Hittemelder

Opzoek naar de beste hittemelder? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste hittemelders. Zo kun je slimme hittemelders aanschaffen of een koppelbare hittemelder.

Laatste check op januari 2021

Woningen zijn tegenwoordig voorzien van rookmelders. Rookmelders geven een luid alarm wanneer er rook in de buurt is. Maar je kunt niet in alle ruimtes een rookmelder plaatsen. Een oplossing hiervoor is het plaatsen van hittemelders. Hittemelders werken met behulp van een thermo-differentiaal sensor. Zodra er een bepaalde temperatuur wordt gedetecteert gaat het alarm af. Hittemelders zijn geschikt voor ruimtes zoals de keuken, washok, garage en schuur. Bij het plaatsen van een hittemelder is het belangrijk dat dit op de juiste plaats gebeurd. Als de hittemeldermelder op een verkeerde plek bevestigd is, is de kans op een vals alarm groter. Omdat een hittemelder een kleine warmtebron heeft kan het voorkomen dat kleine insecten hierop af komen. Maak de hittemelder dus tenminste een keer per maand schoon.

Top 5 Beste Hittemelders

NaamMaximale - minimale temperatuurbereikAlarmering viaBevestigingswijze(s) Meer informatie
ELRO Connects Draadloos Koppelbare Hittemelder0°C - 70°C App | Geluidssignaal Schroefbevestiging
ELRO Connects Rookmelder Kit SF400S0°C - 70°C App | Geluidssignaal Schroefbevestiging
AngelEye Hittemelder HT-AE-630-EUR54°C – 65°CGeluidssignaal Schroefbevestiging
Alecto HA-58 hittemelder57°C (min)Geluidssignaal Schroefbevestiging
First Alert Hittemelder100°C - 54°C Geluidssignaal Schroefbevestiging

Waarom ELRO Connects Draadloos Koppelbare Hittemelder?

Gevaar zit in een klein hoekje. Je kan je hier tegen beschermen met behulp van de producten van ELRO zoals de hittemelder. ELRO helpt jou je leven in en om je huis veiliger, maar ook comfortabeler, leuker en makkelijker te maken. Met de producten van ELRO hoef je niet langer bang te zijn dat er ingebroken wordt wanneer je niet thuis bent. Het merk is marktleider op het gebied van verlichting-, alarm- en camerabewakingssystemen. ELRO staat ook bekend om haar rookmelders, hittemelders en brandblussers. Zo woon jij plezierig en veilig, zonder zorgen.

De ELRO Connects FH3801R hittemelder bevestig je op plaatsen die niet geschikt zijn voor rookmelders. Deze hittemelder kun je draadloos verbinden met andere melders. Wordt er op een bepaald moment hitte gedecteerd dan zullen de overige melders ook alarm geven. De hittemelder reageert op extreme temperaturen. Deze  hittemelder van ELRO beschikt over een hoge kwaliteit sensor welke heel exact de temperatuur meet. Bij een te hoge omgevingstemperatuur geeft de melder een hard alarm. 

Ook kun je deze hittemelder koppelen aan het ELRO Connects Smart Home systeem, waardoor je door de ELRO Connects App gewaarschuwd wordt bij brand. Ook ontvang je dan via de app een melding als de batterij leeg is en kun je de hittemelder testen. De FH3801R hittemelder van ELRO wordt standaard geleverd met al het benodigde bevestigingsmateriaal. De hittemelder kun je eenvoudig vastmaken met schroeven. Plaats een hittemelder altijd tegen het plafond. De beste plekken om een hittemelder te plaatsen zijn plekken waar veel kook- of waterdampen voorkomen, zoals een keuken. Koop daarom ook de beste hittemelder voor je eigen veiligheid.

Ook te koop via:

Waarom ELRO Connects Rookmelder Kit SF400S?

