Ledikant

Opzoek naar de beste baby ledikant? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste baby ledikanten.

Laatste check op januari 2021

    Gulliver babybedje

 

  Bebies First Ledikant

  Bopita My First House

 

Elke toekomstige ouder wilt zich goed voorbereiden op de komst van hun baby. Zo is het inrichten van de baby kamer een super geweldig moment. Voor een baby is het passend als je verschillende spullen, figuurtjes of lichtjes in de kamer plaatst, maar het allerbelangrijkste is een veilige slaapplek creëren voor de baby. Een veilige slaapplek start bij het babybedje. Vandaar dat een van de belangrijkste inkopen een babyledikant is. Een baby ledikantje is eigenlijk onderdeel van een bed, alleen is de constructie zonder matras en beddengoed. De meeste ledikanten hebben een houten frame en een bodem, en die bodem moet dan opgevuld worden met een matras en beddengoed. Bent u opzoek naar een geschikte ledikant baby voor uw baby? bekijk dan de top 5 beste baby ledikanten van het moment.

Top 5 Beste Ledikanten Baby 2021

NaamAfmetingenBodem in hoogte verstelbaar KleurMeer informatie
Gulliver babybedje55 x 112 cm JaWit
Bebies First Ledikant Pim60 x 120 cm JaWit
Bopita - My First House60 x 120 cmJaZand
Geuther - Inklapledikant Mayla60 x 120 cm -Naturel
Cabino - Babykamer Noel60 x 120 cmJaWit

Gulliver babybedje 55×112

Tot de top 5 beste ledikanten behoort de Gulliver babybedje. Dit product is in bodem en hoogte verstelbaar. Doordat deze babybedje verstelbaar is kun je baby op een bepaalde hoogte zetten , waardoor je hem later gemakkelijk weer uit kan halen zonder dat je diep in de bodem moet gaan bukken.

Over het product

Het eerste wat toekomstige ouders doen is het inrichten van de baby kamer. Een babyledikant is daarom onmisbaar in velen gezinnen. Het zorgt voor een veilige slaapplek, zo ook de Gulliver babybedje. Deze babybed is verstelbaar in de hoogte en op de bodem. Zo kun je de baby van slaapstand verwisselen. Wanneer je de ledikantje naar boven versteld, is het gemakkelijker om de baby uit de ledikantje halen. U hoeft niet diep in de ledikant te buigen. Het handige van deze baby bed is dat gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt maar met een natte doek de randen afstoffen.

Ook te koop via:

Bebies First Ledikant Pim

Ook de Bebies First Ledikant Pim behoort tot de top 5 beste baby ledikanten. Het merk bebies is een zeer bekende merk. Het staat bekend om de kwaliteitsproducten die er geleverd worden. Zo worden elke meubels en accessoires gemaakt van sterke materialen. Materialen die lang meegaan, zo ook de Bebies First Ledikant Pim.

Over het product

De bebies ledikant is verstelbaar in twee standen. Je kunt hem zowel aan de onder als de bovenkant verstellen. De matrasbodem van de ledikant heeft ventilatie opties, dit zie je aan de spleten van de te verstellen bodem. Om te zorgen voor de groei baby plaatst u een matras met een rechte houding in de ledikant. Baby’s zijn gevoelig en een rechte matras zorgt dat de baby in een rechte houding slaapt. Daarmee wordt de ruggengraad ondersteund. De dikte van de matras mag ongeveer 10 cm zijn.

specificaties

De ledikant van Bebies heeft een afmeting van 60 x 120 cm. Ook heeft het een rechthoekig vorm en spijlen die voor de bescherming van de baby moeten zorgen. Het materiaal waarvan dit product gemaakt is, is hout. Verder is dit product geschikt voor baby’s vanaf 0 tot 6 maanden.

Ook te koop via:

Bopita My First House Bed Houten ledikant

Tot de top 5 beste babyledikanten behoort de Bopita My First House Bed. Dit product verschilt met de normale ledikanten die wij kennen. Het is compleet in een heel nieuw jasje gestoken. Super handig als u dit product aanschaft voor uw baby. Met deze baby ledikant is uw baby extra beveiligd en tevens kunt u zelf de vorm bepalen van dit product.

