Last Updated: 14:14PM 5/23/2023

Tegenwoordig is veiligheid steeds belangrijker. Een veilige woonomgeving geeft je rust en zorgt ervoor dat er geen ongewenste indringers binnen kunnen. Veel huizen zijn nog onvoldoende beveiligd, terwijl dit heel makkelijk op te lossen is. Je hoeft maar een paar dingen aan te passen en je huis is meteen veiliger. Hoe kan je de veiligheid in je huis verbeteren? In dit blog geven we je suggesties.

Beveiligingscamera’s voor de veiligheid

Woon je groot en zie je niet overal wat er gebeurt? Dan is het altijd goed om beveiligingscamera’s te installeren. Woon je kleiner? Ook dan is het goed om camera’s op te hangen. Plaats de camera’s op handige plekken, zoals bij de voordeur, in de tuin en andere punten waar je niet altijd het zicht op hebt. Zo kan je altijd je woning checken, zelfs als je een keer op vakantie bent. Is er iets gebeurd? Dan heb jij altijd camerabeelden, waardoor je de dader sneller kunt vinden.

Verlichting buiten

Ook verlichting is van belang. Wanneer je automatische verlichting ophangt schrikt dit inbrekers vaak al af. Installeer daarom verlichting met bewegingssensoren bij je voor- en achterdeur, maar ook langs de oprit en in de tuin. Zelf zie je zo ook meer als je buiten bent. Vind je het fijn om een melding te krijgen wanneer het licht aangaat? Dan kan je tegenwoordig verlichting met sensoren kopen die via een app werken die je zo kan instellen dat je een melding krijgt.

Opgeruimde tuin

Als je tuin rommelig is dan kunnen inbrekers zich erin verstoppen. Zorg dat je tuin opgeruimd is. Een schutting plaatsen is ook belangrijk, zodat je tuin niet zomaar vrij is voor iedereen. Zorg ook dat eventuele opstapjes en ladders binnen staan in een ruimte waar anderen niet bij kunnen.

Alarmsysteem voor de veiligheid

Wat veel mensen nog niet hebben, maar wat wel heel handig kan zijn: een alarmsysteem. Als je een systeem installeert dan weet je dat je de beveiliging hebt in het hele huis. Het waarschuwt mensen die niet in het huis wonen en schrikt af. Zorg er wel voor dat het systeem regelmatig wordt onderhouden door een betrouwbare professional. Zoek dit van tevoren goed uit op het internet.

Verlichting binnen

Dan als laatste de verlichting binnen. Het is raadzaam om er timers op te zetten. Op die manier lijkt het alsof er iemand thuis is, ook al is dat niet zo. Zorg er wel voor dat de timers op verschillende tijdstippen staan. Waarom? Op die manier lijkt het natuurlijk, ook als je er niet bent.