Niemand wil zich onveilig voelen, zeker niet in je eigen huis. Om jouw huis een stuk veiliger te maken kun je gebruik maken van de producten van ELRO zoals de hittemelder of rookmelder. Met ELRO zorg je ervoor dat je huis veilig is, ook al ben je niet thuis. Dit merk is de marktleider op het gebied van verlichting-, alarm- en camerabewakingssystemen. Maar gevaar hoeft niet altijd van buiten te komen. Ook in je huis wil je je natuurlijk beschermen. Het merk levert daarom ook rookmelders, hittemelders en brandblussers.

De ELRO Connects K1 Rookmelder Kit is een complete set om je woning te beveiligen tegen brand. De kit is gebaseerd op het ELRO Connects systeem. Deze kit kun je zelf helemaal instellen, aanpassen en  besturen met je smartphone en/of tablet. Dit doe je met behulp van de  gebruiksvriendelijke ELRO Connects App. Dit pakket bestaat uit de ELRO Connects K1 Connector en 3 ELRO Connects Rookmelders.

De rookmelders van ELRO beschikken over een hoge kwaliteit optische sensor. Deze sensor reageert snel op brand, geeft minder vaak vals alarm en is erg milieuvriendelijk. De melders kun je draadloos met elkaar koppelen, geeft een van de melders een alarmsignaal af dan reageren de resterende melders ook hierop. Ook krijg je een alarmmelding op je smartphone via de ELRO Connects App, zodat je ook gewaarschuwd wordt wanneer je niet thuis bent. Tevens geeft de app de status van de batterijen aan en kun je je melders testen. Bovendien is het belangrijk om te kijken waar de rookmelders te plaatsen en of je de rookmelders met elkaar kan verbinden.

Het ELRO Connects systeem maakt Smart Home heel makkelijk voor jou. Het systeem is eenvoudig te gebruiken en het installeren is ook heel makkelijk. Je krijgt ook een melding binnen als je niet thuis bent.

Ook te koop via:

Waarom AngelEye Hittemelder HT-AE-630-EUR?

De producten van AngelEye worden gemaakt met de nieuwste technologie. Het uiteindelijk ontwerp is dus een product die gebruiksvriendelijk is en past in elke huis. De producten worden continu verder ontwikkeld door technici en ontwerpers. Met de producten van AngelEye voel je je dus een stuk veiliger in huis. Wereldwijd is het merk AngelEye by FireAngel de meest erkende naam als men praat over veilig wonen. Het merk produceert en verkoopt al meer dan 45 jaar veiligheidsproducten voor in huis.

Hittemelders kun je het best gebruiken op plaatsen waar een rookmelder niet geschikt is, bijvoorbeeld bij hoge vochtigheid of in een stoffige en vuile omgeving zoals in de garage. De thermistek technologie zorgt voor een snellere reactie bij snel ontwikkelende branden. Door het voortdurend monitoren van de temperatuur gaat een hittemelder met thermistek technologie af, als de melder merkt dat het te heet wordt.

Deze hittemelder kun je eenvoudig vastmaken aan je plafond met schroeven. Je kunt het bedienen met de knoppen en je kunt het ook koppelen met andere melders. De melder werkt op batterijen en deze batterijen kunnen tot wel 10 jaar lang mee gaan. Ook beschikt de melder over een smart silence functie. Hiermee kan, in het geval van een ongewenste melding, de hittemelder gepauzeerd worden.

Omdat het makkelijk te monteren is en van hoge kwaliteit is gemaakt voel je je met deze melder veiliger in huis. Ook hoef je je geen zorgen te maken over vals alarm. Tenslotte beschikt de hittemelder over een knop voor test en pauze functie.

Ook te koop via:

Waarom Alecto HA-58 hittemelder?

