Last Updated: 21:21PM 8/18/2023

Het gaat er binnen de wereld van crypto wel snel aan toe. Zo kunnen de koersontwikkelingen ervoor zorgen dat crypto aankopen in een haast worden verricht waarbij het veiligheidsaspect over het hoofd wordt gezien. Het is gelukkig mogelijk om middels vrij eenvoudige handelingen toch veilig de aankopen te kunnen verrichten en actief blijven op de cryptomarkt. De volgende 3 tips laten alles duidelijk blijken:

  1. Hou niet te veel crypto vast op jouw wallet: het gaat namelijk om meer dan alleen het kopen van crypto en moet ervoor gewaakt worden dat de hele investering bewaart wordt in de wallet, het liefst nog online. Ondanks er veiligheidsmechanismen in plaats zijn, gebeurt het nog dat hackers ervan door gaan met de crypto. Wie echter gebruik maakt van een offline of hard wallet, loopt het risico niet. Veiliger is het nog om de crypto voor een deel om te zetten in euro’s en te storten op een bankrekening.
  2. Probeer het risico verder te verspreiden: dat is ook een manier om veilig crypto te kopen omdat het risico zo verder wordt verspreidt. Een bijkomend voordeel van deze aanpak ik ook dat je zo mee kan genieten van alle voordelen die elk platform te bieden heeft. Vergelijk daarbij ook de Shib voorspelling.
  3. Bewaar niet alle crypto op een plek: opslag op een online wallet is handig omdat de crypto gelijk beschikbaar is om te verhandelen. Met de wijze waarop de cryptomarkt in beweging is, mag er geen tijd kwijtgeraakt worden. Bij de koers verwachting ETH zal het ook te merken zijn dat je er snel bij moet zijn om er voordeel uit te kunnen halen. Wie veel crypto in bezit heeft en dat wil vasthouden voor een langetermijnbelegging, kan betreffende crypto liever opslaan in een hard wallet.