Dashcam

Opzoek naar de beste dashcam of een dashcam voor, voor en achter, een dashcam voor de motor, een goede dashcam, koop dan één van de onderstaande dashcams. Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied, zodat je gelijk weet welke dashcam geschikt is voor jou om te kopen. In deze blog vertellen we je meer over de beste dashcams om te kopen. Ook kun je kiezen voor een dashcam voor je camper en tegelijkertijd een dashcam met geheugen of gps. Hieronder kun je de verschillende dashcams vergelijken.

Laatste check op januari 2021

Reden voor het kopen van een dashcam

Je kunt zomaar een ongeluk krijgen of je nu in de auto rijd of bijvoorbeeld een camper Om dit alles waar te kunnen nemen om zo later aan de politie of de verzekering door te geven wat er is gebeurd is het erg verstandig om een dashcam te kopen. Gelukkig zijn er nu dashcams te koop voor een voordelige prijs en nemen deze digitale wegassistenten alles op wat zich voor aan de auto afspeelt. De dashcam filmpt over een wijde hoek zodat ook de weerszijden worden meegenomen. Zo wordt de hele gebeurtenis gefilmd en sta je met het bewijsmateriaal stevig in je schoenen. Het hoofddoel voor de aanschaf van een dashcam is namelijk om vast te kunnen leggen wat er allemaal is gebeurt en dat komt zeker van pas wanneer de tegenpartij gewoon doorrijdt of onschuld blijft bekennen. Daar kan een heldere opname van een dashcam wel tegenop en is het geld voor de aanschaf van de dashcam dus dubbel en dwars terugverdient. Onderstaand is een verzameling van de beste dashcams te vinden om te kopen.

Beste Dashcam Test 2021

NaamVideokwaliteit Kijkhoek horizontaal FotofunctieMeer informatie
AZDome GS63H4K150ºJa
Nextbase 312GWFull HD140º Ja
DashCam G30 2.4"Full HD120º Ja
Achteruitrijcamera Draadloos---

AZDome GS63H 4K Wifi GPS dashcam

Een dashcam zou veelzijdig moeten zijn en de verschillende functies dienen ervoor te zorgen dat er niet alleen gefilmd wordt door de dashcam tijdens het rijden, maar de dashcam registreert ook waar alle beelden geschoten zijn doordat de dashcam gps bevat. Dat komt zeker van pas en men heeft bij het ontwerpen van de AZDome GS63H 4K Wifi GPS dashcam daar zeker ook aan gedacht. De ingebouwde GPS bij de dashcam, geeft ook de snelheid aan en deze dashcam wordt ook gelevert met een parkeerstand. Dat is erg handig omdat bij het waarnemen van bewegingen, de AZDome GS63H 4K dashcam automatisch alles begint op te nemen. Handig, vooral wanneer er sprake zal zijn van schade in gevallen van vandalisme of iemand die de auto aanrijdt wanneer je er niet bij bent.

Het geheugen van de dashcam is ruim voldoende om alle beelden op te slaan en dient er een aparte voeding geplaatst te worden wanneer er gebruik gemaakt zal worden van de parkeerstand op de dashcam. De installatie van de dashcam kan eenvoudig zelf plaatsvinden en de kwaliteit van de beelden zullen altijd optimaal zijn dankzij de Novatek 9660 chip die is ingebouwd in de dashcam. De dashcam komt met een eigen 2.4 inch scherm waarop alle beelden te bekijken zijn en ook de verschillende functies. Ook de Wifi functie op de dashcam komt van te pas en maakt het mogelijk alle beelden te bekijken op jouw smartphone. Om de beelden over te zetten van je dashcam kan ook de Wifi gebruikt worden en hoeft de SD-card dus niet verwijderd te worden. De SD kaart in de dashcam mag tot 128GB groot zijn en is dus ruim voldoende geheugen om urenlang beelden op de dashcam op te slaan.

Dashcam ook te koop via:

Nextbase 312GW Dashcam met GPS

Met bewijsmateriaal op komen dagen in het geval van een aanrijding kan erg moeilijk zijn wanneer de tegenpartij is doorgereden of wanneer die voet bij stuk blijft houden verkeerd te zijn. Wie de Nextbase 312GW –Dashcam – Zwart  echter aan boord heeft, hoeft zich over het bovenstaande geen zorgen te maken. Met een 6G glazen lens die over een breedte van 140 graden alle beelden opneemt, is de voorzijde, ook aan weerszijden van de weg, altijd zichtbaar. Relevant bij elk incident, is de locatie waar die heeft plaatsgevonden en heeft de Nextbase 312GW – Dashcam daarom ook ingebouwde GPS.

