Koolmonoxide melder

Opzoek naar de beste koolmonoxidemelder? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste koolmonoxidemelders. Zo zijn er verschillende soorten koolmonoxidemelders te koop. 

Laatste check op januari 2021

Alecto COA-26 Koolmonoxide melder

 Google Nest Protect 

   Fire Angel CO-9D

Je hebt misschien wel de verwarming aan staan in jouw huis, maar heb je er ooit eens bij stil gestaan dat als één van de warmte bronnen in het huis niet goed wordt onderhouden er koolmonoxide vrijkomt? Koolmonoxide is geurloos. Wanneer deze vrijkomt weet je het niet en je ademt het onbewust in. Het gevolg hiervan is dat je verschillende aandoeningen kan krijgen, die soms ongeneselijk zijn. Om dit te voorkomen, hebben fabrikanten de koolmonoxide melder geïntroduceerd. Dit apparaat is gemaakt om ons speciaal te attenderen dat er koolmonoxide in de lucht hangt en dat we zo snel mogelijk de plek moeten verlaten. Ook kunnen koolmonoxide melders naast CO2 melders, ook rookmelders zijn. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen. Om jouw zelf te beschermen zul je dus de koolmonoxide melder in huis moeten nemen. In ons assortiment kun je de top 5 best geteste koolmonoxide melders van 2019 & 2020 bekijken.

Beste Koolmonoxidemelder  2020 & 2021

NaamBediening Min-Max temperatuurbereikAlarmering via Meer informatie
Alecto COA-26 Koolmonoxide melderKnoppen met display -10°C - 40°CGeluidssignaal
Google Nest ProtectKnoppen 4°C - 38°C Stem | Geluidssignaal | App
Fire Angel CO-9DKnoppen met display -10°C - 40°CGeluidssignaal
Google Nest ProtectKnoppen 4°C - 38°C Stem | Geluidssignaal | App
Honeywell XC-100DKnoppen -10°C - 45°CGeluidssignaal

Alecto COA-26 Koolmonoxide melder

Tot de top 5 beste koolmonoxide melders behoort de Alecto COA-26 Koolmonoxide melder. Koolmonoxide is een stof die je niet kunt zien, noch kunt ruiken. Het is een zeer giftige stof vooral als je deze inademt. In jouw luchtwegen kunnen er verschillende problemen ontstaan. Dit willen we allemaal niet vandaar dat we een koolmonoxide melder aanschaffen die ons helpt door signalen te luiden, waarbij we gelijk weten hoe te handelen.

Over het product

Koolmonoxide kan vrijkomen als de warmte bronnen niet goed worden onderhouden. Daarom is het belangrijk dat je een koolmonoxide melder in huis hebt. De Alteco koolmonoxide melder is een elektrochemisch meetprincipe met een alarmsignaal van 85 dB wanneer er gevaarlijke concentraties koolmonoxide zijn gedetecteerd. Verder is dit apparaat voorzien van een verlicht LCD display. Het display geeft afwisselend de co waarde en de temperatuur aan. Verder krijg je ook een led indicatie te zien van het batterij niveau, je krijgt zo een waarschuwing zodra de batterij leeg is. Ook heeft dit apparaat een testknop en auto reset functie. Met de geheugenfunctie kun je de gemeten maximale CO waarden achterhalen en kun je zien wat de CO waarden zijn geweest van de afgelopen 24 uur.

Belangrijk

Bij aankoop van dit apparaat krijg je: de koolmonoxide melder inclusief 3x LR6 1,5V AA alkaline batterijen, de pluggen voor montage en een handleiding in de Nederlandse taal. Let wel, dit apparaat kun je niet beheren met een smartphone en het heeft ook geen besturingssysteem.

Ook te koop via:

Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder

Tot de top 5 beste koolmonoxidemelders behoort de Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder. Elk huis heeft een CO melder nodig. Zo kan men op de hoogte blijven van het aantal concentraties aan koolmonoxide dat er zich in het huis bevindt.