Over het product

De  Bopita My First House Bed ombouw bed met een dak frame. Op die dak frame kunt u dat een doekje plaatsen zodat het erop lijkt dat de baby een eigen huisje heeft. Het leuke van dit product is dat het te verstellen is van baby bed naar zit bankje. Dus meer reden om het product aan te schaffen. Naast de zit bankje kun je de ledikant ook in de bodem en hoogte verstellen. Hoe hoger je baby licht hoe sneller je hem kan oppakken. Dus deze ledikant beschikt over 3 verstelbare mogelijkheden, de zitbankje en de matrasbodem in 2 standen.

Specificaties

De Bopita ledikant is in hoogte en bodem verstelbaar. Maar naast die 2 opties kun de ledikant ook verstellen tot een zitbankje. De grote van dit product is 60×120 en het materiaal waarvan het product gemaakt is, is hout. Verder voldoet dit product aan de Europese veiligheidsnormen en is het geschikt voor baby’s van 0-6 maanden. Matrassen en beddengoed worden niet meegeleverd.

Ook te koop via:

Geuther – Inklapbaar Ledikant Mayla

Tot de top 5 beste baby ledikanten behoort de Geuther Leditkant – Inklapbaar ledikant Mayla. Producten van Geuther zijn enorm populair omdat het bedrijf voor kwaliteit staat. Toekomstige ouders die kwaliteit willen hebben kopen graag de baby artikelen van Geuther, want naast kwaliteit kunnen de producten van Geuther ook met de natuur gekoppeld worden. Dat wil zeggen dat de producten van Geuther biologische grondstoffen bevatten die geen kwaad kunnen doen.

Over het product

Het eerste wat een baby nodig heeft is bescherming. Ze hebben een veilig plekje nodig om te slapen. Die veilige plekje wordt door de Geuther ledikant gegarandeerd. De ledikant is zo een bed met een frame en een bodem, en is tevens ook inklapbaar. Doordat deze ledikant opklapbaar is, kun je hem gemakkelijk opbergen. Het neemt geen grote ruimte in beslag. Dit product is verder ook voorzien van willetjes aan de onderkant. Met deze wielen is het nu gemakkelijker om de wieg van de ene plaats naar de andere te verplaatsen.

Specificaties

De Gueter ledikant is gemaakt van hout en het heeft banden aan de onderkant die ervoor zorgt dat de ledikant gemakkelijk verplaatsbaar is. Dit product gemakkelijk dicht te klappen en wanneer de ledikant opengeklapt is heeft het een afmeting van 60×120 cm. Met de grote ruimte van deze ledikant kan de baby vrij bewegen. De bodemruimte is tot 3 standen verplaatsbaar en is het voorzien van spijlen.

Ook te koop via:

Cabino Ledikant baby

Tot de top 5 beste baby ledikanten behoort de Cabino Babykamer Noel. Dit product heeft een mooi design en zorgt voor een prima uitstraling als je deze in huis haalt. Tegenwoordig is een ledikant een van de belangrijkste aankopen voor een toekomstige gezin. Dit omdat het een veilige slaapplek is voor de baby, vooral als de ouders bezig zijn in het huishouden of de keuken. De baby kan niet rollen, nog vallen omdat de spijlen voor bescherming zorgen. Spijlen zijn de muren van de ledikant.

Over het product

Ledikanten van het merk Cabino hebben een aparte vorm. Zo heeft de Cabino verstelbare opties in hoogte en diepte. Doordat je standen kan regelen kan jij zelf bepalen in welke stand u de baby wilt zetten. De ledikant heeft verder ook een zilveren handgreep aan de voeteinde. Die handgreep kun je gebruiken voor wanneer je bijvoorbeeld bad handjes dichtbij wilt hebben. Denk maar aan wanneer de baby “ morst” dan heb je iets nodig om het af te vegen.

