Autostoel

Opzoek naar de beste autostoel? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste autostoelen.

Laatste check op januari 2021

Veiligheid van onze dierbaren staat helemaal voorop, ook wanneer het bij deelname aan het verkeer gaat. Er zijn verschillende manieren om maatregelen te treffen en is voor kinderen een autostoel dan ook verplicht. De zitpositie en de steun die zo een standaard autostoel geeft, is niet voldoende voor jonge kinderen, vooral niet wanneer de auto betrokken zal raken bij een ongeluk. De krachten die daarbij vrijkomen, zorgen dat alle inzittenden van hun plaats worden gesmeten wanneer ze geen gebruik hebben gemaakt van gordels. Kinderen die niet geplaatst zijn in een speciale autostoel, zullen een grote kans hebben om ernstig letsel op te lopen. Bij het aanschaffen van een kinderstoel, is het wel van belang om te kijken naar de kwaliteit en na te gaan tot welke leeftijd de stoel nog gebruikt mag worden. het is nu eenmaal de bedoeling dat zo een autostoel lang gebruikt zal worden en is de beste autostoel hieronder te vinden.

Beste Autostoeltje 2021

NaamKijkrichting kindMin-Max aanbevolen leeftijdMin-Max aanbevolen gewicht kind Meer informatie
Safety 1st Road SafeVoorwaarts3 jaar - 12 jaar15kg - 36kg
Titaniumbaby VidarVoorwaarts3 jaar - 12 jaar15kg - 36kg
Maxi Cosi Rodi XP2Voorwaarts3 jaar - 12 jaar15kg - 36kg
Bebies FirstAchterwaarts | Voorwaarts 0 maanden - 4 jaar0kg - 18kg
Maxi Cosi CabrioFixAchterwaarts 0 maanden - 1 jaar0kg - 13kg

Safety First Autostoel 3 Jaar Road Safe

Een autostoel die, eenmaal gekocht, voor een aantal jaren wel mee kan, is de Safety 1st Autostoel Road Safe – Autostoel – Full Black. Geschikt voor een leeftijd van 3.5 tot 12 met een maximaal gewicht van 36kg,  zit deze stoel robuust in elkaar en zal het zonder problemen het gebruik door alle jaren heen goed doorstaan. De zwarte bekleding zorgt ervoor dat het in  elk autointerieur past en kan de bekleding natuurlijk verwijderd worden om schoon te wassen. Met de hygiene zit het dus wel helemaal in orde en is het ook geen ramp wanneer het kind op de stoel heeft gemorst.

Het doel van een autostoel blijft echter het bieden van bescherming in het geval van een ongeval en voldoet de Safety 1st Road Safe dan ook aan de laatste Europese veiligheidseisen.  Dat is wel belangrijk omdat de stoel een flink aantal jaren zal worden gebruikt en het daarbij een geruststellende gedachte is wanneer je weet dat het nog altijd voldoet aan de veiligheidseisen. Ook zij die over een kleine auto beschikken, hoeven zich geen zorgen te maken over de ruimte die het zal innemen omdat bij het ontwerp ook daaraan gedacht is.

Ook te koop via:

Titaniumbaby Autostoel Vidar Groep 2/3

Het bevestigen van een autostoel dient eenvoudig te geschieden en moet het gewicht ook zodanig zijn dat eenmaal uit de auto, het verplaatsen ook geen problemen mag opleveren.  met 2.8kg is de Titaniumbaby Vidar Autostoeltje Groep 2/3 – Zwart licht genoeg om door iedereen, zelf het kind, verplaatst te kunnen worden. bevestigen vindt gewoon plaats met behulp van de autogordel en is dat snel gedaan. Het kind zelf wordt met behulp van een driepuntgordel stevig in de stoel bevestigd en kan de gordel natuurlijk ook in hoogte worden versteld. Dat zal gaandeweg het gebruik wel nodig zijn omdat de Titaniumbaby Vidar Autostoeltje geschikt is voor gebruik in de leeftijdsklasse 3 tot 12 jaar. Om ervoor te zorgen dat gedurende al die jaren de stoel nog in een goede staat zal verkeren, is de bekleding stevig uitgevoerd en wasbaar.  Voor het comfort van de kleine zorgen ook de armleuningen en wordt ook het hoofd voldoende ondersteund. Leeg weegt het stoeltje maar 2.8kg en is het daardoor wel eenvoudig te verplaatsen en maakt het ideaal om mee te nemen op reis. Passen in elke auto doet de Titaniumbaby Vidar wel en geeft de zwarte kleur de stoel ook nog een chique uitstraling.

