar is, kun je hem gemakkelijk opbergen. Dit inklapbare ledikant neemt niet veel ruimte in beslag. Dit babybedje is verder ook voorzien van wielletjes aan de onderkant. Met deze wielen is het gemakkelijker om de wieg van de ene naar de andere kant te verplaatsen.

Specificaties

De Gueter ledikant is gemaakt van hout en het heeft wielen aan de onderkant die ervoor zorgt dat het ledikant gemakkelijk verplaatsbaar is. Dit product is gemakkelijk dicht te klappen en wanneer het ledikant opengeklapt is heeft het een afmeting van 60×120 cm. Met dit ruime ledikant kan de baby vrij bewegen. De bodemruimte is tot 3 standen verplaatsbaar en het is voorzien van spijlen.

Ook te koop via:

Cabino Ledikant baby

Tot de top 5 beste baby ledikanten behoort ook de Cabino Babykamer Noel. Dit ledikant heeft een mooi design en zorgt voor een prima uitstraling als je deze in huis haalt. Tegenwoordig is een ledikant één van de belangrijkste aankopen voor een toekomstige gezin. Dit omdat het een veilige slaapplek is voor de baby, vooral als de ouders bezig zijn in het huishouden of de keuken. De baby kan niet rollen, noch vallen omdat de spijlen voor bescherming zorgen. Spijlen zijn als het ware de muren van het ledikant.

Over het product

Ledikanten van het merk Cabino hebben een aparte vorm. Zo heeft de Cabino verstelbare opties in hoogte en diepte. Doordat je standen kan regelen kan jij zelf bepalen in welke stand je de baby wilt zetten. Het ledikant heeft verder ook een zilveren handgreep aan het voeteinde. Het ledikant is makkelijk schoon te maken wanneer de baby knoeit. 

Ook te koop via:

Meer informatie baby ledikant

Een baby brengt veel tijd slapend door, dat betekent dat baby’s vaker slapen dan dat ze op zijn. Dat is immers goed want slapen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling en groei van de baby. Door goed te slapen groeit een baby sneller. Maar om ervoor te zorgen dat een baby goed en comfortabel kan slapen, moet er een fijne slaapplek gecreëerd worden. Die slaapplek moet immers ook veilig zijn voor de baby. Eén van de mogelijkheden tot die veilige slaapplek is het aanschaffen van een baby ledikant. Zo zijn er verschillende soorten ledikanten en producten beschikbaar zoals, meegroei ledikanten, baby bedjes, baby ledikant, inklapbaar ledikant, ledikant zonder spijlen, kinderledikantjes, houten ledikant baby, baby deken ledikant en bijvoorbeeld matras baby ledikant. Er zijn ook veiligheidseisen aan de ledikanten gesteld. Zo kun je gerust je baby in één van de verschillende best geteste bedjes of ledikantjes laten liggen. Zo koop je al een ledikant voor een voordelige prijs.

Wat is een ledikant?

Een ledikant is een vorm van een bed. Het lijkt op een babycrip/wieg maar dat is het niet. Het is een onderdeel van een bed waarbij de constructie zonder matras en beddengoed wordt verkocht. Het ledikant is voorzien van een matrasbodem en daarop wordt dan een baby bedje met het beddengoed geplaatst. Ledikanten kunnen uit 2 losse delen bestaan. Zo kunnen ze 1 of 2 matrasbodems hebben en een ombouw. Ook kan er gekozen worden tussen een vaste en of een verstelbare bodem bij het kopen van een ledikantje. Verstelbare bodems kunnen met de hand of elektrisch vastgemaakt worden.

Aan welke eisen moeten baby bedjes voldoen?

1 het mag geen verf, vernis of spaanders bevatten

Het is altijd goed als je oplet wat je aanschaft voor de baby. Baby’s zijn gevoelig en daarom moeten we altijd voorzichtig zijn. Een baby bedje mag geen verf, vernis of spaanders bevatten, omdat de baby aan delen van de ledikant kan zuigen. Hierdoor kan het schadelijke stoffen naar binnen krijgen en ziek worden. Bij houten ledikanten dienen de ouders deze eerst te controleren op losse spaanders alvorens ze een aankoop doen.

2 de hoogte speelt een rol

Voor een effectieve beveiliging moet er op de hoogte van het ledikant gelet worden. De juiste hoogte van een ledikant voor een baby is 60 cm vanaf de basis tot de bovenkant. Een te klein baby bedje kan er voor zorgen dat de baby omtuimelt als ze gaan springen of wanneer ze aan het spelen of klimmen zijn.

3 Een comfortabele matras

Naast de voorgaande punten moet ook gelet worden op de comfort van de ledikant. Het comfort wordt bereikt door een goed matras op de matrasbodem te leggen. Een dun matras kan pijn veroorzaken aan de rug en benen van de baby. Dit is immers helemaal niet goed voor de ontwikkeling van de baby. Wil je het beste hebben, zorg dan voor een dik matras in de matrasbodem van de ledikant. Het matras moet niet buigzaam zijn, maar wel ademend. De maximale dikte van een baby matras moet ongeveer 10 cm zijn.

4 Evenwijdige spijlen

Als een ledikant spijlen heeft dienen de spijlen een afstand van 4-6 centimeter te hebben. Hierdoor kan de baby zijn hoofd niet door de spijlen naar buiten stoten.

5 Verplaatsbaar

Een ledikant moet verplaatsbaar zijn. In geval er iets gebeurd moet de baby snel verplaatst kunnen worden met de ledikant.

