Last Updated: 14:14PM 10/9/2022

Wist je dat het drinken van kraantjeswater niet alleen veel voordeliger maar tevens ook een pak milieuvriendelijker is? Uiteraard willen we niemand verplichten om de flessen water te laten voor wat ze zijn en gelijk over te schakelen op kraantjeswater, echter zet het toch wel aan tot denken. Het grote struikelblok dat mogelijks in de weg zou kunnen staan, is de kwaliteit van het leidingwater. Echter, bestaat ook daar een voor de hand liggende oplossing voor; de zogenaamde waterfilter. De moeite waard om de werking en de mogelijkheden tenminste even in overweging te nemen.

De kwaliteit van het leidingwater

Dat we met zijn allen milieuvriendelijker moeten gaan leven, dat staat als een paal boven water. Echter is het een thema gebleken dat vaak wordt aangesneden maar waar op termijn bitter weinig gehoor wordt aangegeven, en dat is jammer. Want vroeg of laat zullen we daar met ons allen de prijs voor betalen. Het komt er dus op neer dat we allemaal samen een stapje in de goede richting zetten door bijvoorbeeld de hoeveelheid plastic en ander afval drastisch te verminderen.

Wist je dat plastic tegenwoordig één van de meest vervuilende soorten afval is? En nochtans kost het helemaal geen moeite om het plastic gehalte drastisch te gaan verminderen. Zo werden op heel wat plaatsen de plastic rietjes/ strootjes reeds vervangen door kartonnen of metalen exemplaren. Dus waarom kunnen we dan met zijn allen niet ook het aantal plastic flessen gaan terugschroeven. Door bijvoorbeeld over te stappen op kraantjeswater, wordt een aannemelijk alternatief aangeboden voor de grote hoeveelheid flessen water.

Tot gezond leidingwater met een waterfilter

Moesten we nu met zijn allen even de overstap maken naar het drinken van kraantjeswater in plaats van de aangekochte flessen water, dan zou dit niet alleen voordeliger zijn voor je portemonnee maar ook gelijk een pak milieuvriendelijker. Bovendien hoef je dan nooit meer naar de winkel te rennen om enkele flessen water in huis te halen, want je kunt het gewoon van de kraan aftappen.

Echter moeten we daar toch even een kleine kanttekening bij maken aangezien het meeste leidingwater toch heel wat chemicaliën zoals bijvoorbeeld lood, perchloraat en nitraat lijkt te bevatten. Gelukkig bestaat ook daar een voor de hand liggende oplossing voor, namelijk het gebruik van een oerdegelijke waterfilter. Zoals de naam doet vermoeden, is een dergelijk toestelletje bedoeld om het water zodanig te filteren dat er geen chemicaliën en/ of desinfecterende stoffen meer in aanwezig zijn. Met andere woorden; een waterfilter tovert het kraantjeswater om in heerlijk drinkbaar water.

Investeren in een waterfilter de moeite waard?

Door te kiezen voor een degelijke waterfilter wordt het mogelijk om het zogenaamd “vervuilde” kraantjeswater om te toveren naar heerlijk drinkbaar en schoon water. Je kunt je nu wel afvragen of een dergelijk apparaat zijn investering de moeite waard is of niet. Echter laten verschillende adviezen van diverse experts er geen twijfel over bestaan en is een waterfilter wel degelijk een schot in de roos én een stap in de richting naar een milieuvriendelijker bestaan.

Zo helpt een strategisch geplaatste waterfilter het leidingwater niet alleen te zuiveren maar kan het ook een grote impact betekenen op het gebied van diverse huishoudapparatuur. Denk bijvoorbeeld maar aan de vaatwasmachine, de koffiezetmachine of de wasmachine die, 9 kansen op 10, op diezelfde waterleidingen worden aangesloten. Zonder gebruik van een waterfilter, zullen deze leidingen vroeg of laat met heel wat kalk te kampen krijgen, wat uiteraard resulteert in een negatief effect op dergelijke huishoudapparaten. Deze zullen vanwege de kalk en andere chemicaliën minder duurzaam worden. Een waterfilter helpt alle chemicaliën en kalk verwijderen waardoor ook je apparaten een veel langer leven beschoren zullen zijn.

Zijn je twijfels na het lezen van de vele mogelijkheden, als sneeuw voor de zon verdwenen en wil je graag op zoek naar een degelijke waterfilter? Dan kun je op de volgende website http://koninginvandekeuken.nl alvast heel wat optiemogelijkheden met hun bijbehorende prijskaartjes terugvinden.