Last Updated: 11:11AM 3/1/2022

Een bitcoin geldautomaat fungeert net zoals een broker. Het verschil is dat je bij een bitcoin automaat op locatie bent en bij een broker doe je het achter je laptop of pc. In dit artikel zullen we nader ingaan op de werking van de bitcoin automaat.  

De bitcoin automaat 

Met een bitcoin automaat kun je bitcoins kopen en verkopen. Om dit te doen moet je over een mobiele telefoon beschikken die een bitcoin wallet heeft. Deze wallet kun je downloaden op je mobiele telefoon. Het is nodig om de transactie voort te zetten. De bitcoin automaat zal een draadloos verbinding maken met de wallet. Wanneer de verbinding al is voltooid zal de transactie beginnen. Voor de transactie worden er transactiekosten in rekening gebracht. De transactiekosten voor Bitcoin bedraagt 10 euro. Per dag mag je een maximaal bedrag van 2500 euro wisselen.  

Bitcoins omwisselen in geld 

Bij een bitcoin automaat kun je bitcoins kopen en verkopen. Om bitcoins te wisselen voor fiatgeld bij een bitcoin ATM moet je bij de automaat kiezen voor de ‘geld opnemen’ optie. Je toetst vervolgens het aantal bitcoins dat je wenst om te wisselen. Je opent daarna de wallet om de QR-code die op het scherm is te scannen. Nadat dit voltooid is stuur je het aantal bitcoins naar de geadresseerde. Je haalt dan het geld uit de automaat. Soms kan het ook voorkomen dat je eerst een bon moet scannen waarop de bevestiging staat dat bitcoins  is overgemaakt naar de rekening in de vorm van fiatgeld. 

Met een bitcoin ATM kun je ook geld in de vorm van bitcoins opnemen. Hiervoor heb je een mobiele telefoon nodig, een creditcard of fiatgeld. Je gaat eerst de QR-code scannen of invoeren waarna je het aantal euro’s dat je wilt wisselen aangeeft.