Dashcam

Opzoek naar de beste dashcam? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste dashcams.

Laatste check op januari 2021

Een ongeluk in het verkeer heeft zich zo voorgedaan en sta je er vaak wel gewoon een paar seconden stil van. Dit is echter de belangrijkste periode om alles waar te nemen om later door te kunnen vertellen aan de politie of de verzekering. Gelukkig zijn er nu dashcams te koop voor een voordelige prijs en nemen deze digitale wegassistenten alles op wat zich voor aan de auto afspeelt. Dat gebeurt over een wijde hoek zodat ook de weerszijden worden meegenomen. Zo wordt de hele gebeurtenis gefilmd en sta je met het bewijsmateriaal stevig in je schoenen. Het hoofddoel voor de aanschaf van een dashcam is namelijk om vast te kunnen leggen wat er allemaal is gebeurt en komt dat zeker van te pas wanneer de tegenpartij gewoon doorrijdt of onschuld blijft bekennen. Daar kan een heldere opname wel tegenop en is het geld voor de aanschaf van de dashcam dus dubbel en dwars terugverdient. Onderstaand is een verzameling van de beste dashcams te vinden.

Beste Dashcam Test 2021

NaamVideokwaliteit Kijkhoek horizontaal FotofunctieMeer informatie
AZDome GS63H4K150ºJa
Nextbase 312GWFull HD140º Ja
DashCam G30 2.4"Full HD120º Ja
Achteruitrijcamera Draadloos---

AZDome GS63H 4K Wifi GPS dashcam

Een dashcam moet wel veelzijdig zijn en dienen de verschillende functies ervoor te zorgen dat er niet alleen gefilmd wordt tijdens het rijden, maar ook geregistreerd wordt waar alle beelden geschoten zijn. dat komt zeker van te pas en heeft men bij het ontwerpen van de AZDome GS63H 4K Wifi GPS dashcam daar zeker ook aan gedacht. De ingebouwde GPS, geeft ook de snelheid aan en wordt deze dashcam ook gelevert met een parkeerstand. Dat is wel handig omdat bij het waarnemen van bewegingen, de AZDome GS63H 4K automatisch begint alles op te nemen. Handig, vooral wanneer er sprake zal zijn van schade in gevallen van vandalisme of iemand die de auto aanrijdt wanneer je er niet bij bent.

Het geheugen is ruim voldoende om alle beelden op te slaan en dient er een aparte voeding geplaatst te worden wanneer er gebruik gemaakt zal worden van de parkeerstand. De installatie kan eenvoudig zelf plaatsvinden en is de kwaliteit van de beelden altijd optimaal dankzij de Novatek 9660 chip. De dashcam komt met een eigen 2.4 inch waarop alle beelden te bekijken zijn en ook de verschillende functies. Ook de Wifi functie komt van te pas en maakt het mogelijk alle beelden te bekijken op jouw smartphone. Om de beelden over te zetten kan ook de Wifi gebruikt worden en hoeft de SD-card dus niet verwijderd te worden. die mag trouwens tot 128GB groot zijn en is dus ruim voldoende om urenlang beelden er op te slaan.

Ook te koop via:

Nextbase 312GW Dashcam met GPS

Met bewijsmateriaal op komen dagen in het geval van een aanrijding kan knap moeilijk zijn wanneer de tegenpartij is doorgereden of wanneer die voet bij stuk blijft houden verkeerd te zijn.  wie de Nextbase 312GW – Dashcam – Zwart  echter aan boord heeft, hoeft zich over het bovenstaande geen zorgen te maken. Met een 6G glazen lens die over een breedte van 140 graden alle beelden opneemt, is de voorzijde, ook aan weerszijden van de weg, altijd zichtbaar. Relevant bij elk incident, is de locatie waar die heeft plaatsgevonden en heeft de Nextbase 312GW – Dashcam daarom ook ingebouwde GPS.

De G-sensor detecteert elke mogelijke aanrijding en zorgt ervoor dat die beelden niet automatisch worden gewist. Voor het bekijken van alle beelden is er een groot LCD scherm aanwezig welke bijna de gehele achterzijde in beslag neemt. Daar kunnen ook de instellingen van de Wifi worden geregeld zodat alle beelden ook eenvoudig op de smartphone te bekijken zijn. ook het overbrengen van de beelden gaat hiermee een stuk eenvoudiger. Voor het bevestigen schuif je deze dashcam met wifi op de speciale houder achter de spiegel en maakt het snel verwijderen ook mogelijk. Wel handig wanneer je geen aanleiding geven wilt aan de dievengilde om in te breken en berg je de dashcam met gps veilig weg.  Kijk ook altijd of de stroomtoevoer van de 12V stekkeraansluiting automatisch wordt uitgeschakeld wanneer je de auto uitzet.

al.

