Last Updated: 17:17PM 8/17/2022

Duurzaam leven

Elke dag gaat de natuur een stukje achteruit, doordat mensen eigenlijk simpelweg gewoon leven. Je zult het vast niet door hebben, maar dat tripje met de auto naar de supermarkt heeft veel effect op het milieu. Een huishouden stoor jaarlijks gemiddeld 19.000 kilo aan CO2 uit. De plastic soep wordt steeds groter, gletsjers smelten, heftige droogden veroorzaken honger en dit allemaal veroorzaakt door de mens. Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk actie ondernemen zodat onze volgende generatie een gezond leven kan leiden. Iedereen kan een steentje bij dragen, het kost minimale moeite. Wil jij weten hoe je het milieu kunt helpen door een duurzamer leven te leven? Met deze tips heb je al enorm!

Aval scheiden

Misschien doe je deze al, dat zou zeer zeker erg goed zijn. Als men namelijk plastic en bijvoorbeeld papier zou mengen zou dit erg cruciaal kunnen zijn voor de natuur. Doordat men plastic scheidt van de rest van het afval, kan dit gerecycled worden. Dit kost minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen en produceren van materialen. Met MKB afval kun je een aparte container aanvragen. Door MKB afval kun je jouw afval makkelijker scheiden en hoeft het niet veel moeite te kosten.

Korter douchen

Een mens staat gemiddeld 9 minuten in de douche, dat is 4 minuten langer dan het ideale. Het zou namelijk zo moeten zijn dat iedereen ongeveer 5 minuten onder de douche staat. Als iedereen 5 in plaats van 9 minuten onder de douche zou staan, zouden we jaarlijks 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water kunnen besparen. Dat is genoeg energie om alle huizen in Nederland twee jaar te verlichten. Probeer dus zo kort mogelijk te douchen.

Recycle

Deze hoort een beetje bij het begrip afval scheiden, maar met zelf recyclen bedoelen we iets anders. Als je dus je plastic scheidt van al het andere afval recycle je eigenlijk ook al, maar je kunt nóg meer doen. Je zou bijvoorbeeld gekochte supermarkttassen vaker kunnen hergebruiken, lege plastic flesjes kunnen overnieuw vullen met een ander drankje en bepaalde verpakkingen kunnen hergebruiken voor andere doeleinden. Zo kun je erg creatief zijn met gebruikte dingen, je hebt er ook nog eens zelf profijt aan!

Pak vaker de fiets

Een tripje met de auto naar de supermarkt is meestal niet nodig, maar we doen het toch maar even. Dit is natuurlijk te begrijpen, want het is alleen maar makkelijker met de auto dan met de fiets. Het is daarentegen wel erg slecht voor het milieu, aangezien dit weer C02 uitstoot veroorzaakt. Een gemiddelde benzineauto produceert 0,21 ton aan C02 uitstoot per 1.000 kilometer. Denk 2 keer na voordat je de auto pakt of het wel echt nodig is of niet, dat bespaart je niet alleen benzine maar ook nog eens een pak geld.