Over het product

De Google Nest Protect is een combimelder. Dit houdt in dat het apparaat functioneert als een rook en koolmonoxide melder. De google Nest Protect melder bestond al, maar men heeft dit product opnieuw gemaakt. Dit keer met extra features. Met Google Nest protect kun je erachter komen waar een vuurtje is en waar de koolmonoxide allemaal voorkomt. Met een super heldere stem wordt er aan jou verteld waar de brand plaatvindt binnen het huis. Om deze koolmonoxide melder nog mooier te maken, bestaat de mogelijkheid om deze aan je smartphone te verbinden. Hierdoor ontvang je berichten van wat er zich in jouw huis afspeelt. Een pluspunt van deze koolmonoxide melder is dat het zichzelf regelmatig controleert.

Specificaties

De Google Nest protect  werkt op 6 stuks lithium AA batterijen. De bediening van het apparaat geschied middels knoppen en de alarmering geschied via stem en geluidsignalen. Ook kan deze koolmonoxide melder gebruikmaken van een wifi aansluiting, het heeft een testknop, geen display en ook geen pauze knop. Dus het functioneert tot dat de batterijen leeg zijn. Uitbreiden van dit apparaat kan door maximaal 16 andere apparaten te koppelen. Bij aankoopt krijg je de schroefbevestigingen en de montage materialen mee. Nest protect kan maximaal 10 jaar meegaan. Wat krijg je allemaal mee bij aankoop van deze koolmonoxide melder? Wanneer je dit apparaat koopt krijg je een koolmonoxidemelder van het merk google Nest, 1 pak met 6 lithium batterijen, een montagesteun, 1 pakje met 4 schroeven, een gebruikershandleiding en een introductiegids mee.

Ook te koop via:

Fire Angel CO-9D Koolmonoxidemelder

Tot de top 5 beste koolmonoxidemelder behoort de Fire Angel CO-9D melder. Deze koolmonoxide melder is een super betrouwbare koolmonoxide melder. Deze koolmonoxide melder is voorzien van een sensor die zorgt dat je alle meldingen ontvangt. Wanneer je dit product installeert in jouw huis hoef je je niet meer druk te maken. Je wordt tijdig gewaarschuwd wanneer er gevaar dreigt.

Product informatie

De Fire Angel CO-9D is een compacte CO melder. CO staat voor koolmonoxide, een stof die geurloos en zeer giftig is als je deze inademt. Het inademen gebeurt onbewust omdat je niet weet waar de stoffen zich bevinden. Maar met de komst van de Fire Angel mag dat tot de verledentijd behoren. Dit apparaat is voorzien van een LCD display en een sensor. De sensor moet dan koolmonoxide detecteren. Via de LCD display krijgt de PPM concentraties waardoor de thermometer gebruikt kan worden. Met de LCD display ben je instaat de lage concentraties van koolmonoxide te zien.

De co melder heeft een ingebouwde batterij die ongeveer 7 jaar mee kan gaan. Dus gedurende 7 jaar ben je extra beveiligd. En hoef je geen batterijen te verwisselen. Ook bespaar je hierdoor elektriciteit. De Fire Angel koolmonoxide heeft een geluidsniveau van 85db en een temperatuur bereik dat tussen de 10 en 40 graden Celsius ligt. Ook heeft deze koolmonoxidemelder een luchtvochtigheid van 30%-90%rv.

Belangrijk.

De Fire Angel koolmonoxidemelder is niet koppel-baar, het heeft geen pauze knop, werkt niet via wifi en het is niet te verbinden met een smartphone. Het werk wel op accu stroom die 7 jaar meegaat, heeft een geluidsniveau van 85 db en de alarmering gebeurt via een luid geluidsignaal. Verder heeft het apparaat wel een bedieningssysteem middels knoppen en een LCD display al vanwaar je de concentraties kunt aflezen.  Bij aankoop van dit product krijg je: de koolmonoxide melder, een handleiding in de Nederlandse taal en het montage materiaal.

Ook te koop via:

Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder

Tot de top 5 beste koolmonoxidemelder behoort de Nest protect – slimme rook en koolmonoxide melder. Deze rook en CO melder is heel erg geschikt voor in jouw huis. Het is een multi functionerende koolmonoxidemelder die een melding geeft voor wanneer er rook of CO wordt geconstateerd.

