Last Updated: 2:02AM 9/27/2022

Goede schoonmakers zijn goud waard

Schoonmakers zorgen ervoor dat jij thuis/ op werk bezig kunt zijn in een opgeruimde ruimte. Misschien besef je het niet altijd, maar zonder hun zou het allemaal een stuk moeilijker worden. Helaas zijn er steeds minder schoonmakers/ schoonmaaksters in ons land. Hoe dat komt leggen we onder andere uit in dit artikel!

Tekort aan schoonmaaksters

In Nederland kampen we momenteel in vele sectoren met een tekort aan personeel. Er is voornamelijk een groot tekort in het onderwijs, de industrie en de zorg. Maar ook schoonmaakbedrijven zien dat er steeds meer mensen met pensioen gaan en er veel minder mensen bij komen.

De schoonmaakbedrijven hebben voornamelijk te maken met tekort aan personeel omdat jongeren liever geen schoonmaker of schoonmaakster willen worden. Ook zijn er veel schoonmaaksters tijdens de coronacrisis bij de GGD gaan werken. Ook leunen schoonmaakbedrijven veel op arbeidsmigranten, die toestroom is ook wegens corona stop gezet. Het werk moet dus vele male aantrekkelijker gemaakt worden, denk bijvoorbeeld aan meer uren bieden. Helaas is dat voor vele geen optie aangezien ze dan hun huurtoeslag verliezen. Hierop moet de regering dus een oplossing vinden, momenteel doen ze dat alleen niet.

Waarom zijn ze goud waard?

Zonder schoonmakers wordt het doen van je dagelijkse bezigheid serieus lastig. Werken of leven in een ruimte die stinkt, vies is en niet opgeruimd is, is niet fijn. Hiervoor zijn dan natuurlijk de schoonmakers, hun zorgen ervoor dat jij kunt doen waar je zelf goed in bent. Misschien kun je overigens wel opruimen, maar dan is het altijd fijn om een professionele schoonmaker aan je zij te hebben om het écht goed te doen.

Heb je een schoonmaakster nodig voor op kantoor, omdat je bijvoorbeeld geen tijd hebt om zelf alles schoon te houden? Dat is helemaal geen ramp, er zullen misschien mensen zijn die zich ervoor schamen. Dat is niet nodig, schoonmakers doen niets voor niets dat beroep. Zij willen jou helpen! Een schoonmaker op kantoor zal als eerste beginnen met het afstoffen van de tafels, stoelen en kasten. Naderhand stofzuigen en alle ruimtes goed doorluchten. Ondertussen zal alles grondig schoongemaakt worden, zo ook het sanitair mocht het nodig zijn. Hierdoor kun jij en de rest van je bedrijf weer keihard doorwerken in een schone werk omgeving, wel zo lekker.