Koolmonoxide melder

 

 

 

Opzoek naar de beste koolmonoxidemelder? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste koolmonoxidemelders.

Laatste check op januari 2021

Alecto COA-26 Koolmonoxide melder

 Google Nest Protect 

   Fire Angel CO-9D

Je hebt misschien wel de verwarming aan staan in uw huis, maar heb je er ooit eens bij stil gestaan dat als een van de warmte bronnen in het huis niet goed wordt onderhouden er koolmonoxide vrijkomt ? Koolmonoxide is geurloos. Wanneer deze vrijkomt weet je het niet en je ademt het onbewust in. Het gevolg hiervan is dat je verschillende aandoeningen kan krijgen, die soms ongeneselijk zijn. Om dit te voorkomen, hebben fabrikanten de koolmonoxide melder geïntroduceerd. Dit apparaat is gemaakt om ons speciaal te attenderen dat er koolmonoxide in de lucht hangt en dat we zo snel mogelijk van de plek moeten verlaten. Ook kunnen koolmonoxide melders naast CO2 melder, ook rookmelders zijn. Allemaal hebben zo hun voordelen met zich. Om uw zelf te beschermen zult u dus de koolmonoxide melder in huis moeten hebben. In ons assortiment kunt u de top 5 best geteste koolmonoxide melder van 2019 & 2020 bekijken.

Beste Koolmonoxidemelder  2020 & 2021

NaamBediening Min-Max temperatuurbereikAlarmering via Meer informatie
Alecto COA-26 Koolmonoxide melderKnoppen met display -10°C - 40°CGeluidssignaal
Google Nest ProtectKnoppen 4°C - 38°C Stem | Geluidssignaal | App
Fire Angel CO-9DKnoppen met display -10°C - 40°CGeluidssignaal
Google Nest ProtectKnoppen 4°C - 38°C Stem | Geluidssignaal | App
Honeywell XC-100DKnoppen -10°C - 45°CGeluidssignaal

Alecto COA-26 Koolmonoxide melder

Tot de top 5 beste koolmonoxide melder behoort de Alecto COA-26 Koolmonoxide melder. Koolmonoxide is een stof die je niet kunt zien, nog kunt ruiken. Het is een zeer giftige stof vooral als je deze inademt. In jou luchtwegen kunnen er verschillende dingen gaan ontstaan. Dit willen we allemaal niet vandaar we een koolmonoxide melder aanschaffen die ons helpt door signalen te luiden, waarbij we gelijk weten hoe te handelen.

Over het product

Koolmonoxide kan vrijkomen als de warmte bronnen niet goed worden onderhouden. Daarom is het belangrijk dat je een koolmonoxide melder in huis hebt.  De Alteco koolmonoxide melder is een elektrochemisch meetprincipe met een alarmsignaal van 85 dB b wanneer er gevaarlijke concentraties koolmonoxide is gedetecteerd. Verder is dit apparaat voorzien van een verlicht LCD display. Het display geeft afwisselend de co waarde en de temperatuur aan. Verder krijg je ook een led indicatie te zien van de batterij niveau, je krijgt zo en waarschuwing voor wanneer de batterij leeg is. Ook heeft dit apparaat een testknop en auto reset functie.  Met de geheugenfunctie kun je de gemeten maximale co warden achterhalen, kun je zien wat de co warden zijn geweest van de afgelopen 24 uren.

Belangrijk

Bij aankoop van dit apparaat krijgt u mee: de koolmonoxide melder met inclusief 3x LR6 1,5V AA alkaline batterijen, de pluggen voor montage en een handleiding in de Nederlandse taal.  Let wel dit apparaat kun je niet beheren met een smartphone en het heft ook geen besturingssystem.

Ook te koop via:

Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder

Tot de top 5 beste koolmonoxidemelders behoort de Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder. Elk huis heeft een CO melder nodig. Zo kan men op de hoogte blijven van het aantal concentraties aan koolmonoxide dat er zich in het huis bevindt.

