Last Updated: 8:08AM 6/27/2021

Heb je de ambitie om een certificaat in Hogere Veiligheidskunde te halen? Doe een opleiding HVK bij de het ROVC! De beste technische opleider van Nederland. Hogere Veiligheidskunde stoomt jij klaar tot specialist op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden voor jouw organisatie. Lever een waardevolle bijdrage op de werkvloer en haal je diploma Hogere Veiligheidskunde.

Wat leer je bij een opleiding HVK?

Tijdens de opleiding Hogere Veiligheidskunde leer je over onderwerpen omtrent veiligheid, organisatievermogen, hygiëne, Arbowetgeving en risicomanagement. Na het succesvol afronden van een opleiding Hogere Veiligheidskunde ben je bevoegd om de volgende acties op de werkvloer uit te voeren:

  • het veiligheidsbeleid sturen
  • interne en externe ondersteuning bij veiligheidsrisico’s bieden
  • leiding geven aan een team om risicovolle projecten op het gebied van veiligheid te coördineren
  • toezicht houden op risicovolle projecten
  • advies geven omtrent de beheersing van veiligheidsthema’s

Waarom een opleiding Hogere Veiligheidskunde bij het ROVC?

Het ROVC is al 50 jaar de beste technische opleider van Nederland. Met locaties door het hele land, is het ROVC altijd dichtbij. Leren in de praktijk staat centraal, zo ga je tijdens je opleiding zo snel mogelijk actief aan de slag met de lesstof. Bij het ROVC stellen ze motivatie als prioriteit. De docenten uit het werkveld motiveren jou als cursist om het beste uit je opleiding te halen. Betrokkenheid bij de markt, organisatie en medewerkers staat in de werkwijze centraal.

Veiligheid op de werkvloer is belangrijk. Een goede coördinator die het aanspreekpunt is en overzicht houdt over de werkzaamheden is hiervoor van belang. Heb jij de ambitie om jouw werkplek veiliger te maken als veiligheidsspecialist? Schrijf je dan nu in voor een opleiding HVK bij het ROVC!