Last Updated: 8:08AM 7/23/2022

Het weer in Nederland is onvoorspelbaar: geniet je het ene moment van heerlijk weer, het volgende moment kan het behoorlijk tekeer gaan met regen. Vervelend wanneer je net op het terras zit. Gelukkig kun je ook goede waterdichte veranda zonwering vinden die ervoor zorgen dat je gewoon buiten kunt blijven zitten en niet al je tuinmeubelkussens snel naar binnen hoeft te brengen. Benieuwd wat de beste regenbestendige zonwering opties zijn? Hier vind je een overzicht van drie producten die uitkomst bieden voor jouw terras.

EG Photography

#1 Pergola zonwering

Speciale pergola zonwering is een van de betere oplossingen in je zoektocht naar regenbestendige zonwering. Pergola zonwering, ook wel zonneluifel genoemd, lijkt qua werking op een zonnescherm. Het verschil is echter dat de pergola zonwering op twee palen steunt in plaats van op alleen de gevel. Dit zorgt voor meer stevigheid en windbestendigheid. Daarnaast krijgen veel pergola zonwering doeken een speciale vochtwerende behandeling. Dit maakt de zonneluifel waterdicht. Verder zijn er ook goede uitvoeringen die zijn voorzien van zijgeleiding. Dit betekent dat regenwater direct wordt afgevoerd en niet op het doek blijft liggen.

#2 Glazen terrasoverkapping

Een tweede goede oplossing is de keuze voor een glazen terrasoverkapping. Hiermee ben je verzekerd van een 100% waterdichte oplossing. De vaste constructie is stevig en biedt daarnaast ook bescherming tegen de wind. Goede terrasoverkappingen van glas maken het goed mogelijk om ook in de winter te genieten van het buitenleven, terwijl je knus en droog op je terras zit. Ben je bang dat het in de zomer te warm wordt? Dan kun je op het glas zonwering plaatsen die de warmte tegenhoudt.

#3 Waterdicht knikarmscherm

Wanneer je altijd wilt genieten van je terras is een regenbestendige oplossing de beste keuze. Een waterdicht knikarmscherm behoort ook tot je mogelijkheden. Dit scherm wordt alleen aan de gevel bevestigd en neemt daardoor geen onnodige ruimte in op je terras. Een kwalitatief knikarmscherm is gemaakt van waterdichte stof. Daarnaast kun je ook kiezen voor een exemplaar dat zowel vuil- als schimmel afstotend is. Op deze manier heb je helemaal nauwelijks onderhoud aan je zonwering!

Ontdek het aanbod van regenbestendige zonwering

In je zoektocht naar regenbestendige zonwering opties heb je online heel wat keuzes. Let vooral op de aanwezigheid van een waterdichte stof of kies zonwering dat is voorzien van een waterdichte coating. Op deze manier houd je jouw terras altijd droog en maakt het niet uit als de zon ineens plaatsmaakt voor wat donkere wolken!