6 Een ventilerende bodem

De bodem van een ledikant moet goed kunnen ventileren. Er moeten dus bijvoorbeeld gaatjes aanwezig zijn op de bodem. Het is handig een ledikant met verstelbare bodem. Zo’n bodem kun je de eerste maanden op de hoogste stand zetten en zodra het kind zich kan optrekken of gaat zitten, zet je de bodem iets lager.

Kooptips baby ledikant

Als je een ledikant wilt gaan kopen, kun je hieronder enkele tips doornemen zodat je geen verkeerde keus maakt. Voor de optimale comfort en beveiliging van jouw baby, let op het volgende:

De afmeting
Voor een baby is er genoeg beweegruimte noodzakelijk. Daarom moet het ledikant minstens 55 cm breed zijn. De spijlen die hierbij horen moeten tenminste 20 cm in de lang zijn.

 

De afwerking

De afwerking van een ledikant moet splintervrij zijn. Zo kan het kind de spijlen gemakkelijk vastpakken zonder dat er een splinter in het handje komt. Verder moeten de verschillende onderdelen van het ledikant stevig aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen er geen ongelukken gebeuren. Uitstekende delen bij een ledikant is afgeraden omdat de baby zich hieraan kan verwonden.

De bodem

Een goede bodem is uiteraard geschikt voor de groei van de baby. Ook voor de ventilatie is een lattenbodem het meest geschikt, hierdoor heeft je baby het niet warm tijdens het slapen. Ook is het super handig als de bodem van het ledikant verstelbaar zijn. Hierdoor hoef je niet diep in de ledikant te bukken als je het kindje eruit wilt halen. In een lage stand moeten de zijwanden minimaal 55 cm hoog zijn, (vanaf de bovenkant van het matras). In de hoogste stand moet deze afstand minimaal 20 cm zijn.

Baby Beddengoed Ledikant

Niet altijd krijg je beddengoed meegeleverd met het ledikant. Maar voor het geval je beddengoed aanschaft moet je op het materiaal letten. Koop katoen want dat voelt fijn aan voor de baby’s huid. Zo voorkom je ook dat de baby huid irritaties oploopt.

Het matras

Een baby matras moet niet buigzaam zijn, omdat het niet gezond is voor de ruggengraad van de baby. Als de baby in een buigend houding ligt, kan de baby die vorm aannemen bij de verdere groei. Om dit te voorkomen moet je een matras in een rechte houding aanschaffen. De maximale dikte mag 10 cm zijn.

Voordelen babyledikant

Veilig

Het baby ledikant behoort tot één van de veiligste baby bedden. Met een houten frame en diepe bodem kan de baby er veilig in geplaatst worden.

Comfortabel

Baby ledikanten zijn comfortabel voor elke baby. Door zijn vorm en structuur kan jouw baby genieten van een intense rust. Goede rust en slaapt zorgt ervoor dat de baby sneller groeit.

Ruimte

Naast de veiligheid en de comfort die ledikanten bieden, hebben ze ook een behoorlijke ruimte beschikbaar. Dus als jouw baby in een andere positie wil slapen, is dat ook mogelijk. Ook voor baby’s die rollen komen deze ledikanten voordelig uit.

Gemakkelijk schoonmaken

Een grote voordeel van ledikanten is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Kies je voor een houten ledikant dan kun je gewoon de randen stof vrij maken, door met een vochtige doek het ledikantje af te vegen.

Merken ledikanten

Er zijn verschillende merken beschikbaar als het gaat om het kiezen van het juiste babyledikantje. Zo kun je een IKEA ledikant kopen, ook de merken cabino, bopita, gulliver en geuther zijn aan te raden. 

Soorten ledikanten

Er zijn verschillende soorten baby ledikanten beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een verstelbaar babybedje, verschillende afmetingen, houten ledikant, kinder ledikant, inklapbaar ledikant en meegroei ledikant. Bovendien kun je kiezen uit verschillende materialen voor het babybedje. Kijk wel goed naar de veiligheidseisen van het ledikant.

Conclusie baby ledikant

Een ledikant is een vorm van een bed maar dan wel heel anders. Het ledikant heeft een matrasbodem waarbij er een matras op gelegd kan worden. Een goede en veilige slaapplek is immers heel belangrijk voor de ontwikkeling en groei van de baby. Dit omdat een baby slaap nodig heeft om te groeien. De voordelen van een ledikant is dat het zorgt voor de optimale veiligheid van de baby, het is comfortabel, ruim en is ook nog gemakkelijk te onderhouden. Ledikanten kunnen uit 2 delen bestaan. Zo heb je 2 losse delen. Eén daarvan is de matrasbodem en de andere is de ombouw. Ook kan er gekozen worden tussen een vaste en of een verstelbare bodem. Verstelbare bodems zijn meestal met de hand of elektrisch vast te maken. Bij de keuze van een ledikant is de veiligheid van jouw baby het allerbelangrijkste. Zo zijn er vereisten waaraan een ledikant moet doen. Een ledikant mag geen verf, vernis of spaanders bevatten, want het is schadelijk voor de gezondheid van de baby. Ook speelt de hoogte een belangrijke rol. Te lage randen zijn niet toepasselijk voor de baby omdat ze veel bewegen. Het gevolg hiervan is dat de ledikant kan omvallen. Verder moet de ledikant voorzien zijn van een ventileerbare bodem, een goed matras en smalle spijlen. Enkele tips voor het kopen van een ledikant zijn: let op de afmeting, de bewerking, de grote en het beddengoed van de ledikant. Hierdoor koop je iets veiligs voor jouw kind en kan hij/zij op een comfortabele manier zijn rust doorbrengen.