Last Updated: 3:03AM 10/3/2023

Een portofoon is een apparaat waar je gemakkelijk mee kan communiceren over vaak grotere afstanden zonder dat je hier een internetverbinding voor nodig hebt. Deze portofoons worden vaak gebruikt op festivals door bijvoorbeeld beveiligers. Als er dan een situatie plaatsvindt die gevaarlijk is, dan kan er snel gecommuniceerd worden en kunnen er vlug maatregelen ondernomen worden. Maar soms kunnen accessoires bij deze portofoons goed van pas komen. Hieronder vertellen we je welke accessoires je kunt halen voor bij je portofoon.

Oordopjes

De eerste accessoire waarover we het zullen hebben zijn de oordopjes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een koptelefoon te nemen als je dat lekkerder vindt zitten. Door middel van deze oortjes kun je er voor zorgen dat niemand anders kan meeluisteren met de gesprekken die gevoerd worden over de portofoon. Het kan ook handig zijn om ze aan te schaffen als er veel omgevingsgeluid is en je anders niet goed hoort wat er door de portofoon gezegd wordt.

Tasjes

Niet iedereen heeft altijd grote broekzakken waar de portofoon inpast, in deze situatie kunnen tasjes goed van pas komen. Meestal zijn iets van heuptasjes het handigst, want zo kan je er ook snel weer bij als je zelf iets moet communiceren over de portofoon.

Reservebatterijen

Als je een portofoon voor een langere periode achter elkaar gaat gebruiken zonder dat je een oplader in de buurt hebt, dan kunnen reservebatterijen goed van pas komen. Zorg er voor dat deze wel goed vol zijn. Je kunt heel gemakkelijk online een portofoon kopen als je daar naar op zoek bent.

Externe microfoon

Bij sommige beroepen waar een portofoon wordt gebruikt is het niet handig als er telkens naar de portofoon gegrepen moet worden om te kunnen communiceren. Hiervoor heb je externe microfoons waardoor je een stuk gemakkelijker kunt communiceren.

Bij veel banen worden er portofoons gebruikt, allemaal met als doeleinde om gemakkelijk over afstanden te communiceren met elkaar. Maar hier kunnen ook accessoires bij van pas komen. Zo kun je bijvoorbeeld oordopjes aanschaffen zodat anderen niet mee kunnen luisteren en jij je kan focussen op wat er gezegd wordt. Ook een tasje kan goed van pas komen als je geen grote zakken hebt. Als je de portofoon voor langere periode gaat gebruiken, dan kunnen reservebatterijen de oplossing zijn. Als het niet handig is om je handen te gebruiken om te communiceren, dan kun je er voor kiezen om een externe microfoon aan te schaffen.