Last Updated: 20:20PM 11/22/2020

De kans bestaat dat je ooit al eens van een slimme deurbel hebt gehoord. Door middel van een slimme deurbel kun je jouw woning gemakkelijk van een afstand in de gaten houden. Ook kun je de deurbel mogelijk bij jouw ouders die op leeftijd zijn aan laten brengen. Zo kun jij een oogje in het zeil houden bij je ouders. Helemaal als een van je ouders alzheimer heeft, is dit een fijne mogelijkheid. Verder is een slimme deurbel voorzien van een infrarood camera voor als het donker is, een microfoon en tot slot is het mogelijk om de beelden op te slaan in de cloud. Super handig dus, in dit artikel worden er een aantal punten genoemd die je niet mag vergeten als je een slimme deurbel hebt.

Een goed werkende telefoon is noodzakelijk

Zoals eerder benoemd is het mogelijk om de slimme deurbel van een afstand te gebruiken. Hierdoor kun je dus een oogje in het zeil houden, zonder dat je thuis bent. Het enige wat je hoeft te doen om van een afstand mee te kijken en luisteren met de camera is de camera verbinden met je telefoon, dit kan erg gemakkelijk via een makkelijke app. Als je telefoon nu aanstaat, kun je gemakkelijk meekijken en luisteren met de camera. Hiervoor moet je telefoon dus wel aanstaan. Indien je een slechte accu hebt, is het dus verstandig om deze te laten vervangen, anders heeft de slimme deurbel geen zin. Je kunt ervoor kiezen om dit bij een professional te laten doen, zoals Thephonelab. Ook als je een barst in je telefoon hebt, kan dit zorgen voor een slecht beeld waardoor je de camerabeelden niet duidelijk kunt zien, ook dit probleem is te verhelpen door een professional. De tarieven van de meeste professionals zijn erg scherp. Natuurlijk is een iPhone x reparatie duurder dan een iPhone 7 reparatie, maar op de tarieven valt niets aan te merken. Op het moment dat je gewoon een goed werkende telefoon hebt zul je gemakkelijk via de app mee kunnen kijken naar de beelden en geluidsopnames bij de voordeur.

Het installeren van een slimme deurbel

Een slimme deurbel moet wel altijd ge├»nstalleerd worden voordat deze gebruikt kan worden. Het installeren van een slimme deurbel zal voor een aantal mensen erg lastig zijn. Hierom wordt er vaak een instructieboekje bij de slimme deurbel geleverd en in hele lastige situaties wordt er een monteur door de aanbieder op pad gestuurd om de deurbel te installeren. Een andere manier om een deurbel zelf te installeren is door het op internet op te zoeken. Er zijn een hoop blogs waar er uitleg wordt gegeven over de installatie van slimme deurbellen. Op het moment dat je er na de blogs nog steeds niet uitkomt, kun je er ook voor kiezen om YouTube video’s te bekijken of hulp te vragen. Dit kan een vriend of familielid zijn, maar ook een technicus die er gespecialiseerd in is. Kortom, het installeren van een slimme deurbel kan erg lastig zijn. Als dit het geval is kun op verschillende manieren uitleg of hulp krijgen.