Last Updated: 14:14PM 3/1/2022

In deze blog lees je alles over crypto staking en waarom je ermee zou moeten beginnen. De staking percentages verschillen elk per exchange. Het is dus van belang dat je een vergelijking maakt tussen de verschillende exchanges. Crypto staken is het vastzetten van cryptocurrency bij een exchange, waarbij je als beloning een bepaald rentepercentage ontvang.  

Crypto staken 

Crypto staken is een van de eenvoudigste manieren om geld te verdienen door gebruik te maken van cryptocurrency. Hierbij zul je een vast percentage ontvangen over een bepaalde periode. Nadelig hierbij is dat je minder winst kunt ontvangen als de waarde van de munt aan het dalen is. Voordelig is dat je meer winst ontvangt als de waarde van de munt toeneemt. Het rentepercentage dat je ontvangt verschilt per cryptomunt. Dit is allemaal afhankelijk van de volatiliteit van de munt, de complexiteit van het proces en liquiditeit van het activa in de periode van staken. Bij staken heb je minder risico en meer rente. In de financiële wereld is het meestal juist het tegengestelde.  

Waarom staking? 

Wanneer je als investeerders van start gaat met staking creëer je een passief inkomen. Slechts het holden van bepaalde munten is voldoende zonder te traden. Heb je geen dure apparaten? Dat is helemaal geen probleem. Eenieder kan staken. Het is erg eenvoudig en ook gebruiksvriendelijk. Je gebruikt weinig energie om te staken, terwijl het bij mining duurder is. Dit maakt het ook milieuvriendelijk.  

Waar kun je staken? 

De grootste exchange in Nederland waar je kunt handelen in crypto is Bitvavo. Bij Bitvavo kun je een rentepercentage van tot wel 10.5 verdienen per jaar. Een alternatieve exchange is Binance. Zo zijn er ook nog enkele exchanges die je in de gelegenheid stellen om te staken, waaronder BlockFi, Crypto.com en Coinbase. Hebt u behoefte aan meer informatie hieromtrent? Klik dan op Stakingcrypto.nl