Product informatie

De Nest protect is een slimme rook en koolmonoxide melder. Slim omdat het zelf rook en CO opspeurt en jou dan attendeert door zijn melding of alarm. Wanneer deze koolmonoxidemelder bijvoorbeeld rook heeft gedetecteerd dan hoor je een heldere stem vanuit de koolmonoxidemelder die jou verteld waar de rook is. Gaat het alarm gewoon af dan vertelt dezelfde stem jou wat er aan de hand is. Dit is echt de koolmonoxidemelder die je in huis moet halen.

Verder kun je deze koolmonoxidemelder via een applicatie aan jouw mobiel verbinden, waardoor je de meldingen ook op je mobiel kunt ontvangen. Er worden dus automatische berichten naar jou gestuurd. Hierdoor weet je ook precies wat er gebeurt in jouw huis. Om deze koolmonoxidemelder in werking te stellen moet je enkele draden aan elkaar koppelen. Wil je de Nest protect rook en koolmonoxide melder nog verder uitbreiden dan kun je de Nest cam en de Nest Thermostaat aan de Nest protect koppelen. Hierdoor kunnen er video beelden voor jou opgenomen worden en je kunt dan ook zien wat er gaande is.

Specificaties

Nest protect maak je vast door schroef bevestigingen. De koolmonoxidemelder is geschikt om rook en koolmonoxide te detecteren en het is te bedienen middels knoppen. Ook maakt het gebruik van een wifi aansluiting en het platvorm waar gebruik van wordt gemaakt is google assistent. De Nest protect kun je aansluiten op het elektriciteitsnet of je kunt er ook batterijen voor gebruiken. Ook heeft deze koolmonoxidemelder een luid alarm signaal (sirene) in de vorm van een stem of luid geluid. Verder heeft deze koolmonoxidemelder ook nog een Bluetooth optie, luide speakers van 2 watt en RGB kleurige lampen.

Over de certificering van Nest protect
Nest protect is door de jaren heen verschillende certificatie processen ondergegaan. Zo is dit merkt getest op conformiteit met verschillende buitenlandse veiligheidstandaarden. De veiligheidsnormen zijn van Europa, Amerika en Canada.

Nest Protect voldoet aan alle normen voor rook- en koolmonoxidemelders. Deze zijn de
– EN-14604 – Rookmelders.
– EN-50291 – Elektrisch materieel voor de detectie van koolstofmonoxide in bewoonde gebouwen.

– EN-50271:2010 – Elektrisch materieel voor de detectie en meting van brandbare gassen, giftige gassen of zuurstof.
– EN-50292 – Elektrisch materieel voor de detectie van koolstofmonoxide in bewoonde gebouwen.

Ook te koop via:

Honeywell XC-100D Koolmonoxidemelder

Tot de top 5 beste koolmonoxidemelder behoort de Honeywell XC-100D Koolmonoxidemelder. Honeywell is het merk van een koolmonoxide melder die we kunnen vertrouwen. Ze hebben hun sporen gezet in verschillende onderdelen. Vandaar dat ze al 100 jaren bekend zijn bij de meeste mensen.

Over het product

De Honeywell koolmonoxidemelder geeft jou het gevoel van veiligheid. Dit product is meerdere malen gecertificeerd en voldoet aan de hoogste Europese standaarden. Het laat regelmatig alarm geluiden los als er koolmonoxide is gedetecteerd. Naast de alarm melding van 90 db geeft deze melder ook een lichtsignaal vrij. Wat betekent dat je ruimte met koolmonoxide moet verlaten. Verder heeft dit product ook een lcd display die de waarde van de koolmonoxide aangeeft. Hoe hoger hoe sneller je de ruimte moet verlaten. Dit om jezelf te beschermen voor de gevolgen van het inademen van koolmonoxide. Tevens heeft deze koolmonoxide melder een testknop, een alarmgeheugen en een gebeurtenislog. Wil je alle informatie doornemen en misschien zelfs opslaan dan kun je de Honeywell app downloaden van de playstore. Hierdoor is het mogelijk om alle informatie (data) van de melder te lezen.

