Gasmelder

Opzoek naar de beste gasmelder? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. In deze blog vertellen we je meer over de beste gasmelders. Zo zijn er verschillende gasmelders, gasmelders op batterijen, gasmelder camper, gasmelder boot of camper gasmelder.

Laatste check op januari 2021

Een gasmelder kan je beschermen tegen gevaarlijke gassen of niet gewenste gassen. Het kan voorkomen dat er iets buiten of binnen je huis is gaan lekken en dat je dat niet direct kunt waarnemen. Er kan namelijk explosiegevaar ontstaan bij een gaslek. De aanwezigheid van gas kan worden gemeten met een van de gasmelders. Een gasmelder of gasdetectie-pen signaleert verhoogde concentraties gas. Ook zijn gassen zoals aardgas, butaan of propaan zeer giftig. Door het plaatsen van een gas melder wordt je dus op tijd gewaarschuwd wanneer er gas vrijkomt in je woning of bedrijfsruimte. Plaats je een gas melder houd er dan rekening mee dat de melder niet verder dan 4 meter bij de gasbron vandaan mag zijn. Zorg voor een montageplek hoger dan een raam of deuropening in een ruimte. In onderstraande koopgids, hebben wij de top 5 beste gasmelder 2021 uitgelicht. Dit om de keuze voor je te vergemakkelijken.

Top 5 Beste Gasmelder 2021

NaamAlarmering via Min. - Max. temperatuurbereikGeluidsniveauMeer informatie
Smartwares RM400Geluidssignaal 4°C - 38°C85 dB
FireAngel NG-9B-INTGeluidssignaal -85 dB
Smartwares RM337Geluidssignaal 0,1°C - 45°C85 dB
Elro RM400Geluidssignaal -85 dB
Konig gasmelderGeluidssignaal -85 dB

Smartwares RM400 Gasmelder

Met de RM400 gasmelder wordt je optijd gewaarschuwd als er sprake is van een gaslek. Aardgas, butaan en propaan zijn in de juiste concentratie explosief en daardoor levensgevaarlijk. Als er sprake is van een gaslek wil je natuurlijk snel actie kunnen ondernemen. Een gaslek binnen of buiten het huis is gevaarlijk. In huis kan er een gaslek ontstaan aan je gasfornuis bijvoorbeeld.

De Smartwares RM400 Gasmelder beschikt over een duidelijk alarm van 85 dB en zal afgaan wanneer er aardgas, propaan of butaan gedetecteerd wordt. De gasmelder komt met een adapter en een 9V batterij. De sensor van de gasmelder gaat wel 5 jaar lang mee. Met de testknop kan maandelijks getest worden of de hittemelder of gasmelder nog functioneert.

De plaatsing van een gasmelder is belangrijk omdat bepaalde gassen naar boven stijgen en andere juist laag aan de grond blijven. Een gasmelder moet je plaatsen in de buurt van de bron, dus in de buurt van je gasfornuis of gasflessen. Het is belangrijk dat het groene lampje van de melder altijd brandt. Dit betekent namelijk dat de gasmelder goed werkt. Het beste kun je de adapter niet op een geschakeld stopcontact aansluiten, op deze manier kun je voorkomen dat je de melder niet per ongeluk uitzet.

De werking van een gasmelder kan verminderd worden door stof en vuil. Het is daarom belangrijk om je melder maandelijks schoon te maken met een doek die vochtig aan voelt en ook met een stofzuiger. Daarnaast wordt aangeraden om de gasmelder maandelijks te testen zodat je zeker weet dat deze goed werkt.

Ook te koop via:

FireAngel NG-9B-INT Aardgasmelder

Deze aardgasmelder wordt gevoed met batterij. Het is speciaal ontworpen om brandbaar aardgas te detecteren, voordat het zich verder kan verspreiden in je huis. De FireAngel NG-9B-INT is geschikt om vast te maken aan je wand of als vrijstaand draagbaar apparaat. De NG-9B gasmelder heeft een levensduur van 5 jaar en je krijgt er ook nog 5 haar fabrieksgarantie op.

De ideale plaats voor een gasmelder hangt onder andere af van het type melder dat je aanschaft en het type gas dat je ermee wilt meten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen gasmelders voor de detectie van bijvoorbeeld propaan of butaan en van aardgas. In het eerste geval is er sprake van vloeibaar gas, in het tweede geval gaat het om methaan. Propaan en butaan zijn vloeibare gassen. Om die te kunnen detecteren is het belangrijk dat de gasmelder niet te hoog komt te zitten. Is dat wel het geval dan is het risico groot dat het gas niet hoog genoeg komt, terwijl er al wel sprake is van een gevaarlijke situatie.