Ook te koop via:

Maxi Cosi Rodi XP2 Autostoel

Omdat een autostoel geschikt is voor een ruime leeftijdsklasse, is het wel nodig wanneer er instellingenmogelijkheden aanwezig zijn om de zitpositie aan te passen naar de bouw (lengte) van het kind. Geschikt voor een leefttijd van 3.5 tot 12 en een maximaal gewicht van 36kg, is de Maxi Cosi Rodi XP2 Autostoel – Night Black daarom zodanig ontworpen dat niet alleen de rugleuning versteld kan worden, maar ook de zijkanten. Het kind zal dus altijd een comfortabele en veilige zit hebben op deze beste maxi cosi autostoel. Om ook voor gevallen waarbij de auto betrokken raakt bij een zijwaartse botsing het kind optimaal te kunnen beschermen, zijn de zijkanten speciaal ontworpen om ook in zulke gevallen de nodige steun te bieden en het kind in de stoel te houden. Bevestiging en verwijderen van de Maxi Cosi Rodi XP2 Autostoel gaat eenvoudig en zorgt de uitneembare bekleding ervoor dat zelfs na het morsen erop, alles keurig weggewassen kan worden. Met een ANWB score “goed” en goedgekeurd volgens de ECE R44/04 Europese veiligheidseisen, is het ook helemaal in orde met de veiligheid.  De 3-puntsgordel zorgt er voor dat het kind altijd stevig op zijn plaats wordt gehouden.

Ook te koop via:

Autostoel Bebies First

Al vanaf de geboorte is het natuurlijk belangrijk dat de kleine overal veilig met de auto naartoe mag gaan en is een erbij horende beste autostoel baby daarbij dus onmisbaar. Met de Autostoel Bebies First 0-18kg  is dat geen probleem en is de stoel geschikt voor kinderen tot 4jaar. Het handige van deze stoel is wel, dat het naar beide zijden (tegen of met de rijrichting) te richten is. vooral in de eerste jaartjes is het bewezen dat het beter is om de autostoel te richten tegen de rijrichting. Een slaapstand hoort ook tot de instelmogelijkheden en wordt het kind met een 5-puntsgordel vastgehouden. Het hoofdkussen biedt voldoende steun om ook bij het slapen te voorkomen dat het kind in een niet zo comfortabele positie zal raken.  Aan weerszijden is er ook voldoende steun aanwezig en is de Autostoel Bebies goedgeurd volgens de ECE R 44/04 voorwaarden. Bevestigen van de stoel vindt gewoon plaats met behulp van de standaard 3-puntsgordel op de achterbank  en is met een gewicht van 6kg de stoel eenvoudig te verplaatsen.

