Last Updated: 13:13PM 12/30/2022

Iedereen houdt waarschijnlijk wel van een bad nemen af en toe. Een bad nemen is heerlijk als je er een hebt. Heb je er geen dan heb je misschien wel een opblaasbaar bad of je gaat af en toe badderen in een hotel. Je boekt dan een kamer waarvan je weet dat er een bad bij zit. Als je thuis een bad hebt is dit niet nodig. In bad gaan is gemakkelijk, maar tegelijkertijd kun je ook gemakkelijk vallen of uitglijden in een bad, makkelijker dan in een douche. Het is daarom aan te raden om je bad wat veiliger te maken. Zo stap je altijd op een veilige manier in en uit je bad. In dit blog een aantal tips.

Badzitje

Als je wat slechter ter been bent dan kun je ervoor kiezen om een badzitje aan te schaffen. Dit zitje zet je in het bad. Je kan hier dan op gaan zitten, zodat je wat hoger in bad zit. Dit is handig als je niet meer zo diep in het bad kunt zakken of te weinig kracht hebt in je armen om weer uit het bad te komen. Op deze manier kun je toch van een bad genieten, maar wel op een veilige manier. Je kan op deze manier ook langer zelfstandig in bad blijven gaan.

Badlift

Er bestaan liften, speciaal gemaakt voor naast het bad. Ze kunnen aan de muur worden bevestigd, maar ook aan het plafond of aan de vloer. De lift is een kolom met daaraan een verstelbaar stoeltje. Je gaat naast het bad staan en gaat vervolgens op het stoeltje zitten. Het stoeltje zorgt er vervolgens voor dat je zittend over de badrand wordt gehaald. Je hoeft hier je benen iet voor te gebruiken. Uit bad gaan gaat op dezelfde manier. De lift kan voor veel mensen een uitkomst bieden.

Instap bad

Je kan er ook voor kiezen om een instap bad te laten bouwen. Het bad heeft dan een deur in de wand zitten. Via deze deur kun je in bad gaan om er vervolgens in te gaan zitten of liggen. Sluit de deur en begin met het vullen van je bad. Let op: bij dit bad kun je je bad pas vullen als je erin zit en weer uit bad gaan als het bad helemaal leeg is.

Inloopdouche

Is een bad veiliger maken geen optie? Dan kun je ook nog kiezen om je badkamer te verbouwen en een inloopdouche te maken. Dit kan altijd veilig. Je kan vervolgens een douchedeur op maat laten maken, precies zo groot als jouw douche.