Waterfilter

Opzoek naar de beste waterfilter? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste waterfilters. Er zijn verschillende waterfilters te koop ook zijn er water filter systemen en verschillende merken beschikbaar.

Laatste check op januari 2021

    Brita Waterfilter

Filter Logic Waterfilters

BRITA MicroDisc Filterpatronen

Iedereen of te wel elk huishouden heeft dagelijks behoefte aan schoon, gezond en lekker drinkwater. Water krijgen we uit de kraan (leiding water), maar omdat het water uit de kraan niet altijd schoon is, kopen we flessen of soms liters aan water van de winkel. Allemaal hebben ze verschillende merken en smaken. Zoals wij mensen ervan bewust zijn is water onmisbaar in het leven. Maar weten wij wel wat wij drinken? Het water mag helder lijken maar schoon is het niet altijd. Om er zeker van te zijn dat we schoon water naar binnen krijgen, dienen we het eerst te filteren. Het filteren van water geschied middels een waterfilter systeem. Een waterfilter is zo’n apparaat waarmee water gefilterd kan worden. Wil je weten welke waterfilters het beste zijn, bekijk dan de top 5 beste waterfilters van het moment.

Beste Waterfilter 2020 & 2021

NaamVaatwasserbestendigStuksKleurMeer informatie
Brita Maxtra+ 6 stuksNee6Wit
Filter Logic WaterfiltersNee8Wit
BRITA MicroDisc FilterpatronenNee3Wit
Aqua Optima EvolveNee6Wit
Sawyer Waterfilter SP128Nee1Blauw

Brita Waterfilter Maxtra+ 6 stuks

Tot de top 5 beste waterfilters behoort de Brita Maxtra waterfilter. Doordat het water verschillende stoffen kan bevatten, welke wij niet altijd met het blote oog kunnen zien, is het belangrijk dat wij een waterfilter gebruiken. Een waterfilter zorgt voor gezond, schoon en lekker drinkwater. Zo ook de waterfilter van het merk Brita Maxtra.

Over het merk

Brita hecht al jaren waarde aan hun producten. Zo hebben ze waterfiltersystemen op de markt gebracht die ervoor moeten zorgen dat elk persoon over gezond en smakelijk drinkwater moet beschikken. Omdat het meeste water uit de kraan een sterk kalk gehalte bevat, heeft Brita een waterfiltersysteem bedacht om het kalk gehalte voorkomend in het water te reduceren. Het uiteindelijke product is de Brita Waterfilter Maxtra, die uit 6 delen bestaat. Dit product is goed te gebruiken bij koffie apparaten en de kraan. Doordat het kalk gehalte van het water wordt verminderd kunnen jouw apparaten langer meegaan. Ook behouden gerechten en dranken, als thee en koffie hun natuurlijke kleur en smaak. Super handig zijn de waterfilters van Brita dus.

Over het product

Elk mens heeft behoefte aan gezond en schoon water en precies daar komt de Brita Waterfilter Maxtra goed van pas. Deze waterfilter verminderd kalk en andere geur en smaak verstorende stoffen die voorkomen in het water. Het verminderen van kalk en andere stoffen in water gebeurt met de ionenwisselaar (een extra optie aan de Brita Maxtra waterfilter). Verder weet deze waterfilter stoffen die voorkomen in het water,  zoals koper en lood te absorberen. Dankzij de nieuwe formule die toegevoegd is aan de filter kun je nu genieten van 25% verbeterd water.

Specificaties

De Brita Maxtra waterfilter is 6 delig. Dus bij aankoop krijg je een doos met 6 stuks waterfilters. Wel moeten deze filters voorzichtig gebruikt worden, omdat ze breekbaar zijn. Verder is dit product BPA-vrij en heeft het een grote van (zonder verpakking) 24,3 x 11,6 x 11,6 cm. Dit product kun je dus ook meerdere malen gebruiken. Het is geen wegwerp item. Let er wel op dat je deze waterfilter niet in de vaatafwasser plaatst. Dit omdat het daarvoor niet bestemd is.

Ook te koop via:

Filter Logic Waterfilters

Tot de top 5 beste waterfilters behoort de Filter Logic Waterfilters. Waterfilters dienen voor gezond drinkwater en zo is gefilterd water het beste dat er is. Je raakt niet ziek want er zijn geen schadelijke stoffen in het water nadat deze gefilterd is. Ook kan gezuiverd water gebruikt worden voor gerechten en dranken. In dit artikel beschrijven we de vervangende waterfilter, namelijk de Filter Logic, voor de Brita Maxtra.