Ook te koop via:

Maxi Cosi CabrioFix Autostoel

Het is een vraag die menig ouder wel ooit bezig heeft gehouden: hou moet ik de kleine die nu heerlijk zit te slapen zonder wakker te maken nu plaatsen in de autostoel? Met de Maxi Cosi CabrioFix Autostoel – Nomad Black vormt dat geen problem omdat het in combinatie met een loopwagen gebruikt kan worden en dus eenvoudig daaruit verwijdert kan worden om vervolgens in de auto te plaatsen zonder dat de kleine het door heeft. Om het plaatsen nog eenvoudiger te maken, is het mogelijk de speciale ISOFIX te gebruiken en is het niet nodig om de autostoel met de gordel te bevestigen. Kinderen met een gewicht tot 13kg, kunnen worden geplaatst in de comfortabele stoel die voldoende steun aan alle zijden biedt en bovendien met een verwijderbare zitverkleiner komt. De zijdelingse steun zorgt er ook voor dat bij botsingen aan weerszijden van de auto, het kind niet van de stoel gesmeten wordt. Meenemen van de Maxi Cosi CabrioFix Autostoel is eenvoudig met behulp van de stevige beugel en komt er standaard een zonnekap mee. Er komen ook gordelbeschermers mee en is er ook een opbergvak aanwezig.

Ook te koop via:

Conclusie beste autostoeltje

De veiligheid van het kind is dus wel altijd gegarandeerd met de ruime keuze aan autostoelen en kan er gekozen worden uit modellen geschikt voor verschillende gewichtsklassen. Voor de kleinste is de Maxi Cosi CabrioFix Autostoel en Autostoel Bebies geschikt en bieden die voldoende steun aan niet alleen het hoofd, maar ook zijwaarts. De Maxi Cosi CabrioFix kan bovendien in combinatie met een stootwagen gebruikt worden.  Voor de wat oudere kinderen biedt de Maxi Cosi Rodi XP2 Autostoel ook een optimale bescherming voor een botsing aan de weerszijden en zijn de zijkanten de de hoogte van de hoofdsteun ook verstelbaar.  Heel licht is de Titaniumbaby Vidar Autostoeltje en zorgt dit voor een groot gemak bij het verplaatsen van de stoel. Alle autostoelen dienen bevestigd te worden met behulp van de standaard 3-puntsgordel en is de kleding verwijderbaar om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Autostoel best getest 

Het plaatsen van een autostoel is een eenvoudig klusje en worden de bevestigingspunten van de standaard autogordels gebruikt. Aanpassingen moeten verrichten aan de auto hoeft dus in geen geval en kan zo een stoel in elke auto, ongeacht het merk, model of bouwjaar worden bevestigd.  Het plaatsen kan bovendien maar door één persoon plaatsvinden en kan de stoel dus ook snel worden verwijderd. Er blijft op de achterbank nog voldoende ruimte over met de stoel geplaatst en kan de rest van het gezin dus zonder moeite plaatsnemen.

 

Het geheim van de autostoel ligt in het speciaal ontwerp die ervoor zorgt dat het kind van alle zijden goed wordt ondersteunt en zelfs bij een aanrijding altijd op zijn plaats blijft. Een gordel hoort er natuurlijk ook bij en vormt deze een geїntegreerd deel van de stoel. De hoge zit biedt ook genoeg steun aan het hoofd zodat ook bij een botsing aan de achterzijde de kans op een whiplash sterk wordt gereduceerd. In deze koopgids vind je de autostoel best getest van 2020. Voor leeftijden vanaf 0 maanden tot 3 jaar en van 3 jaar tot 12 jaar.

Beste autostoel baby

Niemand zal het nu eenmaal leuk vinden om te moeten zitten op een stoel waar het comfort ver te zoeken is. de autostoel is daarom niet alleen ontworpen vanuit een veilig en praktisch oogpunt, maar zeker ook met inachtneming van het comfort. Er zullen namelijk altijd wel lange afstanden afgelegd worden met het kind in de stoel en is het daarbij wel de bedoeling dat het comfort op een zodanig niveau is, dat die er rustig in blijft zitten en zelfs in slaap kan vallen.

Bij het aanschaffen van een kinderstoel, is het wel van belang om te kijken naar de kwaliteit en na te gaan tot welke leeftijd de stoel nog gebruikt mag worden. het is nu eenmaal de bedoeling dat zo  een autostoel lang gebruikt zal worden en is de beste autostoel hieronder te vinden.