Last Updated: 18:18PM 8/23/2022

Nedelko - Industriehal

Ben je op zoek naar manieren om veilig in een magazijn te werken? Hier horen niet alleen goede afspraken bij, maar je bent daarnaast ook in de gelegenheid om preventiemaatregelen te nemen waardoor je de veiligheid in een magazijn aanzienlijk verhoogd. Meer weten over veilig werken in magazijnen? Hier lees je 4 bruikbare tips. 

Tip 1: Kies voor veilige trappen

Veel magazijnen hebben te maken met trappen. En op een trap kunnen zomaar ongelukken gebeuren. Deze worden meestal veroorzaakt door uitglijden. Wat als er een manier is om dit te voorkomen? Met anti slip industrieel treden kies je voor de beste oplossing! Deze handige treden kunnen op de traptreden worden gemonteerd. Ze zijn gemaakt van polyester en fiber glasvezels en aan de bovenzijde zitten speciale korrels. Deze voorkomen dat je op de trap uitglijdt. De anti slip treden zijn verkrijgbaar in meerdere maten en uitvoeringen, waardoor je altijd de gewenste uitvoering krijgt op de trappen in jouw magazijn. 

Tip 2: Hang kabels en bedrading veilig op

Een andere manier om veilig in een magazijn te werken is om gebruik te maken van een speciale veiligheidshaak. Deze S-haken zijn zo ontworpen dat draden, slangen en kabels hier moeiteloos aan kunnen worden opgehangen. Ze zijn gemaakt van polyester dat is versterkt met glasvezel. Bedrijven in de scheepsbouw, offshore industrie, elektriciteitscentrales en meer hebben veel baat bij het gebruik van deze handige haken. Je kunt de haken bij Nedelko aanschaffen in 4 maten met iedere hun eigen draagkracht.

Tip 3: Zorg voor duidelijke planning en communicatie

Wil je veilig werken in een magazijn? Dan moet de communicatie en planning tussen werknemers onderling goed lopen. Zorg dat iedereen op de hoogte is van de planning binnen het magazijn maar informeer ook over eventuele risicolocaties. Met een duidelijke planning en goede communicatie weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt en lopen de processen nog soepeler. Dit voorkomt ongevallen. 

Tip 4: Laat je magazijn voldoen aan de veiligheidseisen

Een goede manier om zo veilig mogelijk te werken in een magazijn is door het laten uitvoeren van een veiligheidscontrole. Tijdens een check worden alle mogelijk zwakke plekken bekeken en krijg je na afloop een helder rapport met de bevindingen. Op basis hiervan trek je een conclusie en kun je aanpassingen doorvoeren. Zorg ervoor dat je magazijn voldoet aan de veiligheidseisen en ontdek alle mogelijkheden in het doorvoeren van aanpassingen!