Over het product

De Filter Logic is de originele vervanger voor de Brita Maxtra. Voor het geval de Brita Maxtra waterfilters stuk zijn, kun je de Filter Logic in de plaats gebruiken. Filter Logic is gecertificeerd en behoort tot één van de top kwaliteiten waterfilters. Het kan gebruikt worden voor het reduceren van chemicaliën zoals chloor, zware metalen en andere stoffen die op de één of andere manier op het aard oppervlak zijn gekomen. Ook zorgt deze waterfilter voor het reduceren van kalk en een verbeterde smaak van het water.

Specificaties

Het merk van de Logic waterfilter is AllSpares en het materiaal waarvan het product is gemaakt is, kunststof. Bij aankoop krijg je een doos met 8 stuks waterfilters. Deze zijn niet bestendig voor een vaatwasser. De waterfilters van AllSpares zijn BPA- vrij, dat wil zeggen dat de waterfilter geen giftige stoffen heeft zoals andere plastic apparaten dat wel hebben. Verder  beschikt deze waterfilter over een TÜV SÜD certificaat, wat als de hoogste kwaliteit beoordeeld is, en de waterfilter heeft een PZH certificaat, die de aangegeven kwaliteit waarmaakt of garandeert. Tevens is Filter Logic ook lid van de Water Quality Association.

BPA

BPA Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in plastic producten en verpakkingsmaterialen voorkomt. Denk maar harde plastic flessen en blikjes. Doordat we gebruik maken van plastic producten komen de BPA stoffen in kleine hoeveelheden in ons voedsel terecht. Wanneer je teveel BPA binnenkrijgt, kan het schadelijk zijn voor de gezondheid en vruchtbaarheid van de mens. Vandaar dat de waterfilters van Brita en AllSpares BPA vrij zijn. Echt een aanrader dus.

Ook te koop via:

BRITA MicroDisc Filterpatronen – 3 stuks

Tot de top 5 beste waterfilters behoort de Brita MicroDisc Filterpatronen. Voor de lekkerste smaak van water wordt het BRITA Filterpatronen MicroDisc waterfiltersysteem gebruikt. Een waterfiltersysteem wordt bijna in elke huishouden gebruikt omdat leidingwater niet helemaal gezuiverd is. Voor beter en gezond water en ook omdat het beter is deze bij de hand te hebben, worden waterfilters in huis gehaald. Zo kan men genieten van gefilterd water in huis.

Product informatie

De Brita Filterpatronen MicroDisc verschilt met andere waterfiltersystemen. Dit waterfiltersysteem heeft een ronde vorm net de vorm van een mini cd. Het gebruik van deze waterfilter is dan ook heel anders. Je gebruikt deze filter bij de vital waterfilterflessen. Deze flessen hebben een dopje aan de bovenkant welke je moet opendraaien. Nadat de waterfles geopend is, vul je het met water en daarna plaats je de microdisc filter aan de mond opening van het fles. Hierna kun je de waterfles met de microdisc filter dichtdraaien en bij het drinken krijg je gefilterd water rechtstreeks in je mond. Doordat het water de microdisc voorbijgaat wordt het gelijk gefilterd. Zo heb je geen last van smaakverstoorders en kan je dus overal beschikken over gefilterd water.

Specificaties

De Brita Filterpatronen MicroDisc is 3 delig en BPA vrij. Het maximale aantal liters dat deze waterfilter kan filteren is 150 liter. De levensduur van dit waterfiltersysteem is ongeveer 4 weken en het materiaal waarvan de Brita MicroDisc gemaakt is, bestaat uit geperste natuurlijke koolstof uit kokosnootschalen.

Ook te koop via:

Aqua Optima Evolve vervangingsfilter

In de selectie van top 5 beste waterfilters komt de Aqua Optima waterfilter ook voor. Deze waterfilter is uitwisselbaar met de Brita Maxtra waterfilters. Het is dus geen vervangend apparaat. Voor kalkvrij water kan deze waterfilter gebruikt worden.

Over het product

Het Aqua Optima waterfiltersysteem bestaat uit verschillende lagen. Alle lagen van het waterfilteringssysteem moeten ervoor zorgen dat verontreinigingen zoals chloor uit het water verwijdert worden. Zo heeft het Aqua Optima filter een uniek gepatenteerd vijf stappen filtratie systeem die ervoor zorgt dat 80% van het chloor in kraanwater wordt verwijdert. Veel waterbedrijven voegen chloor toe aan het water omdat het zo goed te houden is tijdens het transporteren via de waterleidingen naar jouw huis.

Specificaties

Het Aqua Optima waterfiltersysteem kan voor 60 dagen gebruikt worden. Ook maakt dit product gebruik van een 5 stappen-filtratie technologie. Hierdoor worden alle schadelijke stoffen verwijdert. Verder heeft dit product ook nog een 6 double life waterfilter en is het eendelig. Dus bij aankoop krijg je maar 1 stuk mee. De afmeting van het product zonder verpakking is 19 x 10 x 22 cm. Het belangrijkste bij dit product is dat het niet breekbaar is. Wat we ook niet moeten vergeten is dat dit product BPA vrij is.

