Last Updated: 13:13PM 7/3/2023

Heb jij zin om op vakantie te gaan, maar wil je niet alleen maar lui aan het strand liggen? Dan is een actieve vakantie met een sportieve elektrische fiets misschien wel iets voor jou! Op deze manier ontdek je niet alleen nieuwe plekken, maar ben je ook nog eens lekker in beweging. Om ervoor te zorgen dat jouw actieve vakantie vlekkeloos verloopt, delen wij vijf handige tips met je. Lees snel verder!

1. Zoek een mooie fietsroute uit

Natuurlijk wil je op vakantie prachtige plekken ontdekken. Gelukkig zijn er in Europa ontzettend veel mooie fietsroutes te vinden! Zoek van tevoren alvast een mooie route uit die te rijden is met een elektrische fiets. Dit kan bijvoorbeeld via de website van de ANWB. Zo kom je niet voor onverwachte hindernissen te staan!

2. Neem de juiste spullen mee

Als je op fietsvakantie gaat, is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan kleding die geschikt is om een hele dag in te fietsen en een goede (fietshelm). Ook is het handig om een goede fietsverzekering te hebben, voor het geval er onverhoopt iets mis gaat.

3. Overnacht op de juiste plekken

Bij een fietsvakantie wilt u graag overnachten op de juiste plekken. Kies voor campings of accomodaties die speciaal gericht zijn op fietsers, zo weet je zeker dat er genoeg faciliteiten zijn zoals oplaadpunten. Wanneer u op zoek bent naar accommodatie dan moet u zeker fiets arrangementen bekijken zoals die van Natuurhuisje, zij bieden verschillende accommodaties in de natuur aan die perfect zijn voor fietsvakanties.

4. Breng noodzakelijke gereedschappen en reparatiemateriaal mee

Op het moment dat je op fietsvakantie gaat is het handig je eigen gereedschap mee te nemen om kleine reparaties uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan multi-tools, fietspomp, banden plakset, reserve fietsbatterij, etc.

5. Huur een elektrische fiets

Ten slotte is het huren van elektrische fietsen een slimme optie als je geen eigen fiets hebt of als je niet van plan bent om je eigen fiets op de lange autoritten mee te nemen. Het is makkelijker omdat de fietsen alsnog thuis kunnen blijven, hetzij omdat de vakantiebestemming ver weg is of omdat je je het gedoe van het in- en uitladen wilt besparen. Als je een elektrische fiets huurt, hoef je ook niet bang te zijn dat je problemen krijgt met de batterij van je eigen fiets. Je kunt er ook voor kiezen om wel online een elektrische trekkingfiets te kopen!

Een actieve vakantie met een elektrische fiets is een geweldige manier om tijd door te brengen in de natuur, nieuwe plekken te ontdekken en bovendien in vorm te blijven. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent! Door deze vijf handige tips te volgen, ben je klaar om te gaan fietsen. Veel plezier die vakanties!