Beste Fietsslot

Opzoek naar de beste fietsslot? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer.

Laatste check op januari 2021

AXA-Kettingslot Cherto

Abus Fietsslot Iven Chain

Axa Newton 150 Kabelslot

Fietsen zit bij ons Nederlanders in het bloed. Ongeacht het jaargetijde, het fietsen vinden wij simpelweg leuk. En het is nog gezond ook, dus waarom niet. Maar als u niet aan het fietsen bent, staat uw fiets ergens stil. En dan moet uw geliefd rijwiel wel goed vastzitten. Als u terugkomt, wilt u niet voor een onaangename verrassing staan. Daarom is het van belang een degelijk fietsslot te hebben tegen diefstal. Hoe weet u nou welk fietsslot voor u en uw stalen ros het beste is? Geen nood, want met deze koopgids wordt u op de hoogte gebracht van de huidige top 5 fietssloten.

Het fietsslot

Zoals de naam het al aangeeft, uw fiets op slot doen en daarmee mikken wij op het voornaamste voordeel van een fietsslot. Bescherming tegen diefstal. Maar een fietsslot biedt nog meerdere voordelen. Als u haast heeft biedt een ringslot uitkomst want die doe je gewoon rondom de fietsenvelg. Zoals het Axa Defender Ringslot met een ART 2 sterren goedkeur. Handig om snel uw fiets op slot te doen als er geen vaste objecten beschikbaar zijn om uw fiets aan vast te maken.

Verder biedt een fietsslot aanvullende beveiliging zoals een kabelslot op een reeds aanwezig ringslot. Het kabelslot is gemakkelijk op te bergen aan het frame van uw fiets. Deze is ook redelijk snel in gebruik om uw fiets vast te maken aan een vast object.
Extra stevigheid vind je in een kettingslot. Dit slot is opgebouwd uit schakels van gehard metaal en is te krijgen met schakels van diverse dikten. En met een ART goedkeur zit u helemaal goed qua kwaliteit.

Een fietsverzekering is zeker aanbevolen want een nieuwe fiets kost u weer. Fietsloten met een ART goedkeur maken het mogelijk een fietsverzekering af te sluiten voor uw fiets. Een ART goedkeur voor uw fietsslot is dus een vereiste voor een fietsverzekering.

5 top gecertificeerde fietssloten van 2021

NaamLengteGewichtMateriaalMeer Informatie
AXA-Kettingslot Cherto Compact95cm2kgStaalBekijk Prijs
Abus Fietsslot Iven Chain 8210110cm2kgStaalBekijk Prijs
Axa Newton 150 Kabelslot150cm488grStaalBekijk Prijs
Axa Defender Ringslot – ART2-740grStaalBekijk Prijs
Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 Kettingslot140cm4kgStaalBekijk Prijs

AXA-Kettingslot Cherto Compact Zwart 95CM/9MM ART2

Op plek nummer 1 hebben wij het AXA-kettingslot serie Cherto vanwege de prijs-kwaliteit verhouding. Het is een stalen kettingslot met schakels van 9 mm dik. Het heeft een totale lengte van 95 cm. Het is te krijgen in de kleur zwart en met een nylon hoes.

De plusjes en minnetjes

Het is een degelijk slot dat extra stevigheid en zekerheid biedt vergeleken met bijvoorbeeld het Axa Defender Ringslot en het AXA Newton 150 kabelslot.  Het gewicht en de dikke schakels geven zeker een geruststellend gevoel dat uw fiets veilig op slot is. Het heeft ook een nylon hoes als bescherming tegen krassen van het frame van uw fiets. Met een lengte van 95 cm is het prima te gebruiken om uw fiets aan vaste objecten vast te maken. Het voldoet aan de ART-eisen dus kunt u gerust ook uw fiets verzekeren.

Een nadeel van dit fietsenslot is dat het aan de zware kant is met een gewicht van 2 kg. Het is meer voor volwassenen. Een andere is dat u het slot regelmatig moet behandelen met slotspray om soepel gebruik te blijven garanderen. Minder is ook dat na een tijdje het hoesje losraakt.

Desalniettemin blijft het een degelijk fietsslot voor de volwassenen voor het vastmaken van uw fiets aan vaste objecten. Als uw fiets reeds een ringslot heeft, is het een prima aanvulling daarop. En met een lengte van 95 cm bent u niet beperkt om uw fiets vast te maken aan vaste objecten.