Over het product

De Google Nest Protect is een combimelder. Dit houdt in dat het apparaat functioneert als een rook en koolmonoxide melder. De google Nest Protect melder bestond er al, maar men heeft dit product opnieuw gemaakt. Dit keer met extra features. Met Google Nest protect kun je erachter komen waar er een vuurtje is en waar de koolmonoxide allemaal voorkomt. Met een super heldere stem wordt er aan jou verteld waar het gebeuren van bijvoorbeeld brand zich plaatvind binnen het huis. Om dit product nog mooier te maken, bestaat de mogelijkheid om deze aan je smartphone te verbinden. Hierdoor ontvang je berichten van wat er zich in uw huis afspeelt. Een pluspunt van dit apparaat is:  dat het zich zelf regelmatig controleert.

Specificaties

De Google Nest protect  werkt op 6 stuks lithium AA batterijen. De bediening van het apparaat geschied middels knoppen en de alarmering geschied via stem en geluidsignalen. Ook kan dit apparaat gebruikmaken van wifi aansluiting, het heeft een testknop, geen display en ook geen pauze knop. Dus het functioneert tot dat de batterijen leeglopen. Uitbreiden van dit apparaat kan door maximaal 16 andere apparaten te koppelen. Bij aankoopt krijgt u de schroefbevestigingen en de montage materiaal mee.  Nest protect kan maximaal tot 10 jaren meegaan. Wat krijgt u allemaal mee bij aankoop van dit apparaat? Wanneer u dit apparaat koopt krijgt u mee een koolmonoxidemelder van het merk google Nest, 1 pak met 6 lithium batterijen, een montagesteun, 1 pakje met 4 schroeven, een gebruikershandleiding en een introductiegids.

Ook te koop via:

Fire Angel CO-9D Koolmonoxidemelder

Tot de top 5 beste koolmonoxidemelder behoort de Fire Angel CO-9D melder.  Dit apparaat is een super betrouwbare koolmonoxide melder. Deze koolmonoxide melder is voorzien van een sensor die zorgt dat u alle meldingen ontvangt. Wanneer u dit product installeert in uw huis hoeft u zich niet meer druk te maken. U wordt tijdig gewaarschuwd wanneer er gevaar dreigt.

Product informatie

De Fire Angel CO-9D is een compacte co melder. Co staat voor koolmonoxide, een stof die geurloos  en zeer giftig is als je deze inademt. Het inademen gebeurt onbewust omdat je niet weet waar de stoffen zich bevinden. Maar met de komst van de Fire Angel mag dat tot de verledentijd behoren. Dit apparaat is voorzien van een LCD display en een sensor. De sensor moet dan koolmonoxide detecteren. Via de LCD display krijgt de PPM concentraties waardoor de thermometer gebruikt kan worden. Met de LCD display ben je instaat de lage concentraties van koolmonoxide te zien.

De co melder heeft een ingebouwde batterij die ongeveer 7 jaren mee kan gaan. Dus gedurende 7 jaren bent u extra beveiligd. En hoeft u geen batterijen te verwisselen. Ook bespaart u hierdoor elektriciteit. De Fire Angel koolmonoxide heeft een geluidsniveau van 85db en een temperatuur bereik dat ligt tussen de 10 tot 40 graden Celsius. Ook heft dit apparaat een luchtvochtigheid van 30%-90%rv.

Belangrijk.

De Fire Angel koolmonoxidemelder is niet koppel-baar, het heeft geen pause knop, werkt niet via wifi en het is niet te verbinden met een smartphone. Het werk wel op accu stroom die 7 jaren meegaat, heeft een geluidsniveau van 85 db en de alarmering gebeurt via een luide geluidsignaal. Verder heeft het apparaat wel een bedieningssysteem middels knoppen en een LCD display al vanwaar je de concentraties kunt aflezen.  Bij aankoop van dit product krijg je mee: de koolmonoxide melder, een handleiding in de Nederlandse taal en de montage materiaal.

Ook te koop via:

Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder

Tot de top 5 beste koolmonoxidemelder behoort de Nest protect – slimme rook en koolmonoxide melder. Deze rook en CO melder is heel erg geschikt voor in uw huis. Het is een multi functionerend apparaat die een melding geeft voor wanneer er rook of CO wordt geconstateerd.

