Last Updated: 23:23PM 7/1/2021

Bij het ontwerpen of onderhouden van een industriële ruimte, zoals een fabrieksvloer of magazijn, is de matten misschien niet het eerste waar een ondernemer aan denkt. Echter, industriële matten kan van groot belang zijn, vooral als het gaat om het behoud van gezondheid en veiligheid van werknemers. Matten kunnen zelfs leiden tot een hogere productiviteit en minder vrije tijd op het werk.

Ze verbeteren de veiligheid op de werkplek

Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel, industriële matten verminderen het risico op uitglijden en vallen en maken zo de werkplek een veiligere ruimte, terwijl ze ook het risico op rechtszaken verminderen. Geschat wordt dat ongeveer de helft van alle ongevallen op industriële werkplekken wordt veroorzaakt door uitglijden, een groot deel hiervan zou voorkomen zijn geweest als er geschikt matten waren geweest. Hoogwaardige werkplekmatten zijn antislip, ook als er vloeistof wordt gemorst of stoffen zoals olie of vet.

De matten kunnen stevig aan de vloer worden bevestigd, dus er is geen gevaar dat ze onder de voeten wegglijden. De matten kunnen ook worden bedrukt met waarschuwingen, dit kan betrekking hebben op apparatuur in de buurt of gewoon de visuele heldere markeringen die waarschuwen voor voorzichtigheid (bijvoorbeeld zwarte en gele strepen rond de rand van apparatuur).

Ze laten zien dat de werkgever om werknemers geeft

Hoewel het grootste gevaar uitglijden en vallen op het werk kan zijn, is er ook de voortdurende impact van gewoon op harde vloeren staan. Er is veel onderzoek dat aantoont dat staan ​​op een harde vloer leidt tot vermoeidheid, rugpijn en mogelijk ernstigere problemen zoals een verminderde bloedsomloop. Industriële matten helpen deze vermoeidheid te verminderen en maken staan ​​in een industriële omgeving minder een gezondheidsrisico. Het kan zijn dat staan ​​voor sommige medewerkers een onvermijdelijk onderdeel van het werk is, maar dat wil niet zeggen dat dit niet comfortabeler kan.

Ze houden de vloer schoon en moedigen hoge normen aan

De sleutel tot het schoonhouden van elk gebied en het handhaven van normen is aandacht voor detail. Als de vloer vuil en vies is, zal dit ertoe leiden dat anderen weinig oplettend zijn, deze houding kan doordringen tot andere gebieden van netheid. Een schone vloer daarentegen blijft meestal zo – mensen zijn meer trots en zullen veel minder snel vuil en smurrie rondsjouwen. De matten maken het gemakkelijker om de vloer schoon te houden, geïnstalleerd in de deuropeningen helpen ze om vuil en stof te verwijderen en zo te voorkomen dat deze het werkgebied binnendringt. Ben jij op zoek naar veiligheidsmatten? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!