Ook te koop via:

DashCam G30 2.4″ Full HD met Night Vision en G-sensor

Een dashcam is tegenwoordig helemaal geen luxe meer en is het altijd handig om een extra digitale getuige met je mee te nemen. Met de DashCam G30 2.4″ Full HD met Night Vision en G-sensor heb je al voor een voordelige prijs zo een dashcam om niet alleen alle bewegingen te registreren tijdens het rijden, maar ook wanneer de auto geparkeerd is. dan springt deze dashcam gelijk ijn actie wanneer het bewegingen in de nabijheid waarneemt. Opname van alle beelden vindt plaats over een hoek van 120 graden en worden alle beelden opgeslagen op het 32GB geheugen.  Voor een goed zicht in het donker zijn er 6 ingebouwde infrarood LED-lampen. Opname van de beelden start automatisch wanneer de auto wordt aangezet en worden de oude beelden gewist wanneer het geheugen al vol is.  eenmaal met behulp van de zuignapjes vastgemaakt op de ruit, heb je dus geen omkijken meer naar.  De voeding dient gehaalt te worden van de 12V sigarettenaansteker en kunnen de beelden allemaal ook overgezet worden met behulp van een USB-kabel.  Alle beelden en instellingen kunnen op het scherm aan de achterzijde bekeken worden.

Ook te koop via:

Achteruitrijcamera Draadloos – Parkeerhulp – Inbouw camera set – Achteruitkijkspiegel monitor – Draadloze Achteruitrijcamera – Auto / Caravan / Camper / Landbouw

Weer een aparte manier om zicht aan de achterzijde te hebben, is door er een camera te plaatsen. Zelfs de meest ervaren bestuurders zullen deze hulp zeker weten te waarderen en kan de installatie verrassend eenvoudig zelf ter hand worden genomen. Het gaat hier natuurlijk om de Achteruitrijcamera Draadloos – Parkeerhulp – Inbouw camera set  en is deze niet alleen geschikt voor personenauto’s, maar elk ander voertuig waar wat extra zicht aan de achterzijde altijd welkom is.  het geheim van deze camera ligt in de draadloze installatie. De stevige camera die ook over nachtzicht beschikt, kan op dezelfde plek bevestigd worden waar de lamp voor de kentekenverlichting zit en wordt de voeding ook gelijk vanuit dat punt genomen.

In het interieur wordt het scherm gewoon over de achteruitkijkspiegel gezet en is wordt er met behulp van groene, gele en rode lijnen aangegeven wat de afstand tot obstakels aan de achterzijde is.

Eenvoudiger kan het dus niet en is het bereik van de draadloze camera ruim voldoende om ook installatie op campers of landbouwtrekkers aantrekkelijk te maken.  De camera is robuust uitevoerd en bestand tegen alle weersomstandigheden.

Ook te koop via:

Conclusie Dashcam kopen

Een dashcam is dus een ware vriend in elke auto en worden alle bewegingen dus opgeslagen. Het maakt daarbij niet veel uit onder welke omstandigheden dat zal plaatsvinden omdat de kwaliteit zelfs in het donker goed te noemen is. De DashCam G30 2.4″ Full HD met Night Vision en G-sensor heeft special infrarode LED-lampen en zorgen die ervoor dat zelfs de kentekenplaten duidelijk te herkennen zijn in het donker.  De scherpste beelden levert de Nextbase 312GW – Dashcam – Zwart dankzij de speciale lens en komt ook deze dashcam met een Wifi optie om alle beelden te bekijken op de smartphone. De grootste opslagcapaciteit heeft de AZDome GS63H 4K Wifi GPS dashcam en beschikt deze ook over een Wifi optie. Met de ingebouwde GPS van de dashcam auto wordt de locatie van alle geschoten beelden gelijk vastgelegd. Apart in deze groep is de Achteruitrijcamera Draadloos – Parkeerhulp – Inbouw camera set – Achteruitkijkspiegel monitor – Draadloze Achteruitrijcamera – Auto / Caravan / Camper / Landbouw omdat het hier juist gaat om een camera die aan de achterzijde geplaatst moet worden en assistentie verleent bij het achteruit parkeren of rijden.

Dashcam auto installeren

Naast de eenvoudige installatie van alle dashcamera’s, is het ook belangrijk om te weten dat je daarna niet steeds de instellingen moet veranderen, het apparaatje aan en uit moet schakelen of het geheugen steeds zal moeten wissen.  Eenmaal geplaatst, beschikken de meeste dashcams over een automatische belichtingsfunctie die het maken van opnames bij slecht weer of in het donker automatisch regelt. 

 

Het geheugen is altijd ruim en zorgt de de elektronica er wel voor dat alle oude beelden automatisch worden gewist wanneer het geheugen vol is en worden de opnames dus nooit onderbroken. Om er voor te zorgen dat bijzonderheden niet ook gewist worden, komen de dashcams met speciale sensoren die elk mogelijk incident (bijvoorbeeld ingevallen waarbij er sterk wordt afgeremd) detecteert en de beelden apart worden opgeslagen.

Een ingebouwde dashcam kent vele eigenschappen

Alleen maar met het opnemen van beelden tijdens het rijden, kom je er tegenwoordig als fabrikant niet van af en moet zo een dashcam ook over een GPS-functie beschikken. Dit is zeker geen luxe omdat hiermee exact aangegeven kan worden waar alle beelden geschoten zijn. Bij overleg met de verzekering of de politie komt deze informatie altijd wel van te pas. Een parkeerfunctie hoort er ook bij en zorgt deze er voor dat elke verdachte beweging rond de geparkeerde auto ook automatisch wordt opgenomen. Voor de installatie hoef je ook geen expert erbij te halen en zijn de instructies in de verpakking al voldoende. De voeding wordt geleverd door de 12V sigarettenaanstekerplug. Opslag van alle data vindt plaats op memorykaarten en beschikken de meeste dashcams ook over de mogelijkheid om de beelden via Wifi op de smartphone te bekijken.