Last Updated: 22:22PM 11/7/2022

Bedrijf

Stel je voor dat je thuiskomt van een lange dag werken, om vervolgens een deurwaarder voor je huis te vinden staan. Dit is een situatie die niemand onder ogen wil zien, maar het kan voorkomen worden door een paar eenvoudige stappen te volgen. In deze blogpost schetsen we wat je kunt doen om de deurwaarders op afstand te houden. Lees verder voor meer informatie!

Wat is een deurwaarder, en wat doen ze?

Een deurwaarder is een wetshandhaver die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van verschillende gerechtelijke bevelen. Een van hun meest voorkomende taken is het uitzetten van mensen uit woningen die door de rechtbank zijn ontruimd. Gerechtsdeurwaarders zijn ook verantwoordelijk voor de betekening van gerechtelijke stukken en de uitvoering van vonnissen.

In sommige gevallen kunnen deurwaarders optreden als incassobureau, om geld te innen dat verschuldigd is aan de overheid of een andere organisatie. Gerechtsdeurwaarders werken meestal voor het departement van de sheriff of de marshal. Sommige deurwaarders zijn ook in dienst van particuliere bedrijven, zoals incassobureaus.

Hoe kun je voorkomen dat een deurwaarder naar je huis komt?

Als je geld schuldig bent aan een schuldeiser, maak je je misschien zorgen over de mogelijkheid dat een deurwaarder bij je thuis komt. Deurwaarders zijn bevoegd om schulden te innen door je bezittingen af te pakken en te verkopen. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat een deurwaarder überhaupt naar je huis komt. De beste manier om deurwaarders te voorkomen is ervoor te zorgen dat je je betalingen bijhoudt. Als je moeite hebt om rond te komen, kun je proberen met je schuldeiser te onderhandelen over een betaalbaarder betalingsregeling.

Je kunt ook contact opnemen met je gemeente voor advies over het omgaan met schulden. Als een deurwaarder bij je thuis komt, moet hij zich aan bepaalde regels en procedures houden. Ze mogen bijvoorbeeld je huis niet binnenkomen als er niemand aanwezig is, en ze moeten je minstens zeven dagen van tevoren op de hoogte stellen voordat ze terugkomen. Je rechten kennen kan je angst voor deurwaarders verminderen, en het kan zelfs helpen voorkomen dat ze überhaupt naar je huis komen.

Wat moet je doen als er toch een deurwaarder voor je deur staat?

Als er een deurwaarder aan je deur verschijnt, is het belangrijk om kalm te blijven en te onthouden dat je rechten hebt. Het eerste wat je moet doen is vragen om het identiteitsbewijs van de deurwaarder te zien. Zodra je hun identiteit hebt geverifieerd, kun je vragen waarvoor ze er zijn. Als ze er zijn om een schuld te innen, kun je ze om een bewijs van de schuld vragen. Je hebt ook het recht hen te vragen te vertrekken als ze er niet zijn om een schuld te innen.

Als ze er zijn om een schuld te innen, kun je proberen met hen te onderhandelen over een betalingsregeling. Als je geen overeenstemming kunt bereiken, kun je ze vragen te vertrekken en het incassobureau bellen om je opties te bespreken. Vergeet niet dat je altijd het recht hebt om met een advocaat te spreken als je het gevoel hebt dat je rechten worden geschonden.