Last Updated: 18:18PM 8/23/2022

AFAS koppeling

Als ondernemer kan het een lastige keuze zijn om te kiezen tussen een standaard koppeling of een maatwerk koppeling. Er zijn een aantal verschillen tussen beide mogelijkheden en daarom brengen ze ook verschillende voordelen en nadelen met zich mee. In dit artikel zoeken we deze verschillen, voordelen en nadelen voor je uit, zodat je na afloop van het lezen een beter beeld hebt van wat jij als ondernemer het beste kan implementeren voor je bedrijf.

Weet het verschil tussen een standaard koppeling en een maatwerk koppeling

Een standaard koppeling is een koppeling die inzetbaar is voor meerdere bedrijven. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een AFAS koppeling. Dit is een programma wat voor meerdere bedrijven inzetbaar en bruikbaar is. Het doel van zo’n koppeling is bedrijfsprocessen zo efficiënt en gestroomlijnd te laten verlopen. Ook veel bedrijven kiezen ervoor om Salesforce koppelen aan hun bedrijf. Hiermee zorgen ze voor een programma waarin informatie over klanten en potentiële klanten worden opgeslagen. Hiermee kun je de klantrelatie tussen bedrijf en klant verbeteren en dit zorgt weer voor het stimuleren van de groei van het bedrijf. Maatwerk software is een software die niet kant en klaar te gebruiken is voor een bedrijf. De software moet gespecificeerd worden voor het bedrijf, waardoor het bedrijf ook de functionaliteiten van het programma kan bepalen. 

Wat zijn de voordelen en nadelen van een standaard koppeling? 

Een standaard koppeling brengt heel wat voordelen met zich mee, maar heeft uiteraard ook een aantal nadelen. De voordelen van een standaard koppeling is dat de kosten relatief laag zijn. In tegenstelling tot een maatwerk software hoeft hierbij geen specifieke functies worden toegevoegd, het is namelijk een kant en klaar pakket. Dit heeft ook als voordeel dat het een betrouwbare software is. Het is meerdere keren door verschillende bedrijven gebruikt en is daardoor geoptimaliseerd en gebruiksvriendelijk. Daardoor zijn de ontwikkelingen up to date. Bovendien kan de software snel worden gebruikt, aangezien de aanbieder ervaring heeft met het implementeren van de software bij verschillende bedrijven. Bij Salure.nl bieden we een standaardkoppeling voor bijvoorbeeld de salarisadministratie van je werknemers. Hierbij ervaar je alle bovenstaande voordelen en bespaar je bovendien tijd en moeite door het geautomatiseerde proces. Een nadeel kan zijn dat de functionaliteiten van het programma niet uitgebreid genoeg zijn voor jouw bedrijf. Daarnaast past het programma zich niet aan voor jouw bedrijf.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een maatwerk koppeling?

Een groot voordeel van een maatwerk koppeling is dat het schaalbaar is voor jouw bedrijf. Je kunt het programma zelf indelen naar je wensen. Hiermee kun je een op maat gemaakte software voor jouw bedrijf ontwikkelen. Daarnaast betaal je dus alleen voor je functies die je nodig hebt. Met een maatwerk koppeling kun je systemen van je bedrijf aan elkaar koppelen. Dit bespaart je tijd en zorgt voor efficiëntie, hiermee kun je een voordeel ten opzichte van je concurrentie ontwikkelen. Nadelen van een op maat gemaakte software is de tijd die het je kost. De ontwikkeling en implementatie van zo’n software kost namelijk meer tijd dan standaard pakket. Hierdoor zullen de kosten ook hoger zijn, aangezien maatwerk kostbaar is.