Ook te koop via:

Meer informatie baby ledikant

Een baby brengt veel tijd slapend door, dat betekent dat baby’s vaker slapen dan ze op zijn. Dat is immers goed want slapen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling en groei van een baby. Door goed te slapen groeit een baby sneller. Maar om ervoor te zorgen dat een baby goed en comfortabel kan slapen, moet de slaapplek gecreëerd worden. Die slaapplek moet immers ook veilig zijn voor de baby. Een van de mogelijkheden tot die veilige slaapplek is het aanschaffen van een ledikant.

Wat is een ledikant?

Een ledikant is een vorm van een bed. Het wilt op een babycrip/wieg lijken maar dat is het niet. Het is een onderdeel van een bed waarbij de constructie zonder matras en beddengoed wordt verkocht. De ledikant is voorzien van een matrasbodem en daarop wordt dan een baby bedje met de beddengoed geplaatst. Ledikanten kunnen uit 2 losse delen bestaan. Zo kunnen ze 1 of 2 matrasbodems hebben en een ombouw. Ook kan er gekozen worden tussen een vaste en of een verstelbare bodem. Verstelbare bodems kunnen met de hand of elektrisch vastgemaakt worden.

Aan welke eisen moeten baby bedjes voldoen?

1 het mag geen verf, vernis of spaanders bevatten

Het is altijd goed als u oplet wat u aanschaft voor de baby. Baby’s zijn gevoelig daarom moeten we altijd voorzichtig zijn. Een baby bedje mag geen verf, vernis of spaanders bevatten, omdat de baby aan delen van de ledikant kan zuigen. Hierdoor kan het schadelijke stoffen naar binnen krijgen en ziek raken. Bij houten ledikanten dienen de ouders deze eerst te controleren op losse spaanders alvorens ze een aankoop doen.

2 de hoogte speelt een rol

Voor een effectieve beveiliging moet er op de hoogte van de ledikant gelet worden. De juiste hoogte van een ledikant voor een baby is 60 cm vanaf de basis tot boven rond. Een te kort baby bedje kan maken dat de baby om tuimelt als ze gaan springen of wanneer ze aan het spelen of klimmen zijn.

3 Een comfortabele matras

Naast de voorgaande punten moet ook gelet worden op de comfort van de ledikant. De comfort wordt bereikt door een goede matras op de matrasbodem te leggen. Een dunne matras kan pijnen veroorzaken aan de rug en benen van de baby. Dit is immers helemaal niet goed voor de ontwikkeling van de baby. Wil je het beste hebben, zorg dan voor een dikke matras in de matrasbodem van de ledikant. De matras moet niet buigzaam zijn, maar wel ademend zijn. De maximale dikte van een baby matras moet ongeveer 10 cm zijn.

4 Evenwijdige spijlen

Als een ledikant spijlen heeft dienen de spijlen een afstand van 4-6 centimeter te hebben. Hierdoor kan de baby zijn hoofd niet door de spijlen naar buiten stoten.

5 Verplaatsbaar

Een ledikant moet verplaatsbaar zijn. Ingeval er iets gebeurt moet de baby snel verplaats kunnen worden met de ledikant.

6 een ventilerende bodem

De bodem van een ledikant moet goed kunnen ventileren. Er moeten dus bijvoorbeeld gaatjes aanwezig zijn op de bodem. Het handig is een ledikant met verstelbare bodem. Zo’n bodem kun je de eerste maanden op een hoogste stand zetten en zodra het kind zich kan optrekken of gaat zitten, zet je de bodem dan iets lager.

Kooptips baby ledikant

Als u een ledikant wilt gaan kopen, kunt u hieronder enkele tips doornemen zodat u geen verkeerde keus maakt. Voor de optimale comfort en beveiliging van uw baby let u op de volgende:

De afmeting
Voor een baby is er genoeg beweegruimte noodzakelijk. Daarom moet het ledikant minstens 55 cm breed zijn. De speling die hierbij hoort moet tenminste 20 cm in de lang zijn.