De verdere specificaties van dit AXA-kettingslot zien er als volgt uit:

 • Serie: Cherto
 • Materiaal: staal
 • Schakels: 9 mm dik
 • Lengte: 95 cm
 • Gewicht: 2 kg
 • Kleur: zwart
 • Nylon hoes
 • ART-keurmerk: ART 2 keurmerk
 • Uniseks, voor volwassenen bestemd

Al met al een degelijk fietsslot tegen een redelijk tarief. Bestemd voor de volwassenen die geen moeite hebben met een extra 2 kg aan hun fiets. En die geen bezwaar hebben tegen het van tijd tot tijd behandelen van het slot met slotspray voor een blijvend soepel gebruik.

Ook te koop via:

Abus Fietsslot Iven Chain 8210 Kettingslot – ART2 – 110 cm – Zwart

Op plek nummertje twee staat dit goed braak werend kettingslot van het merk Abus met 8 mm vierkante schakels van gehard staal. Het ergonomisch ontwerp van het Iven kettingslot welke ABUS met softcase technologie heeft ontworpen, is bestand tegen slagen van zeer hoge impact. Dit slot kan dus behoorlijk tegen harde klappen. Tevens is het prettig in gebruik dankzij een heel soepele en handige ketting sok. De ketting sok voorkomt krassen aan het frame van jouw fiets en gaat heel lang mee.

De plusjes en minnetjes

Het Abus Steel-O-Chain Iven 8210 Kettingslot is een degelijk fietsslot evenals het AXA-Kettingslot Cherto Compact slot. Maar heeft als voordeel dat het ergonomisch ontwerp van dit slot het heel goed bestand maakt tegen harde slagen. De ketting sok gaat ook veel langer mee dan dat van het AXA-Kettingslot Cherto Compact slot. Zo blijft het frame van uw fiets ook langer beschermd. Met een lengte van 110 cm is het handig om uw fiets vast te maken aan vaste objecten. Net als het Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 Kettingslot maar het Abus Steel-O-Chain Iven 8210 kettingslot is toch een stuk lichter dan dit model. En redelijker in prijs.

Het enig nadeel aan het Abus Steel-O-Chain Iven 8210 kettingslot is dat u voorzichtig moet zijn met de sleutels. Die zijn van minder kwaliteit materiaal vervaardigd. Bij te hard draaien, kan de sleutel ietwat gaan plooien.

Het slot heeft ook de volgende eigenschappen:

 • Serie: Abus Iven
 • Materiaal: staal
 • Schakels: 8 mm dik
 • Lengte: 110 cm
 • Gewicht: 2 kg
 • Kleur: zwart
 • Kunststof hoes
 • ART-keurmerk: ART 1 keurmerk
 • Uniseks, voor volwassenen bestemd
 • Seizoenen: alle seizoenen

Een uitermate stevig slot dat bestand is tegen harde klappen. Moeilijk open te breken dus. Het is gemakkelijk in gebruik iedere dag dankzij een vast cilinderslotkop. Let er wel op dat u voorzichtig omgaat met de sleutels want die blijken te plooien bij te hard draaien eraan.

Dat zorgt altijd voor volle wimpers met een mooie zwarte kleur. Het aanbrengen van het serum dient voorzichtig te gebeuren en moet er gebruik worden gemaakt van het meegeleverd kwastje. Al na 15 tot 30 dagen na het gebruik (elke dag) is het resultaat al te zien en blijft het effect behouden wanneer er daarna 2 tot 3 keer in de week nog gebruik wordt gemaakt van de Nanolash Wimperserum. Omdat de haarwortels ook steviger worden, is er nauwelijks meer sprake van haaruitval.

Ook te koop via:

Axa Newton 150 Kabelslot – Incl Framehouder – 150 cm – Zwart

Een hedendaags kabelslot op plek nummer drie. Als aanvullende bescherming voor uw fiets tegen diefstal bij kort gebruik. Het Axa Newton 150 Kabelslot is een kabelslot dat u kunt vergrendelen zonder aan de sleutel te draaien. Heel gebruiksvriendelijk dus. Het is ook heel eenvoudig op te bergen aan de fiets dankzij een handige framehouder. Het is een standaardhouder waar alle modellen Newton kabelsloten aan opgeborgen kunnen worden. Het slot komt met symmetrische sleutels dus die gaan moeiteloos in de cilinder. Sleutels kwijt? U kunt altijd contact opnemen met AXA online sleutelservice en binnen enkele dagen heeft u een nieuw setje sleutels.

Het is een roestvaststalen kabelslot met een luxe matte beschermlaag. De cilinder beschikt over een automatische afdekking zo dat vocht en vuil niet in de cilinder terecht kunnen komen.

De plusjes en minnetjes

Het is een kabelslot met een aardige lengte van 150 cm, prima geschikt dus voor het vastmaken van uw fiets aan vaste objecten. Het is gemakkelijk op te bergen dankzij een framehouder. En gemakkelijk te vergrendelen zonder aan de sleutel te draaien. Het is ook relatief licht in gewicht in tegenstelling tot het AXA-Kettingslot Cherto Compact slot en het Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 Kettingslot. Met een diameter van 10 mm zal dit roestvaststalen kabelslot niet snel doorgeknipt worden.

