Last Updated: 10:10AM 1/12/2023

Je hebt misschien net een nieuwe vloer. Dan is het ontzettend belangrijk dat deze goed beschermd wordt. Op het moment dat je de vloer goed beschermd, zal deze ook langer mooi blijven. Het beschermen van een vloer is afhankelijk van het type vloer dat je hebt. Een PVC vloer is bijvoorbeeld veel makkelijker te beschermen, omdat deze sterker is dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Toch kun je iedere vloer op een bepaalde manier beschermen tegen de meest voorkomende schade. In dit artikel ga ik een aantal tips geven om jouw vloer te beschermen.

Gebruik vilt onder de stoelen en tafels

Het schuiven van stoelen en tafels kunnen ervoor zorgen dat de vloer beschadigd wordt. Dit kun je voorkomen door het gebruik van beschermers. Dit kan bijvoorbeeld door speciaal stoelvilt te plakken onder de tafel- en stoelpoten. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook nog speciale rubberen stoeldoppen die de vloer beschermen tegen schade. Je hebt ze in verschillende soorten vormen en maten die gemaakt zijn voor speciale meubels. Kijk eens rond en kijk wat in jouw situatie de beste optie is.

Pas goed op met kinderspeelgoed

Heb jij kinderen? Let dan altijd goed op welk speelgoed je koopt voor ze. Sommige soorten speelgoed kunnen je vloer namelijk flink beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan een loopfietsje of karretje met de verkeerde wieltjes. Of wat dacht je van het verschuiven van een zware speelgoedkist. Maak daarom afspraken met je kinderen. Laat ze bijvoorbeeld alleen buiten spelen met de loopfiets.

Was, lak of olie

Heb jij thuis een houten vloer? Dan is het natuurlijk belangrijk om deze af te werken. Hout dat onbehandeld is, raakt namelijk veel sneller vies of beschadigd. Doe er eens een laagje olie overheen. Let er wel op dat dit speciale houtolie moet zijn. De olie trekt in het hout en zal slijtage van de vloer tegengaan. Naast de olie kun je er ook nog harde wax op doen. Dit zal de vloer beschermen tegen krassen. Tenslotte heb je ook nog lak die je op de vloer kunt doen. Ook dit vormt een beschermende laag voor je vloer. Deze tip kun je alleen maar gebruiken bij een houten vloer. De meeste andere vloeren hoef je namelijk niet te behandelen.

Lak

Let op met bureaustoelen

Ook de wieltjes van een bureaustoel kunnen een vloer aardig beschadigen. Ze zorgen namelijk voor het slijten van je vloer. Daarom wordt er aangeraden om een speciale mat onder je bureaustoel te leggen. Zo voorkom je de versnelde slijtage of krassen op de vloer. Let wel op dat je kiest voor een mat die groot genoeg is voor het gebied waar je de stoel gebruikt.

Dit waren ze dan, tips voor het beschermen van je vloer. Pas ze maar zoveel mogelijk toe, want een nieuwe vloer aanschaffen is namelijk erg prijzig!