Product informatie

De Nest protect is een slimme rook en koolmonoxide melder. Slim omdat het zelf rook en CO opspeurt en jou dan attendeert door zijn melding of alarm. Wanneer dit apparaat bijvoorbeeld rook heeft gedetecteerd dan hoor je een heldere stem van uit het apparaat die jou verteld waar de rook is. Gaat de alarm gewoon af dan verteld de zelfde stem jou wat er aan de hand is. Dit is echt de apparaat die u in huis moet hebben.

Verder kun je dit apparaat via een applicatie naar jou mobiel toe verbinden, waardoor je de meldingen ook op je mobile kunt ontvangen. Er worden dus automatische berichten naar u gestuurd. Hierdoor weet u ook precies wat er gebeurt in uw huis. Om dit apparaat in werking te stellen moet u enkele draden aan elkaar koppelen. Wil je de Nest protect rook en koolmonoxide melder  nog verder uitbreiden dan kunt u de Nest cam en de Nest Thermostaat aan de Nest protect koppelen. Hierdoor kunnen er video beelden voor u opgenomen worden en u kunt dan ook zien wat er gaande is.

Specificaties

Nest protect maak je vast door schroef bevestigingen. Het apparaat is geschikt om rook en koolmonoxide te detecteren en het is te bedienen middels knoppen. Ook maakt het gebruik van wifi aansluiting en het platvorm waarvan er gebruikt gemaakt wordt is google assistent. De Nest protect kun je aansluiten op het elektriciteitsnet of je kunt ook batterijen voor gebruiken.  Ook heeft dit apparaat een luide alarm signaal  (sirene) in de vorm van een stem of luide geluid.  Verder heeft dit apparaat ook nog een Bluetooth optie, luide speakers van 2 watt en RGB kleurige lampen.

Over de certificering van Nest protect
Nest protect is door de Jaren heen verschillende certificatie processen ondergegaan. Zo is dit merkt getest op conformiteit met verschillende buitenlandse veiligheidstandaarden. De veiligheidsnormen die zijn van de Europa, Amerika en Canada.

Nest Protect voldoet aan alle normen voor rook- en koolmonoxidemelders. Deze zijn de
– EN-14604 – Rookmelders.
– EN-50291 – Elektrisch materieel voor de detectie van koolstofmonoxide in bewoonde gebouwen.

– EN-50271:2010 – Elektrisch materieel voor de detectie en meting van brandbare gassen, giftige gassen of zuurstof.
– EN-50292 – Elektrisch materieel voor de detectie van koolstofmonoxide in bewoonde gebouwen.

Ook te koop via:

Honeywell XC-100D Koolmonoxidemelder

Tot de top 5 beste koolmonoxidemelder behoort de Honeywell XC-100D Koolmonoxidemelder. Honeywell is de merk van een koolmonoxide melder  die we best wel kunnen vertrouwen. Ze hebben hun sporen gezet in verschillende onderdelen. Vandaar dat ze al 100 jaren bekend zijn bij de meeste mensen.

Over het product

De Honeywell koolmonoxidemelder geeft jou het gevoel van veiligheid. Dit product is meerdere malen gecertificeerd en voldoet aan de hoogste Europese standaarden. Het laat regelmatig alarm geluiden los als er koolmonoxide is gedetecteerd.  Naast de alarm melding van 90 db geeft deze melder ook een lichtsignaal vrij. Wat betekent dat je ruimte met koolmonoxide moet verlaten. Verder heeft dit product ook zo een lcd display die de waarde van de koolmonoxide aangeeft. Hoe hoger hoe sneller je de ruimte moet verlaten. Dit om je zelf te beschermen voor de gevolgen van het inademen van koolmonoxide. Tevens heeft deze koolmonoxide melder een testknop, een alarmgeheugen en een gebeurtenislog. Wil je alle informatie doornemen en misschien zelfs opslaan dan kun je de Honeywell app downloaden van de playstore. Hierdoor is het mogelijk om alle informatie(data) van de melder te lezen.

