Last Updated: 8:08AM 12/19/2022

Je veilig voelen in je eigen huis is ontzettend belangrijk. Helaas is het tegenwoordig zo, dat je huis beveiligen hiervoor nodig is. Er zijn verschillende manieren om je huis te beveiligen, van de duidelijke, camerasystemen, tot tips waar je wellicht nog niet zelf aan gedacht had. In dit artikel geven we je 5 tips om je huis te beveiligen en je veilig te voelen thuis.

Beveilig jouw ramen en deuren

De eerste en gemakkelijkste manier om je zelf veilig te stellen voor inbrekers, is door je ramen en deuren op slot te doen. Doe je dit echter wel consequent? Doe je de achterdeur op slot, ook als je thuis bent? Veel mensen doen dit pas wanneer ze naar bed gaan, op dit moment kan er echter al een inbreker binnen zijn.

Veel sloten zijn echter niet bestand tegen inbrekers, zij hebben de nieuwste innovatiefste manieren om de meest gecompliceerde sloten open te krijgen. Nieuwe cilindersloten zijn de beste optie, in combinatie met andere beveiligingsmaatregelen.

Zijn er openingen tussen de deuren/ramen en kozijnen? Verouderde kozijnen kunnen kleine openingen vertonen. Een kleine opening van een halve centimeter is echter al genoeg ruimte voor een inbreker om een breekijzer tussen te zetten.

Koop een videodeurbel

De beste manier om je veiligheid te waarborgen is doormiddel van een videodeurbel. Bekijk echter de beoordelingen goed en kies voor een beste videodeurbel, die bestand is tegen hackers.

Met een videodeurbel hoef je nooit de deur te openen voor vreemden. Je kunt namelijk gemakkelijk via een app op je telefoon spreken met de persoon dat voor de deur staat.

Een videodeurbal zal je ook waarschuwen als er iemand voor je huis staat en niet aanbelt. Zo kun je in de gaten houden wie jouw huis in de gaten houdt.

beste videodeurbel

Maak je huis onaantrekkelijk voor inbrekers

Er zijn een aantal manieren waarop je je huis onaantrekkelijk maakt voor inbrekers. Het zicht van beveiligingscamera’s is een goede manier, maar er zijn nog een aantal manieren:

  • Buitenverlichting met bewegingssensor
    Zorg dat er geen donkere hoekjes in je tuin zijn, waar iemand zich kan verstoppen
  • Geen hoge beplanting voor ramen, duidelijk overzicht over voor- en achtertuin
    Struiken voor het raam zijn ideale verstopplaatsen voor inbrekers
  • Laat zien dat je een hond hebt
    Een hond zal een inbreker zeker afschrikken en alarm slaan. Heb je geen hond? Laat toch lijken alsof je een hond hebt, plaats een duidelijk zichtbare drinkbak en eventueel wat hondenspeeltjes rond de tuin