De G-sensor op de dashcam detecteert elke mogelijke aanrijding en zorgt ervoor dat die beelden niet automatisch worden gewist. Voor het bekijken van alle beelden is er een groot LCD scherm aanwezig op de dashcam welke bijna de gehele achterzijde in beslag neemt. Daar kunnen ook de instellingen van de Wifi worden geregeld zodat alle beelden ook eenvoudig op de smartphone te bekijken zijn. Ook het overbrengen van de beelden van de dashcam gaat hiermee een stuk eenvoudiger. Voor het bevestigen schuif je deze dashcam met wifi op de speciale houder achter de spiegel en maakt het snel verwijderen ook mogelijk. Wel handig wanneer je geen aanleiding wilt geven aan de inbrekers, dus berg je de dashcam met gps veilig op.  Kijk ook altijd of de stroomtoevoer van de 12V stekkeraansluiting automatisch wordt uitgeschakeld wanneer je de auto uitzet bij het gebruik van de dashcam. Dit is dus een ideale dashcam om te kopen als je op zoek bent naar een veilige, met wifi en gps geïntegreerde functies voor op de weg.

Dashcam ook te koop via:

DashCam G30 2.4″ Full HD met Night Vision en G-sensor

Een dashcam is tegenwoordig helemaal geen luxe meer en is het altijd handig om een extra digitale getuige met je mee te nemen. Met de DashCam G30 2.4″ Full HD met Night Vision en G-sensor heb je al voor een voordelige prijs een dashcam om niet alleen alle bewegingen te registreren tijdens het rijden, maar ook wanneer de auto geparkeerd is. dan springt deze dashcam gelijk ijn actie wanneer het bewegingen in de nabijheid waarneemt. Opname van alle beelden vindt plaats over een hoek van 120 graden en alle beelden worden opgeslagen op de dashcam met wel 32GB geheugen. Voor een goed zicht in het donker zijn er in de dashcam zes ingebouwde infrarood LED-lampen. Opname van de beelden start automatisch wanneer de auto wordt aangezet en worden de oude beelden gewist wanneer het geheugen van de dashcam vol is. Eenmaal met behulp van de zuignapjes vastgemaakt op de ruit, heb je geen omkijken meer naar de dashcam.  De voeding voor de dashcam dient gehaalt te worden van de 12V sigarettenaansteker en kunnen de beelden allemaal ook overgezet worden met behulp van een USB-kabel.  Alle beelden en instellingen kunnen op het scherm aan de achterzijde van de dashcam bekeken worden.

Dashcam ook te koop via:

Dashcam met Achteruitrijcamera Draadloos – Parkeerhulp – Inbouw camera set – Achteruitkijkspiegel monitor – Draadloze Achteruitrijcamera – Auto / Caravan / Camper / Landbouw

Een andere manier om zicht aan de achterzijde te hebben, is door er een camera oftwel een dashcam te plaatsen. Zelfs de meest ervaren bestuurders zullen deze hulp zeker weten te waarderen en kan de installatie verrassend eenvoudig zelf ter hand worden genomen. Het gaat hier natuurlijk om de Achteruitrijcamera Draadloos – Parkeerhulp – Inbouw camera set  en is deze niet alleen geschikt voor personenauto’s, maar elk ander voertuig waar wat extra zicht aan de achterzijde altijd welkom is. Het geheim van deze dashcam/camera ligt in de draadloze installatie. De stevige dashcam/camera die ook over nachtzicht beschikt, kan op dezelfde plek bevestigd worden waar de lamp voor de kentekenverlichting zit en wordt de voeding ook gelijk vanuit dat punt genomen.

In het interieur wordt het scherm van de dashcam gewoon over de achteruitkijkspiegel gezet en wordt er met behulp van groene, gele en rode lijnen aangegeven wat de afstand tot obstakels aan de achterzijde is.

Eenvoudiger kan het dus niet en is het bereik van de draadloze camera ruim voldoende om ook installatie van de dashcam op campers of landbouwtrekkers aantrekkelijk te maken.  De dashcam/camera is robuust uitevoerd en bestand tegen alle weersomstandigheden.