Het handige van dit apparaat is dat het regelmatig een zelfcheck uitvoert. Het apparaat zorgt dus zelf ervoor dat hij operationeel is.  Voor het detecteren van onregelmatigheden in een bepaalde ruimte gaan de sensoren hun werk doen. Sensoren moeten identificeren waar er ‘’gevaar’’ is en deze dan rapporteren aan de melder. Daarom heeft de sensor dus een co-detectie. Alle cellen van Honeywell zijn functionerend en van een goede kwaliteit. Zo mist u nooit een melding.

Specificaties

De Honeywell koolmonoxide werkt op een accu en het wordt bedient met toets knoppen. De levensduur van de accu gaat gemiddeld tot 10 jaren en de apparaat zelf heeft geen bediening structuur. Verder kun je deze heel eenvoudig vastmaken aan de muur. Ook heeft de koolmonoxide een display, pauzeknop test knop en een luide signaal. De grote van dit product is 10 x 3.6 x 10 mm. Bij aankoop krijgt u mee: de koolmonoxide melder, een handleiding, de montage plaat en de montage materiaal.

Ook te koop via:

Meer informatie Koolmonixide melder

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide zie je niet, ruik je niet en proef je niet. Het is een geurloze stof die door verschillende oorzaken kan ontstaan. Denk maar aan de lekkende buizen van de verwaring.  Koolmonoxide is een giftige stof die ontstaat door dat kolendamp met de zuurstof in aanraking komen. En als wij het nu inademen, kunnen we er gezondheidsproblemen van overhouden die in sommige gevallen tot de dood kan leiden.  Koolmonoxide wordt sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. En doordat er weinig zuurstof de hersenen, het hart, lever en longen binnenkomen kunnen we  gezondheidscomplicaties krijgen. Om dat te voorkomen kan er beter een koolstofmonoxide melder in het huis geïnstalleerd worden.  Een koolstofmonoxide melder is een apparaat die u waarschuwt als er een grote hoeveelheid koolmonoxide is waargenomen. U krijgt tijdig een melding dat de concentraties van koolmonoxide te groot is.

Hoe werkt een koolmonoxide melder?

Een koolmonoxidemelder bestaat uit een sensor. De sensor van de melder opzicht bestaat uit een gel. Deze gel bevat zwavelzuur als elektrolyt.  Wanneer de koolmonoxide melder nu wordt blootgesteld aan hogere concentraties koolmonoxide, begint er een chemische reactie te ontstaan en dat krijgen wij te horen via de koolmonoxidemelder. De concentraties van koolmonoxide worden ook wel uitgedrukt in Parts Per Million (PPM).

Koolmonoxidemelders in 2 soorten

Koolmonoxidemelders kunnen gewoon een standaard functie hebben die inhoudt: Het normaal detecteren van koolmonoxide. Maar je hebt ook koolmonoxide melders die een rookmelder hebben. Zulke melders worden ook wel combimelders genoemd. Om voordelig uit te komen, kunt u een koolmonoxide melder aanschaffen die gelijk een rookmelder heeft. Zo hoeft u geen dubbele uitgave te maken.

Hoe koop ik een koolmonoxide melder?

Om een koolmonoxide vergiftiging te voorkomen is het verstandig als een CO melder in huis wordt geplaatst. Alvorens u een CO melder in huis haalt moet u research doen over het product. Bekijk de specificaties en reviews van het product. Hierdoor kunt u dan zelf opmaken als het product geschikt i of niet. Om 1x24up to date te zijn met gebeurtenissen thuis, moet u een draadloze alarmsysteem kiezen. Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos dus dat gaat automatisch.

Is een koolmonoxidevergiftiging geneesbaar?

Ja, een koolmonoxidevergiftiging is wel geneesbaar als je geen koolmonoxide meer inademt. Bij een gezonde lucht verdwijnen de symptomen binnen een paar dagen. Alleen wanneer er  teveel ingeademd is kunnen er complicaties optreden.

Hoe kun je koolmonoxidevergiftiging voorkomen?