 

De afwerking

De afwerking van een ledikant moet splintervrij zijn. Zo kan het kind de staafjes gemakkelijk vastpakken zonder dat er een splinter in het handje prikt. Verder moeten de verschillende onderdelen stevig aan elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen er geen ongelukken gebeuren. Uitstekende delen bij een ledikant is afgeraden omdat de baby zich hieraan kan verwonden.

De bodem

Een goed bodem is uiteraard geschikt voor de groei van de baby. Ook voor de ventilatie is een lattenbodem het meest geschikt, hierdoor heeft je baby het niet warm tijdens het slapen. Ook is het super handig als de bodem van de ledikant verstelbaar zijn. Hierdoor hoef je niet diep de ledikant in te bukken als je het kindje eruit wilt halen. In een lage stand moeten de zijwanden minimaal 55 cm hoog zijn, (vanaf de bovenkant van het matras). In de hoogste stand moet deze afstand minimaal 20 cm zijn.

Baby Beddengoed Ledikant

Niet altijd krijgt u bedden goed meegeleverd met de ledikant. Maar voor het geval u beddengoed aanschaft moet u op het materiaal letten. Koop katoen want dat voelt heerlijk aan voor de baby’s huid. Zo voorkom je ook dat de baby huid irritaties oploopt.

Het matras

Een baby matras moet niet buigzaam zijn, omdat het niet gezond is voor de ruggengraad van de baby. Als de baby in een buigend houding ligt, kan de baby die vorm aannemen bij de verdere groei. Om dit te voorkomen moet u een matras in een rechte houding aanschaffen. De maximale dikte mag 10 cm zijn.

Voordelen babyledikant

Veilig

De baby ledikant behoort tot een van de veiligste baby beden. Met de houten frame en de diep bodem kan de baby er veilig in geplaatst worden.

Comfortabel

Baby ledikanten zijn comfortabel voor elke baby. Door zijn vorm en structuur kunt uw baby genieten van een intense rust. Goede rust en slaapt zorgt ervoor dat de baby sneller opgroeit.

Ruim

Naast de veiligheid en de comfort die ledikanten bieden, hebben ze ook een behoorlijke ruimte beschikbaar. Dus als uw baby op een ander positie wilt slapen, is dat ook mogelijk. Ook voor baby’s die rollen komt dit product voordelig uit.

Gemakkelijk schoonmaken

Een grote voordeel van ledikanten is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Kies je voor een houten ledikant dan kun je gewoon de randen stof vrij maken, door met een vochtige doek af te vegen.

Conclusie baby ledikant

Een ledikant is een vorm van een bed maar dan wel heel anders. De ledikant heeft een matrasbodem waarbij er een matras op gelegd kan worden. Een goede en veilige slaapplek is immers heel belangrijk voor de ontwikkeling en groei van de baby. Dit omdat een baby slaap nodig heeft om te groeien. De voordelen van een ledikant is dat het zorgt voor de optimale veiligheid van de baby, het is comfortabel, ruim en is ook nog gemakkelijk te onderhouden. Ledikanten kunnen uit 2 delen bestaan. Zo heb je 2 losse delen. Een daarvan is de matrasbodem en de andere is een ombouw. Ook kan er gekozen worden tussen een vaste en of een verstelbare bodem. Verstelbare bodems zijn meestal met de hand of elektrisch vast te maken. Bij de keuze van een ledikant is de veiligheid van uw baby het allerbelangrijkste. Zo zijn er vereisten waaraan een ledikant moet doen. Een ledikant mag geen verf, vernis of spaanders bevatten, want het is schadelijk voor de gezondheid van de baby. Ook speelt de hoogte een belangrijke rol. Te lage randen zijn niet toepasselijk voor de baby omdat ze veel bewegen. Het gevoel hiervan is dat de met de ledikant kunnen omvallen. Verder moet de ledikant voorzien zijn van een ventileerbare bodem, een goed matras en smalle spijlen. Enkele tips voor het kopen van een ledikant zijn: let op de afmeting, de bewerking, de grote en de beddengoed van de ledikant. Hierdoor koopt u iets veilig voor uw kind en kan hij/zij op een comfortabele manier zijn rust doorbrengen.