Er is geen montagesleutel voor het monteren van de houder aan het frame van je fiets. Het kan stijf aanvoelen in gebruik bij het uitrollen van de kabel. En het heeft geen ART-keurmerk.

Andere eigenschappen van dit slot:

 • Materiaal: staal
 • Diameter: 10 mm dik
 • Maat: 150 cm
 • Gewicht: 488 g
 • Kleur: zwart
 • ART-keurmerk: geen ART-keurmerk
 • Uniseks, voor volwassenen bestemd
 • 2 sleutels en een montagebeugel

Een goed kabelslot voor kort gebruik en toegevoegde beveiliging voor uw fiets. Ondanks het ontbreken van een ART-keurmerk krijgt u toch het gevoel dat uw fiets veilig vastgemaakt kan worden hiermee aan vaste objecten. Immers met een roestvaststalen diameter van 10 mm.

Ook te koop via:

Axa Defender Ringslot – ART2 – Zwart

Op plaatsje nummer vier vinden wij het AXA Defender ringslot, een eersteklas frameslot met een modern ontwerp. Het is namelijk mogelijk een plug-in kabel of ketting hieraan vast te maken zodat u uw fiets ook aan vaste objecten kunt vastmaken. Het ART-2 keurmerk betekent dat het slot voldoet aan de eisen en dat u een fietsverzekering kunt afsluiten.

Uw fiets is heel goed beveiligd met dit slot dat uitgerust is met een anti-boor cilinder en een gehard stalen beugel. De bedieningsknop heeft een ergonomisch ontwerp voor maximaal comfort evenals de subtiele klapsleutel. Indien u uw sleutels kwijt bent, is het geen ramp. Via de AXA online sleutelservice heeft u ze zo besteld en binnen enkele dagen weer in handen.

Het AXA Defender ringslot kan op verschillende manieren gemonteerd worden aan het frame van uw fiets. Beschikt uw fiets reeds over montagegaten dan is het zo gepiept. Anders moet u gebruikmaken van AXA Flex mount strips en die zijn ook te bestellen.

De plusjes en minnetjes

Het is een degelijk slot voor het vastmaken van je fiets door middel van de fietsvelg. Het voldoet, met een ART-2 keurmerk, aan de kwaliteitseisen. Dit stelt u als gebruiker in staat om een fietsverzekering af te kunnen sluiten. Het is eenvoudig te monteren aan montagegaten van uw fiets. En als die er niet zijn kunt u AXA Flex mount strips bestellen voor uw fiets. Die scheppen dan de mogelijkheid voor u om dan alsnog het ringslot te bevestigen aan uw fiets. Het is gemakkelijker en sneller te gebruiken dan het AXA-Kettingslot Cherto Compact slot, het Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 Kettingslot en het AXA Newton 150 kabelslot. En ook een stuk goedkoper dan het AXA-Kettingslot Cherto Compact slot en het Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 Kettingslot.

Schroefjes en andere bevestigingsmiddelen worden niet bijgeleverd.

Overige specificaties van dit handig ringslot:

 • Materiaal: staal
 • Gewicht: 740 g
 • Kleur: zwart
 • ART-keurmerk: ART-2 keurmerk

Het is een heel handig slot, ergonomisch vervaardigd voor het gemak, stevig en redelijk geprijsd. Zeker een aanradertje met het ART-2 keurmerk want dan kunt u gerust uw fiets verzekeren.

Ook te koop via:

Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 Kettingslot – ART3 – 140 cm – Zwart

Weer zo een juweel van een kettingslot van het wereldbekend Duits merk Abus. U heeft met dit kettingslot maximale beveiliging tegen diefstal want dit slot draagt een ART-3 keurmerk. Het bevat een eersteklas cilinderslot ontworpen met geavanceerde technologie. Het slot is uitermate beschermt tegen sloten manipulatie en lockpicking.

De plusjes en minnetjes

Het Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 Kettingslot – ART3 – 140 cm heeft een lengte van 140 cm. U heeft met zo een lang kettingslot alle vrijheid om uw fiets goed vast te maken aan een vast object. Het slot is ook in kortere versies verkrijgbaar. Het heeft een degelijk en flexibele sok van textiel zodat het frame van uw fiets beschermd blijft tegen schade van de ketting. De prijs is daarentegen aan de hoge kant vergeleken met het AXA-Kettingslot Cherto Compact slot en van hetzelfde merk het Abus Fietsslot Iven Chain 8210 Kettingslot. Het weegt ook behoorlijk wat, namelijk 4kg. De sleutels blijken ook van minder goede kwaliteit te zijn dan het slot zelf.

