Last Updated: 12:12PM 1/16/2023

De winter is weer begonnen, de dagen zijn korter en de nachten langer. In het donker hebben inbrekers vaak vrij spel. Het aantal woninginbraken stijgt in deze periode dan ook. Natuurlijk wil jij voorkomen dat jouw huis wordt gekozen om in te breken. Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om jouw huis te beschermen tegen inbraak.

Installeer alarmsystemen

Een van de meest effectieven manieren om je huis te beschermen tegen inbraak is door het installeren van alarmsystemen. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar, van simpele alarmsystemen die alleen afgaan bij beweging tot geavanceerde systemen met camera’s die op afstand te bedienen zijn.

Maak gebruik van verlichting

Een van de meeste eenvoudige manieren om inbrekers af te schrikken is doormiddel van goede verlichting. Wanneer er rondom je huis genoeg verlichting aanwezig is lopen inbrekers namelijk een grotere kans om gezien te worden. De belangrijkste plek om verlichting te plaatsen is rondom ramen en deuren. Het kan daarbij ook een goed idee zijn om bewegingscensoren te plaatsen die de verlichting automatisch aan- of uitzetten.

Sluit ramen en deuren af

Het lijkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar sluit ramen en deuren goed af. Het enkel dichttrekken van een deur, of het openlaten van een raam op kiepstand maakt het voor dieven des te makkelijker om je huis te betreden. Gebruik sloten met een hoge veiligheidsklasse en overweeg het installeren van extra beveiliging, zoals raamsluitingen of een deurklinkbeschermer. Weet je zelf niet goed hoe je dit het beste kunt doen? Schakel dan een lokaal klusbedrijf in. Wanneer je bijvoorbeeld in Maastricht woont kun je dan op internet zoeken naar een klusbedrijf in Maastricht.

Maak gebruik van camera’s

We zien het steeds meer: deurbellen met camera’s. Dit is niet zonder reden. Dit soort camera’s registreren vaak iedere beweging in en rondom het huis. Bewoners worden dan direct op de hoogte gesteld van verdachte activiteiten rondom het huis. Daarbij hebben deze camera’s vaak ook nog een spraakfunctie, waarmee je een eventuele inbreker kunt afschrikken. Daarnaast kunnen camera’s er ook bij helpen om een inbreker te identificeren nadat er een inbraak is gepleegd.

Maak je huis onaantrekkelijk voor inbrekers

Door ervoor te zorgen dat er geen waardevolle spullen aanwezig zijn in je huis zorg je er niet alleen voor dat je huis minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers, je beperkt ook de financiële schade wanneer er toch ingebroken wordt. Heb je toch spullen van waarde in je huis? Zorg er dan zoveel mogelijk voor dat deze spullen achter slot en grendel en buiten het zicht bewaard worden.