Last Updated: 1:01AM 5/12/2022

Tips voor een veiliger huis zijn altijd nuttig, want we willen allemaal graag in een veilig huis wonen. Het is ook geruststellend te weten dat het huis goed beschermd is wanneer je niet thuis bent.

Daarom geven wij deze tips voor een veiliger huis. 

Veiligheidsanalyse

Niet alle huizen zijn hetzelfde. Daarom zijn niet alle veiligheidsmaatregelen even geschikt voor alle woningen. Het is daarom een goed idee om een veiligheidsanalyse van het huis te maken om precies te weten te komen welke beveiligingssystemen aan de behoeften van het huis voldoen. 

Wanneer je in een gemeenschap van buren of eigenaars woont, is het noodzakelijk een oogje in het zeil te houden op de gemeenschappelijke ruimten. Het doel is niet zozeer om inbraak door buren te voorkomen, maar om je in te dekken tegen mogelijke onvoorzichtigheid (waardoor inbrekers toegang krijgen tot gemeenschappelijke ruimten). Klik hier en analyseer de beste online casino’s van Nederland.

In dit verband moet bijzondere aandacht worden besteed aan de beveiliging van de garage en de parkeerplaatsen. Het is een zeer drukke en gemakkelijk toegankelijke gemeenschappelijke ruimte, dus het kan nooit kwaad om extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals bewakingscamera’s. Als je een privégarage hebt, is het raadzaam gepantserde garagedeuren te installeren.

Voorzichtigheid

Veel mensen stellen hun huis bijna onbewust bloot aan inbraak. Gewoonten zoals het bewaren van een kopie van de huissleutel in de brievenbus of onder de deurmat moeten worden vermeden.

Alarmen zijn een belangrijk afschrikmiddel voor inbrekers. Indien deze niet beschikbaar zijn, heeft het de voorkeur de ramen niet open te laten staan, vooral niet in eengezinswoningen en benedenwoningen.

Een slecht functionerende deurintercom heeft vaak tot gevolg dat we de deuren van ons huis voor iedereen openzetten. Als dit systeem niet werkt, controleer dan zelf de identiteit van de bezoekers. Als de deurtelefoon in goede staat is, bedenk dan dat veel inbrekers valse zinnen gebruiken om via de intercom huizen binnen te komen. Daarom is het beter de deur niet te openen voor iemand die je niet verwacht.

Indien het terras of de tuin vanaf de deur of door het raam te zien zijn, is het raadzaam in deze ruimten niets van waarde te plaatsen. Het is ook zeer belangrijk om te weten waar beveiligingscamera’s moeten worden geplaatst. Zorg ervoor dat de bewakingscamera duidelijk zichtbaar is om een afschrikkend effect te creëren of.

Indien het gedrag van een voorbijganger verdacht is, moet je het zekere voor het onzekere nemen en de veiligheidsdiensten waarschuwen. Je moet natuurlijk niet in een toestand van psychose leven, maar wel gevaarlijke situaties tijdig vermijden.