Overige specificaties:

 • Materiaal: staal
 • Diameter: 10 mm dik
 • Maat: 140 cm
 • Gewicht: 4 kg
 • Kleur: zwart
 • ART-keurmerk: ART-3 keurmerk
 • Uniseks, voor volwassenen bestemd
 • Seizoenen: alle seizoenen

Ook te koop via:

Best geteste fietsslot

Uiteindelijk kunnen wij stellen dat er een fietsslot voor elk budget beschikbaar is. Belangrijk is wel dat u een fietsslot hebt met een ART-keurmerk zodat u uw fiets kunt verzekeren. Het is daarom handig sloten in combinatie te gebruiken. Zo kunt u kiezen voor het Axa Newton 150 Kabelslot dat geen keurmerk draagt maar stukken goedkoper is dan de overige kettingsloten. Samen met het Axa Defender Ringslot heeft u een prima combinatie tegen een redelijke prijs. En kunt u uw fiets toch nog verzekeren want het Axa Defender Ringslot beschikt namelijk wel over een ART-keurmerk.

Kunt u hoger gaan qua prijs en kijkt u niet zo op van het gewicht van de kettingsloten dan zijn het AXA-Kettingslot Cherto Compact en het Abus Fietsslot Iven Chain 8210 Kettingslot ideale opties. Beide zijn voorzien van een ART-keurmerk dus kunt u uw rijwiel verzekeren. Beide behoren tevens tot de relatief zware kettingsloten, met een gewicht van 2 kg. De dikke schakels gegeven een gevoel van zekerheid wanneer u uw fiets op slot doet. Beide hebben ook een hoes zodat het frame van uw fiets behoed blijft tegen krassen en schade. Het zijn sloten met een redelijke lengte dus prima geschikt voor het vastmaken van uw fiets aan vaste objecten. Het Abus Fietsslot Iven Chain 8210 Kettingslot heeft zelfs een extraatje erbij want dit slot is volgens een speciale technologie vervaardigd. En kan prima tegen harde klappen.

En als u toch het beste van het beste wenst, dan is het Abus Ivy Steel-O-Chain 9100 Kettingslot het slot voor u. U heeft keuze uit verschillende lengten vanaf 85 cm. Verder heeft dit slot een ART-3 keurmerk en is het bestempeld als het stevigste slot. Bestand tegen manipulatie en lockpicking. Het weegt ook het zwaarst van bovengenoemde fietssloten en wel 4 kg. Maar met zo een fietsslot kunt u gerust uw fiets aan een vast object vastmaken.

Dus, ongeacht uw budget of als u niet te zwaar wenst te tillen, zijn er toch opties om uw fiets veilig op slot te doen. Terwijl u ook over een fietsverzekering kunt beschikken.

 

 

Wat u nog moet weten

In deze koopgids hebben wij het gehad over enkele van de beste fietssloten die u in 2020 kunt aanschaffen. Het zijn fietssloten van de merken AXA en ABUS. Het zijn allebei producenten van hang- en sluitwerken van wereldklasse.

AXA

AXA STENMAN INDUSTRIES bestaat al heel lang en beschikt daarom ook over heel veel kennis en ervaring. Deze onderneming start in 1902 en ongeveer twintig jaren daarna wordt de basis gelegd van wat nu een van de kernactiviteiten is. Het produceren en verkopen van hang- en sluitwerken. 20 jaar verder brengen zij hun eerste ringslot voor de fiets op de markt. En daarmee hadden zij toen de basis gelegd voor hun tweede kernactiviteit, namelijk het produceren van diverse fietsonderdelen. Nu zijn wij vele jaren verder en is AXA thans een van de marktleiders betreffende fietssloten.

ABUS

Al vanaf 1924 biedt ABUS, klanten, over de gehele wereld zekerheid betreffende veiligheid. ABUS is een Duits merk van hoge kwaliteit hang- en sluitwerk producten, waarbij vanuit ABUS de nadruk wordt gelegd op degelijke betrouwbaarheid en duurzaamheid. Tevens wordt de nadruk gelegd op het produceren van gebruiksvriendelijke producten. De August Bremicker Söhne KG, afgekort ABUS, heeft zich binnen een tijdvak van langer dan 85 jaar sterk ontwikkeld. Van producent van conventionele hangsloten tot leidend merk voor preventieve beveiligingstechnologieën betreffende huisbeveiliging en mobiele beveiliging. Ten aanzien van fietssloten zien wij dat een product van ABUS tevens drager is van het hoogste ART-keurmerk.

Met de fietssloten van AXA en ABUS zit uw fiets veilig en goed vast. Want u kiest uit twee van de beste merken fietssloten wereldwijd.