Last Updated: 13:13PM 6/28/2022

Inbraken komen helaas nog steeds relatief veel voor, afhankelijk van waar je woont. Daarom is het ook van belang dat u bepaalde voorzorgen neemt om jezelf, je huis en je goederen zo goed mogelijk te beschermen tegen diefstal. We zetten een aantal goede tips tegen dieven en indringers voor je uiteen, zo kan je ’s nachts op beide oren slapen!

Vervang oudere sloten

Een van de gemakkelijkste manieren voor inbrekers om binnen te raken in je huis, is door gebruik te maken van de gebrekkige bescherming dat oude sloten bieden. Het kan immers zijn dat zo een oud slot minder volledig sluit of vanzelf gemakkelijk open draait. Hierdoor kost het minder moeite voor de boeven om aan je slot te sleutelen en je deur effectief open te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig nagaat of je sloten aan vervanging toe zijn en ze effectief vervangt als dat het geval is.

Neem een alarm en een contract met een beveiligingsbedrijf

Een van de beste manieren om dieven af te schrikken, is door een alarm te installeren. Dit laat niet alleen aan jou weten dat er ongewenste bezoekers zijn in je huis, maar schrikt hen vaak ook af, omdat het alarm luid genoeg is om door buren gehoord te worden. Als je je alarm vervolgens connecteert aan een beveiligingsbedrijf id het optimaal. Zo een beveiligingsbedrijf kan immers nagaan wat de activiteit is die het alarm heeft doen afgaan en ze kunnen eventueel ter plaatse komen. Een beveiligingsbedrijf kan ook camera’s installeren zodat je altijd controle en overzicht hebt over je huis.

Vraag buren om langs te komen wanneer je op reis bent

Inbraken gebeuren vaak wanneer je op vakantie bent. Inbrekers houden immers huizen vaak een tijdje in de gaten voordat ze proberen binnen te geraken. Huizen die enige tijd donker zijn, of waar er veel post in de postbus ligt indiceren dat de eigenaars niet thuis zijn. Daarom is het een goed idee om een teken van leven te geven, door je buren te vragen of af en toe langs te komen.

Laat je meest kostbare goederen niet rondslingeren

Natuurlijk zouden er geen dieven mogen zijn, maar omdat dit nog steeds het geval is, is het een goed idee om te voorkomen dat je meest kostbare goederen mee worden genomen. Dit kan door ze in een goed afgeschermde ruimte of op een geheime plaats te bewaren, waar dieven niet meteen gaan kijken. Dit is natuurlijk niet mogelijk voor alle kostbare zaken, maar het kan een verschil maken wanneer er effectief zou worden ingebroken.