Alecto biedt slimme producten die het leven makkelijker en veiliger maken tegen een betaalbare prijs. Je wilt natuurlijk graag dat je familie maar ook je eigendom veilig is. Een rookmelder, hittemelder of een brandblusser plaatsen in huis kan een groot verschil maken. Maar natuurlijk kun je niet in alle ruimtes een rookmelder plaatsen. Wat doe je dan hiertegen? In dit geval kun je dus een hittemelder plaatsen. Het is een handig en betrouwbaar apparaatje, dat jou waarschuwt als de temperatuur te hoog wordt. Zoals al de andere producten voldoet ook dit apparaatje aan de hoge kwaliteitseisen van Alecto en is het gemakkelijk te bevestigen.

De werking van deze hittemelder is vergelijkbaar met een rookmelder. Waar de rookmelder een alarmsignaal geeft bij rookontwikkeling, doet de hittemelder dat bij warmte. Om je woning of bedrijf volledig brandveilig te maken kun je dus ook hittemelders plaatsen. Koop je deze hittemelder dan  krijg je het  geheel compleet geleverd, inclusief de 9 Volt batterij met lange levensduur. Deze batterij voorziet het led lampje van energie, zodat je altijd kunt zien of de hittemelder werkt. Dreigt de batterij leeg te raken? Dan krijg je een bijna-lege-batterij-melding.

Deze hittemelder geeft een luid alarmsignaal van 85 decibel, dus ook al ben je diep in slaap je hoort het overgaan. Er is een testknop die je kunt gebruiken om te controleren of de hittemelder zijn werk goed doet. Geschikt voor toepassing in ruimtes waar een rookmelder onterecht zou afgaan, zoals de keuken waar een lekkere maaltijd bereiden nou eenmaal stoom oplevert.

 

Ook te koop via:

Waarom First Alert Hittemelder?

Een brand kan vaak makkelijk ontstaan en voor grote gevaren zorgen. Het is daarom aan te raden om een rookmelder in huis te hebben. Voor de beste rookmelders kan je terecht bij First Alert. Deze waarschuwt niet alleen wanneer er rookontwikkeling is, maar straalt ook een fel licht uit. Je huis wordt nog veiliger met een brandladder die zorgt dat jij vanaf iedere verdieping makkelijk kan ontsnappen. Daarnaast heeft het merk brandblussers waarmee jij kleine brandjes blust. Dankzij First Alert kan jij dus meteen ingrijpen. Ook heeft het merk koolmondoxidemelders, want in tegenstelling tot rook en brand is dit veel minder snel op te merken. Met First Alert voel jij je vanaf nu altijd veilig.

Deze hittemelder is deaal voor gebruik in de keuken, garage of kelder. Dit zijn enkele plaatsen waar je geen rookmelder kunt plaatsen. De hittemelder beschikt over een test- en pauzeknop LED-lampje & alarm-indicatie lampje. Hittemelders zijn geschikt voor ruimtes zoals de keuken, washok, garage en schuur. Vanwege de verhoogde kans op vocht, damp en stof zijn rookmelders dus minder geschikt  in deze ruimtes.

Hittemelders geven een alarm af als de temperatuur te hoog wordt in de ruimte waar het geplaatst is. De meeste hittemelders geven een alarm bij een temperatuur rond de 58 graden Celsius. Het is daarom belangrijk dat je de melder op de juiste plek gemonteerd wordt. Een hittemelder mag niet te dicht in de buurt van een warmtebron zoals een kachel of een gasfornuis geplaatst worden. Door de hoge temperatuur zal de hittemelder vals alarm slaan.

Ook te koop via:

Hittemelder kopen, waar op letten?

Veel huizen en bedrijven zijn tegenwoordig voorzien van rookmelders. Een rookmelder geeft namelijk een alarm wanneer het rook detecteerd. Hierdoor kun je jezelf in veiligheid stellen bij een beginnende brand. Maar niet op alle plekken in je huis kun je een rookmelder plaatsen. De oplossing hiervoor is dan een hittemelder kopen en te gebruiken. Een hittemelder is een brandmelder die warmte detecteert in plaats van rook. Zo een melder wordt toegepast in ruimtes waar er veel stof of gassen aanwezig zou zijn, bijvoorbeeld in de keuken of in garages.

