Als startende belegger is het belangrijk dat je aandelen en crypto’s veilig bewaard. Hackers zijn niet te vertrouwen, ze maken gebruik van code om toegang te krijgen tot je website en prive gegevens. Als eerst moet je niet elke keer dezelfde wachtwoord en emailadres gebruiken. Ook niet je geboortedatum plaatsen in je email adres. Hackers volgens stap voor stap al deze gegevens. Beveilig je desktop of mobiele telefoon goed, geeft niemand de toegang om gebruik te maken van je telefoon.

Beveilig je wallet

Voordat je een in het bezit komt van aandelen en crypto moet je eerst een account maken bij een broker of exchange. Daarnaast worden de aandelen en crypto bewaard, de cryptomunten worden in een digitale wallet bewaard. Er zijn verschillende wallets, de online en offline wallet. De offline wallet wordt het meest gebruikt wanneer een belegger grote bedragen heeft aan crypto’s. De wallet worden opgeslagen op een USB-stick of op je desktop. Elk persoonlijk wallet heeft een key, die alleen bij jou bekend is.

Verzamel informatie

Heb je de keuze gemaakt om in een crypto of aandeel te investeren? Verzamel dan informatie over de crypto of aandeel. Als het bij aandelen komt moet je lezen over het bedrijf, bekijk welke doelen ze hebben voor de komende jaren. Investeer niet in een bedrijf die financieel zwak is, ga ook na wat de aandelenkoers is. Daarnaast hebben aandeelhouders ook zeggenschap als er besluit wordt genomen. Investeren in aandelen en crypto gaat niet altijd soepel, het kan voorkomen dat een aandeel of crypto geen winst maakt. Geef niet op, het kan altijd weer goed lopen. Bekijk de AEX index aandelen koersen en Chainlink koers verwachting 2025.