Ga je reizen in een land met vreemde valuta? Het is niet moeilijk om jouw eigen geld om te zetten in vreemd geld. Het is belangrijk dat het veilig blijft. Er zit gevaar in het wisselen van vreemde valuta. Daarom zijn er verschillende manieren om dit te doen met elk hun eigen kosten.

Wisselkantoren

Wisselkantoren zijn betrouwbaar. Je kunt ze ook op verschillende plekken vinden. Kun je niet meteen naar een wisselkantoor? Geen nood, je kunt je vreemde valuta ook online bestellen. Als je online gaat bestellen via de wisselkantoren hoef je geen provisie en administratiekosten te betalen. Dit is handig, want je kunt ook op dezelfde dag wanneer je gaat reizen, langs het wisselkantoor. Het is veilig en je hoeft niet meteen op te halen om met zoveel geld thuis te zitten.

Pinautomaat

In sommige landen of locaties kun je vreemde valuta pinnen. Het lijkt vreemd, maar dit is inderdaad mogelijk, terwijl je geen vreemde valuta op je credit card hebt. Het is veilig, maar de kosten die bijkomen zijn wat meer. Met een credit card zijn de kosten nog hoger.

Plaats van bestemming

Wanneer je op plaats van bestemming aankomt zul je zien dat je ook hier kunt wisselen, maar dit is niet altijd veilig. Het is aangeraden vanuit huis uit te beslissen waar je allemaal kunt wisselen. Komt het je niet bekend voor kun je liever stoppen. Op plaats van bestemming wisselen is niet zo handig, omdat je vaak genoeg snel moet zijn met het betalen van transport of kopen van goederen. Omdat je geen vreemde valuta hebt kan dit vervelend uitkomen.

Wil je vreemde valuta veilig wisselen? Zorg er dan voor dat je altijd de juiste plek kiest en meteen het juiste hoeveelheid wisselt. Als je steeds gaat wisselen komen er kosten bij. Om het proces sneller te laten verlopen kun je wisselkoersen bekijken op de website.