Dashcam ook te koop via:

Conclusie Beste Dashcam kopen

Een dashcam is een ware vriend in elke auto en alle bewegingen worden opgeslagen in de desbetreffende dashcam. Het maakt daarbij niet veel uit onder welke omstandigheden dat zal plaatsvinden omdat de kwaliteit zelfs in het donker goed is. De DashCam G30 2.4″ Full HD met Night Vision en G-sensor heeft special infrarode LED-lampen en zorgen ervoor dat zelfs de kentekenplaten duidelijk te herkennen zijn in het donker. De scherpste beelden levert de Nextbase 312GW – Dashcam – Zwart dankzij de speciale lens en deze dashcam komt ook met een Wifi optie om alle beelden te bekijken op je smartphone. De grootste opslagcapaciteit heeft de AZDome GS63H 4K Wifi GPS dashcam en deze beschikt ook over een Wifi optie. Met de ingebouwde GPS van de dashcam auto wordt de locatie van alle geschoten beelden gelijk vastgelegd. Apart in deze groep is de Achteruitrijcamera Draadloos – Parkeerhulp – Inbouw camera set – Achteruitkijkspiegel monitor – Draadloze Achteruitrijcamera – Auto / Caravan / Camper / Landbouw omdat het hier juist gaat om een dashcam/camera die aan de achterzijde geplaatst moet worden en assistentie verleent bij het achteruit parkeren of rijden.

Dashcam auto installeren

Naast de eenvoudige installatie van alle dashcamera’s, is het ook belangrijk om te weten dat je daarna niet steeds de instellingen hoeft te veranderen, het apparaatje aan en uit moet schakelen of het geheugen steeds zal moeten wissen.  Eenmaal geplaatst, beschikken de meeste dashcams over een automatische belichtingsfunctie die het maken van opnames bij slecht weer of in het donker automatisch regelt. 

 

Het geheugen van de dashcam is altijd ruim en de elektronica zorgt er voor dat alle oude beelden automatisch worden gewist wanneer het geheugen vol is daardoor worden de opnames van de dashcam dus nooit onderbroken. Om er voor te zorgen dat bijzonderheden niet ook gewist worden, komen de dashcams met speciale sensoren die elk mogelijk incident (bijvoorbeeld ongevallen waarbij er sterk wordt afgeremd) detecteert en de beelden apart worden opgeslagen.

Een ingebouwde dashcam kent vele eigenschappen

Alleen maar met het opnemen van beelden tijdens het rijden, kom je er tegenwoordig als fabrikant niet van af en moet zo een dashcam ook over een GPS-functie beschikken. Dit is zeker geen luxe omdat de dashcam hier exact aangeeft waar alle beelden geschoten zijn. Bij overleg met de verzekering of de politie komt deze informatie altijd wel van pas. Een parkeerfunctie op de dashcam hoort er ook bij deze zorgt ervoor dat elke verdachte beweging rond de geparkeerde auto ook automatisch wordt opgenomen. Voor de installatie hoef je ook geen expert erbij te halen met de bijgeleverde instructies van de dashcam kun je het zelf installeren. De voeding van de dashcam wordt geleverd door de 12V sigarettenaanstekerplug. Opslag van alle data vindt plaats op memorykaarten en de meeste dashcams beschikken ook over de mogelijkheid om de beelden via Wifi op de smartphone te bekijken.

Bekende dashcam merken

Eén van de bekende dashcam merken zijn kenwood, xiaomi, anwb, anytek, garmin, mio, azdome, action. Je kunt de verschillende dashcams vergelijken op onze website. Zo zijn er verschillende goede dashcams te koop, voor de camper, voor en achter dashcams en bijvoorbeeld een dashcam voor de motor. Zo zijn de dashcams draadloos, heb je dashcams voor de motor, goede dashcams, dashcam met parkeermodus, dashcam met accu, dual dashcam. Dashcam reviews kun je ook vinden op onze website, verder zijn de dashcams onder andere verkrijgbaar bij de anwb, action, coolblue en aldi. Bovendien zijn er soms aanbiedingen zoals dashcam black friday. Budget dashcams zijn verkrijgbaar bij verschillende providers. Je hebt bijvoorbeeld een dashcam 64GB, beste dashcam van het jaar, dashcam caliber dvr110, dashcam actioncam, budget dashcam, dashcam usb, dashcam met wifi en gps, dashcam met flitspalen en nog veel meer soorten dashcams.