Bestel je de FireAngel NG-9B-INT dan krijg je er 2xAA Longlife Lithium batterijen bij. De gasmelder beschikt over een test en reset knop zodat je zelf kunt testen of de melder nog goed functioneert.  Deze aardgasmelder produceert een alarmsignaal van 85dB, ook al ben je in een diepe slaap, je hoort de melder toch overgaan. De melder is makkelijk te monteren en het geeft geen vals alarm bij normaal huishoudelijk gebruik, als je bijvoorbeeld het gas aandoet om te koken.

Ook te koop via:

Smartwares RM337 – 4 in 1 Combimelder

Veel gassen zijn voor mensen niet waarneembaar omdat ze geur- en kleurloos zijn. Gassen komen op veel plaatsen voor en overal waar gas gebruikt wordt bestaat een kans op een gaslek. Gassen zijn levensgevaarlijk en daardoor is het belangrijk om op tijd gewaarschuwd te worden bij een te hoge concentratie.

De Smartwares RM337 Combimelder beschikt over een duidelijk alarm van 85 dB en zal afgaan wanneer koolmonoxide, butaan, propaan of aardgas gedetecteerd wordt. De gasmelder krijg je met de bijgeleverde adapter en zorgt voor 24 uur bescherming. Daarnaast is de combimelder uitgerust met een pauzestand, zodat het alarm van de gasmelder tijdelijk uitgeschakeld kan worden als er bijvoorbeeld sprake is van vals alarm.

De melder maakt gebruik van LED indicatoren om aan te geven wat voor gevaar er gemeten is. De groene LED bij power brandt altijd als de melder aangesloten is op het stroomnet, zo weet je of de gasmelder actief is. Als een gevaarlijke concentratie gas gedetecteerd wordt zal één van de rode LEDs branden. Op deze manier weet je precies wat er aan de hand is en kun je snel maatregelen treffen.

De combimelder kan eenvoudig opgehangen worden met enkele schroeven. De melder moet tenminste 1,5 meter boven de vloer en op tenminste 1,85 meter van verbrandingsapparaten opgehangen worden om optimaal te functioneren. Je kunt de melder dus ophangen bijvoorbeeld bij de cv-ketel, openhaarden of in de keuken. Test na het installeren van de combimelder of het goed functioneert door de testknop aan de voorkant in te drukken. Het alarm zal afgaan en de rode LED lampjes bij CO en GAS zullen knipperen. Om er zeker van te zijn dat de combimelder altijd goed functioneert wordt aangeraden om maandelijks gebruik te maken van de testknop.

 

 

Ook te koop via:

Elro RM400 Gasmelder

Gevaar zit in een klein hoekje. Je kan je hier tegen beschermen met behulp van de producten van ELRO. ELRO helpt jou je leven in en om je huis veiliger, maar ook comfortabeler, leuker en makkelijker te maken. Met de producten van ELRO hoef je niet langer bang te zijn dat er ingebroken wordt wanneer je niet thuis bent. Het merk is marktleider op het gebied van verlichting-, alarm- en camerabewakingssystemen. ELRO staat ook bekend om haar rookmelders, gasmelders en brandblussers. Zo woon jij plezierig en veilig, zonder zorgen. Het merk kan je huis ook comfortabeler maken. Met de op afstand bestuurbare klokthermostaten, moderne intercoms en aantrekkelijke buitenverlichting ontbreekt er niets meer in je huis. Zo woon jij plezierig en veilig, zonder zorgen.

De ideale plaats voor een gasmelder hangt onder andere af van het type melder dat je aanschaft en het type gas dat je ermee wilt meten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gasmelders voor de detectie van bijvoorbeeld propaan of butaan en van aardgas. Om die te kunnen detecteren is het belangrijk dat de gasmelder niet te hoog komt te zitten. Is dat wel het geval dan is het risico groot dat het gas niet hoog genoeg komt, terwijl er al wel sprake is van een gevaarlijke situatie.

Bescherm jezelf tegen het risico van gasvergiftiging of explosiegevaar met de ELRO RM400 gasmelder. Deze gasmelder detecteert de aanwezigheid van het explosieve gas: aardgas (methaan). De melder kun je plaatsen bij de gasboiler, gashaard, gaskachels, gasfornuis, CV-ketel of geiser. Je kunt het aansluiten op het netstroom en heeft een batterij in geval van stroomuitval.

Ook te koop via:

Gas melder

Gasmelders waarschuwen bijvoorbeeld voor aardgas en dragen op die manier sterk bij aan de veiligheid in huis. We kunnen dit gas zelf ruiken, maar doen dat over het algemeen pas op het moment dat het te laat is. Door gebruik te maken van een gas melder weet je zeker dat je optijd bent, waardoor er geen gevaar bestaat voor een explosie of andere problemen. Gasmelders zijn geschikt voor aardgas en geven bijvoorbeeld een waarschuwing op het moment dat je het fornuis per ongeluk aan laat staan. Gas kan ontsnappen doordat een aardgasleiding werk defect raakt, maar kan ook van buiten de woning binnendringen als er buiten een gaslek is. Gas is kleurloos en en we ruiken het meestal pas op het moment dat dit al te laat is.. Een gasmelder kan helpen om dit te constateren. Een gasmelder dient daarom opgehangen te worden in een ruimte waar een gastoestel bevindt.

