Last Updated: 16:16PM 7/14/2022

Het werk wat we doen maakt een groot deel uit van ons leven. Het is dan ook belangrijk dat je het leuk vindt en dat je fysiek gezond blijft om het nog jaren te kunnen doen. Daarom is het van belang om te investeren in veiligheid. Dit heeft met name betrekking tot werkvelden waarin je je soms in gevaarlijke situaties bevindt. Denk aan een garage, een bouwplaats of een industrieterrein. Als werkgever en als werknemer zul je dagelijks situaties ervaren die enig risico met zich meebrengen. We hebben daarom drie handige producten voor je op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je veiliger je werkzaamheden kunt verrichten.

Hoofdbescherming

Naast dat je natuurlijk altijd op je hoede moet zijn wanneer je een bouwplaats in loopt, is het ook van belang om de juiste bescherming te dragen. In het verleden zijn er veel ongelukken gebeurd op bouwplaatsen waarbij er materiaal naar beneden is gegooid of waarbij materiaal naar beneden is gevallen en dit terecht kwam op iemand. Dit kan blijvende gevolgen hebben voor iemands gezondheid. Het dragen van een veiligheidshelm of bouwhelm is dan ook noodzakelijk wanneer je je in een omgeving bevindt waar gebouwd wordt. Dit is ook het geval wanneer je in lage ruimtes aan het werk bent. Dit kan voorkomen dat je je hoofd stoot tegen harde of scherpe objecten.

Veiligheidsharnas

Ga je de hoogte in? Ook dan is het van groot belang dat je voorzorgsmaatregelingen treft. Ook wanneer je er alle vertrouwen in hebt dat het goed komt omdat je het werk al jaren doet, blijft het van groot belang. Vraag daarom jouw werkgever om te investeren in valbescherming. Zo kunnen veiligheidsharnassen wanneer je werkt op grote hoogte niet ontbreken. Dit harnas zorgt ervoor dat de krachten verdeeld worden op het lichaam wanneer je valt. Dit is van belang omdat een val van grote hoogte veel schade aan kan richten. Ook kunnen er andere systemen aan een harnas toegevoegd worden om de schade aan het lichaam tijdens een val zoveel mogelijk te beperken. Voor de juiste valbeveiliging apparatuur kun je een kijkje nemen bij Safety One Solutions.

Handbescherming

Daarnaast kan bescherming voor de handen natuurlijk ook niet ontbreken. Verwondingen kunnen in dit soort situaties ontstaan wanneer je onvoorzichtig bent. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen handen aangetast worden door hitte of chemicaliën. Ook komt contacteczeem vaak voor op de bouw. Dit betekent dat bepaalde stoffen de oppervlakte van de huid beschadigen waardoor je klachten kunt ervaren. Het is daarom belangrijk om te investeren in stevige handschoenen waarmee je veel grip hebt. Voor iedere situatie waarbij hitte, chemicaliën of scherpe voorwerpen bij betrokken zijn er passende handschoenen te vinden.