Last Updated: 4:04AM 5/20/2023

Denk je wel eens na over de eigen beveiliging van je huis? Als je vaak van huis bent, of in een buurt woont waar regelmatig ingebroken wordt, is het verstandig om te kijken hoe het met je eigen huis gesteld is. In bepaalde gevallen kun je met een paar simpele ingrepen de veiligheid rondom je woning, of bedrijf, al verbeteren. In andere situaties kan camerabewaking zorgen voor een betere gemoedsrust.

Hoe veilig is je huis?

Als je kritisch kijkt, zul je misschien ontdekken dat er best wat te verbeteren valt als het om de veiligheid van je huis gaat. Het slot van de achterdeur klemt, waardoor je er soms voor kiest om de deur open te laten als je even bij de buren de post af gaat geven. Of je laat de balkondeur vaak openstaan, ook als je niet thuis bent. In de winter is het altijd donker op het tuinpaadje van de schuur naar het terras en ook bij de voordeur heb je geen goede verlichting hangen. Al deze zaken kunnen mensen die niets in je tuin of huis te zoeken hebben, in de verleiding brengen om onuitgenodigd een kijkje te gaan nemen. 

Hoe krijg je een veiliger huis?

Door zorgvuldiger je huis af te sluiten en verlichting met bewegingssensors aan te brengen, voorkom je al dat mensen die gemakkelijk in de verleiding komen, je huis binnengaan. Vervang defecte sloten en zet hier desnoods een smartlock op. Houd ook goed in de gaten dat ramen en deuren altijd goed gesloten zijn. En laat bijvoorbeeld geen ladders in de tuin laat liggen. Waardoor men gemakkelijk op het balkon of platte dak naar de eerste verdieping kan klimmen. Zorg voor goede verlichting in zowel de voor- als achtertuin. En wek de illusie dat er iemand thuis is door ’s avonds altijd een lamp te laten branden. Als aanvulling op deze maatregelen kies je daarnaast nog voor camerabewaking.

Wat voor soort camerabewaking is er mogelijk?

Camerabewaking wordt onderverdeeld in een buitencamera en een binnen-camera. Het verschil hiertussen is bijvoorbeeld dat de ene camera bestand is tegen het weer, zoals regendruppels. De andere is dat niet. Je hebt daarnaast ook nog de keuze uit een camerabewaking met nachtzicht. Met dit type krijg je een helder en gekleurd beeld, ook als de weergave in het donker is. De camerabewaking kan op diverse punten aangebracht worden. Er moeten dus ook vanuit verschillende hoeken opnames mogelijk zijn. Daarom heb je keuze uit diverse lenzen. Denk bijvoorbeeld aan een groothoeklens of een motor gestuurde lens. Desgewenst is er de optie om niet alleen beelden te registeren, maar tevens geluid.

Laat je camerabewaking installeren of doe je dit zelf?

Het is mogelijk om camerabewaking zelf te installeren. Wil je er helemaal zeker van zijn dat de camerabewaking goed hangt en correct werkt? Dan is het raadzaam te kiezen voor camerabewaking met installatie. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je direct advies kunt vragen over de beste positie van de camera’s. Bovendien weet je zeker dat de camerabewaking wordt opgesteld volgens de geldende regelgeving met betrekking tot privacy. En als je na de installatie nog vragen hebt, dan kun je ook daarvoor nog bij de installateur van de camerabewaking terecht.