In onze huidige wereld is technologie niet meer weg te denken. Voor alles hebben we een apparaat dat ons leven vergemakkelijkt. König is een leverancier van kwalitatieve lifestyle artikelen voor in huis tegen een scherpe prijs. Je leven wordt aangenamer en eenvoudiger door de passende oplossingen voor al je elektronische behoeften. Naast het voorzien in artikelen voor recreatieve behoeften zoals televisiekijken of gamen, helpt König je ook bij het in de gaten houden van je gezondheid en het beveiligen van je bezittingen met zijn beveiligingssystemen.

De König draadloze gasmelder is ideaal voor de veiligheid van jezelf en je woning. Bij het detecteren van rook geeft de rookmelder zelf een geluid af. Dit geluid heeft een volume van 85 dB. Deze gasmelder werkt door middel van netstroom.

Ook te koop via:

Slimme gasmelders

Het kan gebeuren dat je een keer per ongeluk het gasfronuis open laat staan. Op het moment dat er teveel gas is verspreid kan dit zorgen voor een explosie. Omdat de meeste gassen reuk- en geurloos zijn krijg je het pas later door, op dat moment heeft het gas zich al verspreid. Om dit te voorkomen kun je dus een gasmelder plaatsen. Een gasmelder beschermt je tegen gevaarlijke gassen in het huis. Zorg in ieder geval dat je tenminste een in huis hebt staan en voorkom blijvende schade. Het ademen van gas is natuurlijk gevaarlijk voor je longen.

Gasmelders waarschuwen voor gas en dragen op die manier sterk bij aan de veiligheid in huis. We kunnen dit gas later ruiken, maar doen dat over het algemeen pas op het moment dat het te laat is. Door gebruik te maken van een gasmelder weet je zeker dat je op tijd bent, waardoor er geen gevaar bestaat voor een explosie of iets dergelijks. De gasmelder kun je het best in de keuken plaatsen.

De aanwezigheid van een gas melder

Een gasmelder beschermt de personen in huis, camper of vakantiehuisje tegen gevaarlijke gassen of ongewenste gassen. De aanwezigheid van aardgas, butaan, propaan en LPG kunnen worden gemeten met een gasmelder. Het kan dus zo zijn dat er binnen of buiten het huis iets is gaan lekken of dat er bepaalde gassen zijn ontsnapt. Zonder een gasmelder zou je risico lopen op vervelende klachten. Daarnaast zou het huis of andere materiële goederen hier ook schade door kunnen oplopen.

Werking van een aardgas detector

Na het aanschaffen van een aardgas detector moet je eerst zorgen voor een schone omgeving. Ook is het belangrijk om te kijken waar en hoe je de melder het best kan plaatsen. Voor detectie van aardgas wordt aanbevolen om de gasmelder iets onder het plafond te installeren en voor detectie van propaan of butaan wordt aanbevolen deze te installeren iets boven de grond. Dit komt doordat de ene stof zwaarder is dan lucht en de andere niet. Na een plaatsing op een geschikte plek zorgen de pennetjes binnen de gasmelder voor een constante meting van de luchtkwaliteit, en slaan alarm wanneer deze teveel afwijkt. Na een gasmelder gekocht te hebben moet je kijken of de gasmelder een alarm geeft en of alle functies het doen.  Een gasmelder kan helpen om een dergelijke ophoping van gassen te constateren. Een gasmelder dient daarom opgehangen te worden in een ruimte waar een gastoestel hangt en waar zelden iemand komt. De melder moet je dan hoog plaatsen.

Belang van een aardgas melder

De aardgas melder detecteert de ophoping van kook- en andere hete gassen zoals butaan-, propaan- en methaangas. Bij het detecteren van een hoge concentratie gas geeft de detector een alarmsignaal. Deze zijn meestal heel luid en zelfs als je in een diepe slaap bent kun je het horen. De snelle reactie van de gasmelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt voor een gaslek. De gasmelder heeft ook een testfunctie. Bij het indrukken van de testknop zal de gasmelder een signaal geven dat hij nog actief is en dus niet een lege batterij heeft.

Verschillende soorten gasmelder

Wil je een gasmelder kopen dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn verschillende merken en soorten gasmelders. Zo kun je eentje kopen van het merk hornbach, de hornbach gasmelder of de alecto gasmelder, dometic gasmelder, gasmelder brico of fireangel gasmelder. Ook zijn er verschillende soorten gasmelders zoals gas detector batterij, gasmelder camper batterij, aardgas melder, draadloze gasmelder, beste gasmelder, gasdetector aardgas, slimme gasmelders, gas detector of gasmelder aardgas.