Last Updated: 4:04AM 4/7/2022

In deze blog vind je alle nodige informatie over cryptocurrency en alles dat te maken heeft met crypto. Je weet intussen wat cryptocurrency is en hoe dat werkt. Maar voor de mensen die het nog niet weten zal ik een korte uitleg geven. Cryptocurrencies zijn digitale munten waarmee je betalingen kunt doen. Het is nu nog eenvoudiger om betalingen te doen met de komst van crypto creditkaarten. Crypto creditkaarten zijn eigenlijk hetzelfde als de normale creditkaarten die we al gebruiken. Het grote verschil is dat je met een crypto creditkaart met crypto valuta kunt betalen. Hieronder meer crypto cards uitleg

Zo werkt dat 

Nu dat je een beeld hebt van wat een crypto creditkaart is zullen we een kijkje nemen naar hoe dat werkt. Zoals je weet kun je betalingen doen met een crypto creditcard. Zo bestaat er ook de mogelijkheid om bitcoins te kopen met een crypto creditcard. Je gaat hierbij vaste transactiekosten moeten betalen. Het moment de creditcard gegevens al zijn ingevuld kan de transactie uitgevoerd worden. Dit is veel sneller dan wanneer je een bankoverschrijving zou doen. Bij vrijwel elk platform waar je een Bitcoin wallet kunt aanmaken bestaat de mogelijkheid om Bitcoins, Litecoins of Ethereum te kopen met een creditcard.  

Betalen met crypto creditkaart 

Om bitcoins te kopen met een crypto creditcard moet je eerst een account aanmaken bij een exchange waar je bitcoins gekocht kunnen worden. Er bestaan er een aantal van deze platforms. Enkele bekende exchanges zijn bijvoorbeeld Coinbase, Coinhouse en Bitstamp. Naast de bitcoin credit cards bestaan er nu ook debetards. Hiermee kun je met Bitcoins betalingen doen in winkels ook al accepteert de winkel waar je terecht bent geen Bitcoins. Met de meeste van dit soort debetkaarten bestaat er een samenwerking met Visa of Mastercard. U betaalt in Bitcoins waarna de winkelier euro’s ontvangt.