Last Updated: 11:11AM 4/13/2022

Begin rustig aan zodat je lichaam kan wennen aan de intensiteit  

Eén van de grootste problemen waar sommige mensen tegenaan lopen is als je té enthousiast start. Te veel doen in een te korte tijd is niet nodig in het begin aangezien het lichaam nog niet veel gewend is. Niet alleen omdat het lichaam nog erg blessuregevoelig is, maar vooral ook omdat je fitness gaat associëren met pijn en extreme vermoeidheid, met als gevolg een enorme motivatiedip.

Begin daarom altijd langzaamaan en ga niet meer dan 3 tot 4 keer per week sporten dit is meer dan genoeg voor de eerste 2 maanden. Als je gewend bent aan dit ritme kun je het aantal trainingen gaan opschroeven, maar dat hoeft niet! Je hoeft niet 5 keer per week te fitnessen om af te vallen of spieren op te bouwen. Als je het leuk vindt is het natuurlijk wel mooi meegenomen, Maar het belangrijkste is dat je een schema hebt wat je kunt volhouden.

Sarms razend populair

SARM staan voor Selectieve Androgeen Receptor Modulator. SARM bestaat dus uit één modulator. Meerdere Modulators is meervoud en dat maakt de afkorting SARM’s. Sarms zijn bij toeval ontdekt tijdens een wettenschappelijk onderzoek. Dit relatief nieuwe geneesmiddel heeft anabole en spieropbouwende eigenschappen. Tijdens het nemen van sarms kan soms wel 4 tot 6 kilo aan spiermassa gewonnen worden. Doordat SARM’s selectief werken zijn er dus minder kans op ongewenste bijwerkingen. Sarms werken ook geweldig tijdens het droogtrainen en zullen ervoor zorgen dat je geen spieren verliest en zelfs kan opbouwen terwijl je in een kcal-tekort zit. De beste en meest voordelige  sarms koop je bij www.bestsarms.nl

Lange termijn doelen

Denk niet aan te snellen resultaten. Misschien wil je de komende 6 maanden 15 kilo afvallen, of misschien wil je binnen 6 maanden 3 kilo extra spiermassa. Schrijf op wat je doel is. Houd jezelf verantwoordelijk voor het bereiken van dat doel. Iets opschrijven is als het maken van een verbond waar je je aan moet houden. Zorgt dat je regelmatig deze tekst, Dit is een constante herinnering aan het pact dat je met jezelf hebt gesloten om je doel te bereiken.

Stel ook kleinere doelen

Hoewel het maken van een lange termijn visie een goed begin is, vereist het bereiken ervan een aantal stappen om je te helpen daar te komen.  20 kilo afvallen is niet makkelijk hiervoor zal veel discipline nodig zijn. Probeer kortere wekelijkse of maandelijkse doelen te stellen. Zo kun je op de beste manier 500 gram tot 1 kilo per week afvallen. Het is niet aan te raden om te weinig te eten aangezien dit haast nooit vol te houden is. Maandelijks 2 tot 4 kilo is een prachtig doel en zal jaarlijks nog steeds tot 20+ kilo gewichtsverlies lijden. Met het kweken van spiermassa geld hetzelfde. Zet realistische doelen en verwacht niet binnen 6 maanden er uit te zien als je favorieten fitness model. 3 tot 6 kilo spiermassa binnen een jaar is een mooi doel.

Zorgt dat je doet wat je leuk vindt

Niemand zegt dat sporten saai moet zijn.  De meeste mensen die veel fitnessen genieten van het halen van hun doelen. Train met passie en doe wat je leuk vindt anders zal je het hoogstwaarschijnlijk nooit volhouden. Vindt de sport die jij leuk vindt, salsa een geweldige manier om je hart te trainen. Als je op zoek bent naar een uitdagende workout met intervaltraining en weerstandstrainingen samen met andere mensen, dan kunnen groepslessen iets voor jou zijn.

Laat je mindset je pogingen om je lichaam te veranderen en levensstijl veranderingen aan te brengen die een leven lang meegaan, niet doen ontsporen.

 Zorgt voor een gebalanceerd dieet

Wil je aankomen of afvallen? Dan is voeding het allerbelangrijkste. Voor het kweken van spieren zijn eiwitten nodig. Een makkelijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen zijn eiwit shakes. Daarnaast zijn er nog meer supplementen die nodig kunnen zijn. Omega en vitamines kunnen handig zijn als er niet genoeg vis of groente in het dagelijks dieet gegeten wordt. Deze zullen je de noodzakelijke voedingsstoffen geven die vaak niet genoeg gegeten worden, vooral voor tijdens het droog trainen. Een diëtist kan je ook helpen met het juiste voedingsschema te maken. Onthoud wel dat multivitaminen en andere supplementen alleen bedoeld zijn om je dagelijkse voeding een boost te geven en niet om eten te vervangen.

Onthoud de voordelen van fitness en lichaamsbewegingen

Onthoud ook altijd in je achterhoofd dat fitness er niet alleen maar voor zorgt dat je lichaam er beter uit zult zien, Maar je ook sterker en fitter wordt. Doorgaans ook (direct of indirect) dat je beter slaapt omdat je ‘s avonds meer vermoeid zult zijn, eet, communiceert, functioneert op je werk, met stress omgaat en leeft! Vergeet dus nooit hoe goed je je voelt nadat je gesport hebt. Door sporten vindt er een toename plaats van diverse neurotransmitters waaronder dopamine, serotonine en endorfine. Endorfine bestaat onder bekend als het snelst werkende anti-stress hormoon omdat het binnen een minuut een stress-reactie kan stilleggen.

Neem voldoende rust

Eindelijk, even rusten tijdens je set. Tijd om op adem te komen tussen je oefeningen door. De optimale rusttijd hangt af van hoe hard je traint, Als je elke oefening tot falen traint is 1 tot 2 minuten het beste. Korte rustpauzes kunnen ook en zullen leiden tot meer vet verbranding en minder spiergroei.

Verder is het voor je spieropbouw belangrijk om tussen je trainingen 48 uur rust aan te houden (hier valt slapen ook onder). Dat is het beste voor het herstel van je spieren. Wil je toch graag elke dag sporten? Wissel dan af tussen oefeningen en spiergroepen. Spieren groeien niet tijdens het trainen, maar in het herstelproces dat op de training volgt. Ja, onderschat herstel en rust niet want je groeit tijdens het rusten.

Train in een passend tempo

Naast herhalingen, is ook de snelheid van de uitvoering van je oefeningen en de trainingsduur belangrijk voor spieropbouw. Je kunt ervoor kiezen om snel en explosief te trainen, maar wij raden juist aan om de oefeningen langzaam en gecontroleerd uit te voeren.  Zo houd je maximale spanning in je spieren. Race je dus niet door de oefeningen heen!

Wil je spieren opbouwen, dan kun je het beste een trainingsduur van 60 tot 90 minuten aanhouden. Niet langer! Want als je te lang traint, komt er een stofje vrij in je spieren die ervoor zorgt dat je spieropbouw juist uitblijft. Niet té enthousiast van start gaan dus