Slimme hittemelders

De ruimte waarin je een melder wilt plaatsen bepaald dus of je een rookmelder of een hittemelder aanschaft. Ruimtes waarin veel rookontwikkeling, dampontwikkeling of stofontwikkeling plaatsvindt zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor een rookmelder. Door deze ontwikkelingen kan de rookmelder vals alarm slaan. Voorbeelden van deze ruimtes zijn badkamers, keukens en magazijnen.

In dit soort ruimtes is een hittemelder de juiste oplossing. Een hittemelder wordt ook wel een thermische brandmelder genoemd. Zo een melder slaat alarm wanneer deze een snelle temperatuurstijging merkt. Je kunt  wel een rookmelder combineren met een hittemelder.

Waar hittemelder plaatsen?

Bij het plaatsen van een hittemelder is het belangrijk dat dit op de juiste plaats gebeurd. Als de hittemelder op een verkeerde plek is bevestigd dan kan het vals alarm slaan. Dit kan natuurlijk lastig zijn. De hittemelder dient op 50 centimeter afstand van muren en hoeken bevestigd te worden, het liefst in het midden van de ruimte en aan het plafond. Ook kan een hittemelder niet te dicht in de buurt van een warmtebron zoals een kachel of een gasfornuis geplaatst worden. Door de hoge temperatuur zal de hittemelder vals alarm slaan.

 

Als de hittemelder om de paar minuten of seconden een signaal geeft betekend dit dat er een probleem is. Vaak piept de hittemelder als de batterijen leeg zijn. Raadpleeg de handleiding van de hittemelder om te zien wat er aan de hand is of verwissel de batterijen indien nodig.

Hittemelder onderhouden

Om te zorgen dat de hittemelder goed blijft werken is het belangrijk deze goed te onderhouden. Doordat een hittemelder een kleine warmtebron heeft kan het voorkomen dat kleine insecten hierop af komen. Test daarom regelmatig of de hittemelder werkt, je kunt dit doen door middel van de testknop. Maak de hittemelder minstens één keer per maand schoon met behulp van de stofzuiger. De buitenkant van een hittemelder kan met een vochtige doek worden afgenomen.

Een hittemelder detecteert dus geen rook, maar meet voortdurend de omgevingstemperatuur. Als de temperatuur een bepaalde grens overschrijdt dan geeft de hittemelder een alarm. Hittemelders zijn erg handig op plaatsen waar rookmelders te veel valse alarmen zouden geven. Het is goed om melders met een langere batterijduur te kopen. Zo vergeet je niet om de batterijen te vervangen. Vindt je dit duurder, dan kun je kiezen voor melders met een korte batterij-levensduur. Alle hittemelders worden standaard geleverd met een muurbevestigings-systeem waarbij je eventjes in de muur of plafond moet boren. Wil je dat niet? Maak dan gebruik van een magnetische montageset. Zo blijft je melder magnetisch hangen en hoef je dus niet te boren. Het plafondplaatje kan je weer verwijderen als je de melder wilt verplaatsen. Omdat een hittemelder een kleine warmtebron heeft kan het voorkomen dat kleine insecten hierop af komen. Maak de hittemelder dus tenminste een keer per maand schoon.

Verschillende soorten hittemelders

Er zijn verschillende soorten hittemelders zoals slimme hittemelders, rookmelder of hittemelder, beste hittemelder en bijvoorbeeld een thermische hittemelder. Er zijn ook verschillende merken zoals de elro connects sf400s hittemelder, first alert hittemelder, ei 144 hittemelder, fireangel hittemelder, hager hittemelder, hittemelder hubo, hittemelder gamma of honeywell hittemelder. Ook kun je een hittemelder kopen voor in de keuken, garage of kelder.