 

Ook te koop via:

Sawyer Waterfilter SP128

Ook de Sawyer Waterfilter SP128 behoort tot de top 5 beste waterfilters. Als er behoefte is aan water dan halen we deze van de kraan. Maar omdat leidingwater niet altijd een lekkere smaak heeft wordt er eerder een flesje water uit de winkel gekocht. Met de Sawyer waterfilter hoef je niets meer uit te geven aan water. Je kunt op elk moment beschikken over lekker smakend en gefilterd water.

Over het product

De Sawyer waterfilter komt compleet met een waterzakje of waterfles. Dit waterzakje kun je vullen met leidingwater en daarna kun je de Sawyer waterfilter eraan koppelen. Dit gebeurt aan de bovenkant van het waterzakje. Er zit ook een mondstuk bij het waterzakje. Wanneer het water via de waterfilter naar buiten komt is het al gefilterd. Ook wanneer het water uit het waterzakje wordt uitgeknijpen, krijg je gefilterd water naar buiten. Ook bij rechtstreekse inname drink je gezond water. Dit omdat het water gelijk gefilterd wordt wanneer deze de mond opening voorbij gaat, richting het filter. De Sawyerr waterfilter heeft een ingebouwde push-pull cap voor de aan/uit-functie. Het bijgeleverde rietje wordt gebruikt om gelijk het water uit de uit de bron te drinken. Het voordeel van waterzakjes is dat je ze kunt opvouwen en daarna kun je ze meenemen in jouw tas. Ze nemen niet veel ruimte in beslag.

Specificaties

Het materiaal van de Sawyer waterfilter is kunstmateriaal. Bij aankoop van dit product krijg je: één waterzakje met een inhoudt van 0.5 liters of meer, één waterfilter en een rietje. Deze waterfilter is niet PBA vrij. Een voordeel is wel dat dit waterfilter systeem niet breekbaar is. En het heeft een afmeting van 3 x 14 x 14 cm.

 

Ook te koop via:

Meer informatie Waterfilter systeem

Wat is een waterfilter?

Zoals het al voor zichzel spreekt: een waterfilter systeem is een apparaat dat wordt gebruikt om water uit de kraan te zuiveren. Meestal gaat het om leidingwater. Wanneer er een waterfilter geplaatst is voor een kraan, houdt deze de minuscule deeltjes tegen die in het water aanwezig zijn. Minuscule deeltjes zijn stof, zand, vuil, stukjes metaal of kleine losse verfdeeltjes die zijn losgeraakt uit de pijpleidingen. Maar, naast de minuscule stofdeeltjes filtert het waterfilter ook nog geur- en smaakstoffen die voorkomen in het water. Smaak- en geurstoffen beïnvloeden het water. Denk maar aan chloor en kalk. Met de komst van een waterfilter systeem zullen alle stofdeeltjes en smaken gezuiverd worden. Hierdoor kun je gerust gebruikmaken van het water zonder dat je nog enige smaak van minuscule deeltjes krijgt te proeven. Er zijn verschillende soorten waterfilters op de markt. Elk van hen hebben hun eigen eigenschappen en kenmerken. De meest gebruikte waterfilters zijn sedimentfilters, de actiefkoolfilters en de omgekeerde osmose. Hieronder geven we een korte beschrijving van de bovengenoemde waterfilters.

Sedimentfilter

Een sediment water filter systeem oftewel een bezinkingsfilter laat het water door enkele of zelfs meerdere sediment lagen lopen. Met deze filter wordt het waterfiltering systeem die voorkomt in de gesteentes van de natuur nagebootst. Een sedimentfilter haalt grove onzuiverheden uit het water. De kleine microscopisch deeltjes dus niet.

Actiefkoolfilter

Koolstof kan ook voorkomen in water. Doordat andere stoffen zich aan de koolstof kunnen binden is er een speciaal waterfilter ontwikkeld die deze stoffen kunnen verwijderen. Een actiefkoolfilter wordt in zulke gevallen gebruikt. Deze waterfilter gebruikt een specifiek behandelde stof die enorme hoeveelheden stoffen uit leidingwater verwijderen.

Omgekeerde osmose filter

De omgekeerde osmose heeft twee filters. Namelijk één voor en drinkfilter. De voorfilter haalt zand- en metaalresten uit het water en daarna haalt de drinkfilter kleine onzuiverheden zoals bacteriën uit het water. Alle mineralen worden uit het water verwijdert.

