Last Updated: 0:00AM 4/14/2021

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk voor een bedrijf om een goede website te hebben. Dit komt voornamelijk doordat er steeds meer mensen zijn die gebruik maken van het internet. Doordat veel consumenten gebruik maken van het internet, is het voor bedrijven van belang om hierop in te spelen. Echter is het natuurlijk ook van belang voor bedrijven in de business to business sector. In deze sector kijken werknemers van een bedrijf ook vaak bij het andere bedrijf op de website. Kortom, een goede website is voor iedere organisatie ontzettend belangrijk, maar hoe begin je nou eigenlijk een website?

Waar moet ik opletten bij het uitkiezen van een hostingbedrijf?

Allereerst is het van belang om een goede hosting uit te kiezen. Bij het kiezen van de hosting is erg prettig als de klantenservice van het bedrijf achter de webhosting goed bereikbaar is. Hierdoor kunnen zij je altijd helpen wanneer je problemen hebt met je website. Daarnaast heb je door middel van een goede website hosting ook vaak toegang tot mail hosting. Dit is natuurlijk relevant voor de gehele organisatie.

Verder is het aan te raden om een paar ondernemers en/of webbeheerders binnen je netwerk te vragen naar hun ervaringen. Bij welk hostingbedrijf zitten zij en hebben zij wel eens klachten ervaren? Zo ja wat was de bereikbaarheid van de klantenservice en hoe is de klacht opgelost? Verder is het ook fijn als het dashboard van je hosting overzichtelijk is en voor jou logisch is ingedeeld.

Hulp bij een domeinnaam

Wanneer je opzoek bent naar de juiste webhosting is het natuurlijk allereerst van belang dat de door jouw gewenste domeinnaam nog vrij is. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je al een domeinnaam hebt, maar deze graag over wilt zetten naar een nieuw hosting bedrijf. Als je het juiste hosting bedrijf hebt gevonden, zijn zij in veel gevallen bereid om je te helpen met het overzetten van jouw oude domeinnaam. Zit je nog in de beginfase van je website en heb je nog geen domeinnaam? Dan kun je op de website van de meeste hosting bedrijven even kijken of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Is deze domeinnaam nog vrij? Dan kun je deze direct bij de webhoster aanschaffen.