Het handige van dit apparaat is dat het regelmatig een zelfcheck uitvoert. Het apparaat zorgt er dus zelf voor dat hij operationeel is. Voor het detecteren van onregelmatigheden in een bepaalde ruimte doen de sensoren hun werk. Sensoren moeten identificeren waar er ‘’gevaar’’ is en deze dan rapporteren aan de melder. Daarom heeft de sensor dus een CO-detectie. Alle cellen van Honeywell zijn functionerend en van een goede kwaliteit. Zo mis je nooit een melding.

Specificaties

De Honeywell koolmonoxide werkt op een accu en het wordt bedient met toetsen. De levensduur van de accu gaat gemiddeld tot 10 jaar mee en de koolmonoxidemelder zelf heeft geen bediening structuur. Verder kun je deze heel eenvoudig vastmaken aan de muur. Ook heeft de koolmonoxide melder een display, pauzeknop test knop en een luid signaal. De grote van dit product is 10 x 3.6 x 10 mm. Bij aankoop krijg je: de koolmonoxide melder, een handleiding, de montage plaat en het montage materiaal.

Ook te koop via:

Meer informatie Koolmonixide melder

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide zie je niet, ruik je niet en proef je niet. Het is een geurloze stof die door verschillende oorzaken kan ontstaan. Denk maar aan de lekkende buizen van de verwarming.  Koolmonoxide is een giftige stof die ontstaat doordat kolendamp met zuurstof in aanraking komen. En als wij het inademen, kunnen we er gezondheidsproblemen van ondervinden die in sommige gevallen tot de dood kan leiden. Koolmonoxide wordt sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. En doordat er weinig zuurstof naar de hersenen, het hart, lever en longen komen kunnen we gezondheidscomplicaties krijgen. Om dat te voorkomen kan er beter een koolstofmonoxide melder in het huis geïnstalleerd worden. Een koolstofmonoxide melder is een apparaat die je waarschuwt als er een grote hoeveelheid koolmonoxide is waargenomen. Je krijgt tijdig een melding dat de concentraties van koolmonoxide te groot is.

Hoe werkt een koolmonoxide melder?

Een koolmonoxidemelder bestaat uit een sensor. De sensor van de melder opzich bestaat uit een gel. Deze gel bevat een zwavelzuur zoals elektrolyt. Wanneer de koolmonoxide melder nu wordt blootgesteld aan hogere concentraties koolmonoxide, begint er een chemische reactie te ontstaan en dat krijgen wij te horen via de koolmonoxidemelder. De concentraties van koolmonoxide worden ook wel uitgedrukt in Parts Per Million (PPM).

Koolmonoxidemelders in 2 soorten

Koolmonoxidemelders kunnen gewoon een standaard functie hebben die inhoudt: Het normaal detecteren van koolmonoxide. Maar je hebt ook koolmonoxide melders die een rookmelder hebben. Zulke melders worden ook wel combimelders genoemd. Om voordelig uit te komen, kun je een koolmonoxide melder aanschaffen die gelijk een rookmelder heeft. Zo hoef je geen dubbele uitgave te maken.

Hoe koop ik een koolmonoxide melder?

Om een koolmonoxide vergiftiging te voorkomen is het verstandig om een CO melder in huis te plaatsen. Alvorens je een CO melder in huis haalt moet je research doen over de koolmonoxidemelder. Bekijk de specificaties en reviews van de koolmonoxidemelder. Hierdoor kun je dan zelf opmaken als het product geschikt is of niet. Om 24/7 up to date te zijn met gebeurtenissen thuis, kun je een draadloos alarmsysteem kiezen. Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos dus dat gaat automatisch.

Is een koolmonoxidevergiftiging geneesbaar?

Ja, een koolmonoxidevergiftiging is wel geneesbaar als je geen koolmonoxide meer inademt. Bij gezonde lucht verdwijnen de symptomen binnen een paar dagen. Alleen wanneer er teveel ingeademd is kunnen er complicaties optreden.

Hoe kun je koolmonoxidevergiftiging voorkomen?

We weten ondertussen al waarvoor een koolmonoxide melder dient, maar het is heel belangrijk dat je weet hoe je een koolmonoxidevergiftiging kunt voorkomen. Hieronder geven we tips om een koolmonoxide vergiftiging te voorkomen.

Tip 1 plaats een koolmonoxide melder in jouw huis.