Het belang van een waterfilter

Het water dat uit de kraan komt is lang niet schoon genoeg. Als je kraanwater drinkt krijg je een heleboel resten van geneesmiddelen en verontreinigers binnen omdat deze stoffen in het oppervlakte water terecht komen. Wanneer deze stoffen eenmaal in het water zijn terecht gekomen, worden ze niet meer goed gefilterd door de filtersystemen van de waterdienst. Vandaar dat een goede waterfilter van belang is.

Hoe kies je een goede waterfilter

Het is altijd belangrijk als je nadenkt wat voor type waterfiltersysteem je nodig hebt. Daarbij ga je natuurlijk ook letten op de functies die elke filter heeft. Hoe jij gaat filteren bepaal je zelf. Over het algemeen bestaan er twee systemen van waterfilters. Er kan gekozen worden uit de waterzuivering installaties voor het hele huis waarbij alle kranen een waterfilter krijgen, of er kan gekozen worden uit opzet systemen waarbij individuele kranen worden gefilterd. De keuze licht helemaal aan jou. Elke vorm van waterzuivering is veilig.

 

 

Wat kost een waterfilter?

De prijs van een waterfilter hangt van verschillende factoren af. Elke handelaar kan andere prijzen hanteren voor zijn of haar producten.

Voordelen waterfilter kopen

Een waterfilter kopen brengt een aantal voordelen met zich mee voor onder andere de gezondheid en de portemonnee. We hebben hier alle voordelen van een waterfilter kopen op een rijtje gezet.

Zorgt voor schoon en gezond water

Wanneer je een waterfilter plaatst voor bijvoorbeeld de kraan, dan ben je verzekerd van lekker en schoon drinkwater. Met de komst van de waterfilter kun je elke dag en op elk moment beschikken over gezond en schoon drinkwater.

Geen uitgave meer aan water

Met de komst van de waterfilter kan het water uit de kraan gewoon gedronken worden zonder enige vrees. De waterfilter zorgt ervoor dat het water gezuiverd wordt, waardoor alle bacteriën dood gaan en de grove stofdeeltjes verwijderd worden.

Minder ziektes

Schoon water vooral schoon drinkwater is super gezond voor het lichaam. Hierdoor is de kans op een besmetting van ziektes zeer klein en kan men langer een gezonde leefstijl erop nahouden.

Zorgt voor een gezonde bevolking

Hoe meer mensen gebruikmaken van gezond en schoon drinkwater hoe meer er een gezonde bevolking of leefgemeenschap zal gaan ontstaan en hoe beter een land tot ontwikkeling kan komen.

Verschillende soorten waterfilters

Er zijn verschillende soorten waterfilter systemen bijvoorbeeld beste waterfilter voor thuis, beste waterfilterkan, beste waterfilter fles, beste waterfilter kraan, beste waterfiltersysteem. Ook zijn er verschillende merken te verkrijgen zoals, brita waterfilter, sawyer waterfilter, berkey waterfilter, jura waterfilter, delonghi waterfilter, jura claris smart waterfilter, aquaclean waterfilter, philips waterfilter of sage waterfilter.

Conclusie water filter systeem

Elk huishouden heeft behoefte aan schoon water. Maar niet altijd komt er schoon water uit de kraan. Meestal zitten er allerlei stoffen in, denk maar aan chloor, stukjes metaal en losgeraakte deeltjes van de pijpleidingen die wij niet altijd met het blote oog zien. Water uit de kraan wordt door een ieder gebruikt, omdat ervan uitgegaan wordt dat het water uit de kraan het gezondste is. Dat is helaas niet altijd het geval. Niet wanneer water een heldere kleur heeft betekent het dat deze ook schoon is. Meestal is het water afkomstig van de kraan niet goed genoeg gefilterd. Het kan nog kleine stofdeeltjes en resten bevatten. Omdat die stofdeeltjes niet altijd opvallen krijgen we deze gewoon naar binnen met het gevolg dat er gezondheidsklachten kunnen optreden. Om dat te voorkomen moet er dagelijks schoonwater gebruikt worden. De beste manier om schoon water in huis te hebben is door waterfilters te plaatsen voor de waterkranen in het huis. De waterfilters zorgen ervoor dat het water gezuiverd wordt (dus vrijgemaakt wordt van afvalstoffen). Er bestaan twee verschillendesystemen waterfilters. Zo heb je de waterzuiveringsinstallatie en het enkelvoudige waterfilter systeem. De waterzuiveringsinstallatie wordt voor het hele huis geïnstalleerd. Zo heb je overal schoon drinkwater. De enkelvoudige waterfilter wordt bij één van de kranen naar jouw keus geplaatst. Een goede waterfilter kies je door na te gaan welke mogelijkheden het best bij jou past. Ook is het belangrijk dat je let op de specificaties van het waterfilter welke je op het oog hebt.