We weten intussen al waarvoor een koolmonoxide melder dient, maar het is heel belangrijk als u weet hoe u een koolmonoxidevergiftiging kunt vorkomen. Hieronder geven u tips om een koolmonoxide vergiftiging te voorkomen.

Tip 1 plaats een koolmonoxide melder in uw huis.

De meeste melders zijn eenvoudig op te hangen. Ze komen met een handleiding, dus als u deze doorneemt kunt u het thuis zelf doen.  Ook de montage gebeurt thuis. Alles staat aangegeven in de handleiding.

 

Tip 2 Onderhoudt alle pijpleidingen in het huis

Een ander manier om een koolmonoxide vergiftiging te voorkomen is het tijdig onderhouden van pijpleidingen die voorkomen in het huis. Denk maar aan pijpleidingen van warmte bronnen, kachels en geisers. Koolmonoxide komt in de ruimte doordat pijpleidingen lekkages hebben. En doordat kolendamp met zuurstof in aanraking komt wordt het een giftige gas.

 

Tip 3 ventileer het huis zo goedmogelijk

Om te voorkomen dat de concentraties in het huis te groot worden kunt u beter het huis voorzien van ventilatie opties. Zorg dat er regelmatig voor dat frisse lucht uw huis binnen komt. Houdt regelmatig de ramen open. Zo voorkomt u ophoping van CO( koolmonoxide).

Conclusie co2 melder

Co-melders dienen om hoge concentraties aan koolmonoxide op te speuren. Koolmonoxide is  een giftige gas die ontstaat als kolendamp met zuurstof in aanraking komt. Wanneer deze stof nu wordt ingeademd kan het voor gezondheidsproblemen zorgen. Te veel koolmonoxide in de hersenen, longen, lever en hart kan leiden tot een koolmonoxide vergiftiging. Het is wel geneesbaar maar voorkomen is beter dan genezen. Om een koolmonoxide vergiftiging te voorkomen worden er koolmonoxide melders door verschillende bedrijven verkocht. Een co2 melder moet de gebruiker op de hoogte stellen dat er teveel koolmonoxide concentraties aanwezig is in het huis. Hierdoor weet men precies welke handelingen er gepleegd moeten worden. Om een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen moet men voor goede ventilaties zorgen in het huis. Natuurlijk mag een co melder niet ontbreken. Zo mist u geen enkele melding en bent u beter ‘’beveiligd’’.  Een ander methode om een koolmonoxide vergiftig te voorkomen is door de pijpleidingen warmte bronnen te onderhouden. Bij slechte onderhoudt krijgen de buizen lekkages en zo komt de kolendamp met zuurstof in aanraking waardoor de giftige gas ontstaat. De koolmonoxide melders zijn er in 2 soorten: De normale koolmonoxide melder en de koolmonoxide melder met een rookmelder( de combimelder). Dus als u opzoek bent naar een rookmelder en een CO melder, dan kunt u de combimelder aanschaffen om voordelig uit te komen.

Voordelen van een goede koolmonoxidemelder plaatsen

Brandpreventie

Een koolmonoxidemelder kan 2 functies hebben, waaronder het detecteren van koolmonoxide en daarnaast functioneren als een rook melder. Zo hoef je geen dubbele rookmelder in huis te hebben omdat de koolmonoxide melder als die functie heeft.

Voorkomt een koolmonoxide vergiftiging

Zoals we al weten is koolmonoxide geurloos. Je weet niet wanneer de stof vrijkomt. Daarom is het nodig als u de koolmonoxide melder in huis hebt. Hierdoor voorkomt u een koolmonoxidevergiftiging.

Multifunctioneel

De meeste koolmonoxide melders kunnen ook functioneren als een rookmelder. Hierdoor hoeft u geen aparte rookmelder aan te schaffen indien de CO melder die optie heeft.

Eenvoudig vast te maken

Koolmonoxide melders vereisen geen experts als je het moet plaatsen in je huis. Het is zo eenvoudig om de melder zelf te plaatsen in het huis. U heeft geen hulp nodig van een ervarene.