De meeste melders zijn eenvoudig op te hangen. Ze komen met een handleiding, dus als je deze doorneemt kun je het thuis zelf doen. Ook de montage gebeurt thuis. Alles staat aangegeven in de handleiding.

 

Tip 2 Onderhoudt alle pijpleidingen in het huis

Een andere manier om een koolmonoxide vergiftiging te voorkomen is het tijdig onderhouden van pijpleidingen in het huis. Denk maar aan pijpleidingen van warmte bronnen, kachels en geisers. Koolmonoxide komt in de ruimte doordat pijpleidingen lekkages hebben. En doordat kolendamp met zuurstof in aanraking komt wordt het een giftige gas.

 

Tip 3 ventileer het huis zo goedmogelijk

Om te voorkomen dat de concentraties in het huis te groot worden kun je beter het huis voorzien van ventilatie opties. Zorg dat er regelmatig frisse lucht jouw huis binnenkomt. Houdt regelmatig de ramen open. Zo voorkom je ophoping van CO (koolmonoxide).

Conclusie co2 melder

CO-melders dienen om hoge concentraties aan koolmonoxide op te sporen. Koolmonoxide is een giftige gas die ontstaat als kolendamp met zuurstof in aanraking komt. Wanneer deze stof wordt ingeademd kan het voor gezondheidsproblemen zorgen. Te veel koolmonoxide in de hersenen, longen, lever en hart kunnen leiden tot een koolmonoxide vergiftiging. Het is wel geneesbaar maar voorkomen is beter dan genezen. Om een koolmonoxide vergiftiging te voorkomen worden er koolmonoxide melders door verschillende bedrijven verkocht. Een CO2 melder moet de gebruiker op de hoogte stellen dat er teveel koolmonoxide concentraties aanwezig zijn in huis. Hierdoor weet men precies welke handelingen er gepleegd moeten worden. Om een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen moet men voor goede ventilatie zorgen in huis. Natuurlijk mag een CO melder niet ontbreken. Zo mis je geen enkele melding en ben je beter ‘’beveiligd’’. Een ander methode om een koolmonoxide vergiftig te voorkomen is door de pijpleidingen en warmte bronnen te onderhouden. Bij slecht onderhoud krijgen de buizen lekkages en zo komt de kolendamp met zuurstof in aanraking waardoor de giftige gas ontstaat. De koolmonoxide melders zijn er in 2 soorten: De normale koolmonoxide melder en de koolmonoxide melder met een rookmelder (de combimelder). Als je op zoek bent naar een rookmelder en een CO melder, dan kun je de combimelder aanschaffen om voordelig uit te komen.

Voordelen van een goede koolmonoxidemelder plaatsen

Brandpreventie

Een koolmonoxidemelder kan twee functies hebben, waaronder het detecteren van koolmonoxide en daarnaast functioneren als een rook melder. Zo hoef je geen dubbele rookmelder in huis te nemen omdat de koolmonoxide melder beide functies heeft.

Voorkom een koolmonoxide vergiftiging

Zoals we weten is koolmonoxide geurloos. Je weet niet wanneer de stof vrijkomt. Daarom is het nodig om een koolmonoxide melder in huis te hebben. Hierdoor voorkom je een koolmonoxidevergiftiging.

Multifunctioneel

De meeste koolmonoxide melders kunnen ook functioneren als een rookmelder. Hierdoor hoef je geen aparte rookmelder aan te schaffen indien de CO melder die optie heeft.

Eenvoudig vast te maken

Koolmonoxide melders vereisen geen experts als je het moet plaatsen in je huis. Het is  eenvoudig om de melder zelf in huis te plaatsen. Je hebt geen hulp nodig van een expert.

Soorten koolmonoxidemelders

Er zijn verschillende koolmonoxidemelders, een co2 melder, brand koolmonoxidemelder, rookmelder met koolmonoxidemelder, koolmonoxidemelder of een combi koolmonoxidemelder. Zo kun je een beste koolmonoxidemelder kopen van verschillende merken. Bijvoorbeeld een gamma koolmonoxidemelder, toon koolmonoxidemelder, koolmonoxidemelder action, flamingo koolmonoxidemelder, first alert koolmonoxidemelder of koolmonoxidemelder lidl.